Ένα γρήγορο αλμυρό κέικ για το πρωϊνό σας και όχι μόνο. Ζεστό και λαχταριστό με τη μυρωδιά και τη γεύση του μπέικον και του ζαμπόν και τα τυριά που λιώνουν…. Υπέροχο πρωϊνό για τα μικρά και …. τα μεγάλα παιδιά !!!
Υλικά συνταγής
1 πακέτο κόκκινη Φαρίνα [αλεύρι που φουσκώνει μόνο του]
250 γρ. βούτυρο ή μαργαρίνη
4 αυγά
1 φλιτζ. τσαγιού γάλα
Μαϊντανό [ολόκληρα φιλαράκια γιατί θα χτυπηθούν στο μίξερ]
λίγο δυόσμο [προαιρετικά]
5-6 φέτες ζαμπόν κομμένες σε μικρά κομμάτια
2-3 φέτες μπέϊκον κομμένες σε φέτες
1 1/2 φλιτζ. τριμμένη κεφαλογραβιέρα ή παρμεζάνα ή άλλα κίτρινα τυριά της αρεσκείας σας
λίγο αλάτι, λίγο πιπέρι
Εκτέλεση συνταγής
1 Χτυπάτε στο μίξερ το βούτυρο ώσπου να αφρατέψει και ρίχνετε τα αυγά ένα-ένα.
2 Προσθέτετε το γάλα και ρίχνετε σταδιακά λίγη-λίγη τη φαρίνα στο μείγμα και συνεχίζετε το χτύπημα μέχρι να γίνει ένας χυλός αφράτος.
3 Προσθέτετε το ζαμπόν, το μπέϊκον, το μαϊντανό, και το τυρί και χτυπάτε σε μικρή ταχύτητα για 1/2-1 λεπτό μόνο για να ενσωματωθούν τα υλικά.
4 Βουτυρώνετε και αλευρώνετε μια μακρόστενη φόρμα για κέικ. Αδειάζετε το μείγμα στη φόρμα. Πασπαλίζετε με λίγο τριμμένο τυρί και ψήνετε σε προθερμασμένο μέτριο φούρνο για 1 ώρα περίπου.
ΠΗΓΗ: www.xrysessyntages.gr