Υλικά συνταγής

  • Για τη ζύμη
  • αλεύρι: 190 γρ. για όλες τις χρήσεις
  • βούτυρο: 100 γρ., κομμένο σε κυβάκια
  • αυγό: 1
  • νερό: 1-2 κουταλιές της σούπας
  • Για τη γέμιση
  • κρέμα γάλακτος: 350 ml
  • τριμμένα τυριά: 400 γρ., γραβιέρα, ρεγκάτο και έμενταλ, ανάμεικτα
  • αυγά: 3
  • αλάτι, πιπέρι, μοσχοκάρυδο

Εκτέλεση συνταγής

  1. Σε επίπεδη επιφάνεια βάζετε το αλεύρι και κάνετε ένα λοφάκι. Σκάβετε λίγο το λοφάκι και ρίχνετε εκεί το αυγό, το νερό και το βούτυρο. Ζυμώνετε μέχρις ότου τα υλικά ομοιογενοποιηθούν. Φτιάχνετε μία μπάλα με τη ζύμη. Αφήνετε τη ζύμη στο ψυγείο 30΄. Κατόπιν την ανοίγετε σε φύλλο πάχους 0,5 εκ. Βάζετε το φύλλο στη φόρμα της τάρτας και κόβετε τα περισσεύματά του.
  2. Σκορπίζετε στην επιφάνεια της ζύμης τα τυριά.
  3. Χτυπάτε τα αυγά με την κρέμα γάλακτος, αλατοπίπερο και μοσχοκάρυδο. Περιχύνετε με το μείγμα της κρέμας τα τυριά που απλώσατε στην τάρτα. Ψήνετε στο φούρνο στους 200º C 45΄, μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια και να ψηθεί η ζύμη.

Συμβουλή

Αν θέλετε, μπορείτε να προσθέσετε στην τάρτα 150 γρ. ζαμπόν ή καπνιστό χοιρομέρι σε κομματάκια.

loading...

Προσθέστε το δικό σας σχόλιο