in

Αλουμινόχαρτο: Σε ποια τρόφιμα δεν πρέπει να το χρησιμοποιούμε ποτέ. Προσοχή με υγεία

Θα το βρεις από την κουζίνα της πιο παραδοσιακής νοικοκυράς, μέχρι το ακατάστατο κουζινάκι του φοιτητή και του εργένη.

Το αλουμινόχαρτο αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της λίστας για τα ψώνια μας, καθώς μπορούμε να το χρησιμοποιήσουμε με ποικίλους τρόπους για να προστατεύσουμε τα τρόφιμά μας και να τα διατηρήσουμε φρέσκα και γευστικά. Μήπως, όμως, το παρακάνουμε λιγάκι;


Πού μπορείς να το χρησιμοποιείς

Στα πουλερικά και τα κρεατικά: Το μυστικό για ζουμερά, λαχαριστά κρεατικά είναι να τα τυλίξεις με αλουμινόχαρτο πριν το ζέσταμα ή το μαγείρεμα, ώστε να τραβήξουν τη θερμοκρασία μέσα και όχι μόνο εξωτερικά και να ψηθούν ομοιόμορφα.

Στα σνακ: Ε, αυτό φανταζόμαστε το ξέρεις! Ο καλύτερος τρόπος για να διατηρήσεις φρέσκο το τοστάκι του παιδιού για το σχολείο ή το δικό σου σάντουιτς για τη δουλειά είναι να το τυλίξεις σφιχτά με αλουμινόχαρτο.

Είναι ο πιο οικολογικός τρόπος; Εννοείται πως όχι! Αν δεν θέλεις μόνο να προστατέψεις το φαγητό σου, αλλά και το περιβάλλον θα σου προτείναμε να χρησιμοποιήσεις πλαστικές επαναχρησιμοποιήσιμες σακούλες τροφίμων, τις οποίες μπορείς να πλένεις μετά από κάθε χρήση.

Πού δεν μπορείς να το χρησιμοποιείς

Στα όξινα φαγητά: Εάν το φαγητό σου περιέχει ξύδι, ντομάτα ή σάλτσα ντομάτας, καλό θα ήταν να αποφεύγεις να χρησιμοποιήσεις αλουμινόχαρτο για να το αποθηκεύεις. Ο λόγος είναι ότι τα οξέα αυτά ύστερα από μερικές ημέρες έχουν την τάση να αλληλεπιδρούν με το αλουμινόχαρτο και να το διαβρώνουν, με αποτέλεσμα μικρές ποσότητες αλουμινίου να μεταφέρονται στη τροφή, αφήνοντας λευκές κηλίδες.

Στον φούρνο μικροκυμάτων: Θέλουμε να ελπίζουμε πως αυτό είναι κάτι που γνωρίζεις ήδη! Αν βάλεις αλουμινόχαρτο στο φούρνο μικροκυμάτων, όχι μόνο δεν θα ζεσταθεί ομοιόμορφα το φαγητό, αλλά κινδυνεύεις να βάλεις φωτιά στο σπίτι!

Κανένα χθεσινό γιουβέτσι δεν αξίζει τόσο

Στο φούρνο: Αν βάλεις αλουμινόχαρτο στο φούρνο μπορεί να μην προκληθεί έκρηξη και φωτιά, αλλά σίγουρα μακροπρόθεσμα θα προκληθούν βλάβες στη συσκευή σου.

Αν θέλεις, λοιπόν, ο φούρνος σου να μη γεμίζει λάδια και λίπη, αντί να βάζεις αλουμινόχαρτο στον πάτο της συσκευής σου, φρόντισε να την καθαρίζεις μετά από κάθε χρήση!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Written Από Κώστας Σαμαράς

Παθιασμένος αναλυτής αφοσιωμένος κοινωνικός συνθέτης μέσων μαζικής ενημέρωσης. Από μικρός τα έγραφε στα ίντερνετς. Εδώ θα τον δεις να μιλάει για όλα όσα αγαπάει: Lifestyle, Lifehacks Και με πολύ πίκρα για πολιτική. Χωρίς πλάκα!

Λυκουρέζος-Καλογρίδη, χαμός στα μπουζούκια: Σε ποιον επιτέθηκε ο αδελφός της Νατάσας

Βόμβα: Ποια πασίγνωστη Ελληνίδα ηθοποιός υιοθέτησε αγοράκι «Περιμένω να με πει μαμά» [video]