in

Αγιορείτικο σαρακοστιανό παστίτσιο με μπεσαμέλ έκπληξη!

Το παστίτσιο είναι αναμφίβολα ένα από τα πιο διάσημα πιάτα της ελληνικής κουζίνας. Σήμερα, σας προτείνουμε μια σαρακοστιανή εκδοχή του, η οποία σίγουρα θα σας κάνει να εκτιμήσετε ακόμη παραπάνω τον τρόπο που μπορούν να… μεταμορφωθούν τα όσπρια!

Το παστίτσιο με ρεβίθια και μπεσαμέλ λαχανικών είναι μια από εκείνες τις συνταγές που σίγουρα θα σας κερδίσει με την πρωτοτυπία της, την πλούσια γεύση της, αλλά και την θρεπτική της αξία!


Τα υλικά που θα χρειαστούμε για παστίτσιο με ρεβίθια και μπεσαμέλ λαχανικών είναι:
500 γρ. πένες
2 φλ. + 1 φλ.  φρυγανιά τριμμένη
300 γρ. βρασμένα ρεβίθια
3  μέτρια καρότα σε κυβάκια
1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
4 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
1 φλ. ψιλοκομμένο μαϊντανό
1 κ. ντομάτες περασμένες στον τρίφτη
1 φλ. + 3 κ.σ  ελαιόλαδο
1 κ.σ. μπούκοβο
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
500 γρ. πένες ολικής αλέσεως (ή απλές)

Για τη μπεσαμέλ:
1.200 ml νερό
1 ντομάτα χαραγμένη σταυρωτά
1 πιπεριά καθαρισμένη ολόκληρη
1 μάτσο μαϊντανό καθαρισμένο
1 μάτσο σέλινο καθαρισμένο
1 κρεμμύδι μεγάλο χαραγμένο σταυρωτά
2 καρότα μεγάλα ολόκληρα
1 γερή πρέζα ρίγανη
1 κ.σ. γεμάτη αλάτι
5 κόκκοι πιπέρι
12 κ.σ. αλεύρι (αν θέλουμε χρησιμοποιούμε και αλεύρι ολικής αλέσεως ή από φαγόπυρο)
6 κ.σ. ελαιόλαδο
Προαιρετικά:  1 κ.γ. κύμινο τριμμένο, 1 –2 κρόκους αβγού, 2 -3 κουταλιές τριμμένο τυρί (γραβιέρα, παρμεζάνα, πεκορίνο).

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Written Από Κώστας Σαμαράς

Παθιασμένος αναλυτής αφοσιωμένος κοινωνικός συνθέτης μέσων μαζικής ενημέρωσης. Από μικρός τα έγραφε στα ίντερνετς. Εδώ θα τον δεις να μιλάει για όλα όσα αγαπάει: Lifestyle, Lifehacks Και με πολύ πίκρα για πολιτική. Χωρίς πλάκα!

Ντόρα Μπακογιάννη: «Τον Κυριάκο να τον πιστεύετε … Ό,τι λέει το κάνει»

Μοναστηριακή διατροφή: Αυτό είναι το εβδομαδιαίο μενού των μοναχών που χαρίζει υγεία και μακροζωία