in ,

Ανάσα: Έσκασε νέο επίδομα 200 ευρώ!

Ένα νέο έκτακτο επίδομα ύψους 200 ευρώ πρόκειται να δοθεί σύντομα σε χιλιάδες δικαιούχους. Αναμένεται να γίνει γνωστές οι κατηγορίες που θα επωφεληθούν από αυτό, καθώς και οι σχετικές προϋποθέσεις.Στα ευάλωτα νοικοκυριά, αναμένεται να δοθεί το έκτακτο επίδομα το Πάσχα, υπό τη μορφή του επιδόματος Κοινωνικής Αλληλεγγύης, παρόμοιο με το επίδομα που δόθηκε τα Χριστούγεννα, σύμφωνα με πληροφορίες από …

…το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης.Φαίνεται πως οι πιθανότητες είναι υψηλές για την παροχή εξαιρετικής βοήθειας την Πρωτομαγιά.Πηγή φωτογραφίας unsplashΈκτακτο επίδομα Πάσχα 2024: Το σενάριο που προωθεί η κυβέρνησηΣημειώνεται, βέβαια, πως δεν είναι μια τελική απόφαση αλλά…


 

 

Ένα νέο έκτακτο επίδομα ύψους 200 ευρώ πρόκειται να δοθεί σύντομα σε χιλιάδες δικαιούχους. Αναμένεται να γίνει γνωστές οι κατηγορίες που θα επωφεληθούν από αυτό, καθώς και οι σχετικές προϋποθέσεις.

Στα ευάλωτα νοικοκυριά, αναμένεται να δοθεί το έκτακτο επίδομα το Πάσχα, υπό τη μορφή του επιδόματος Κοινωνικής Αλληλεγγύης, παρόμοιο με το επίδομα που δόθηκε τα Χριστούγεννα, σύμφωνα με πληροφορίες από το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης.

Φαίνεται πως οι πιθανότητες είναι υψηλές για την παροχή εξαιρετικής βοήθειας την Πρωτομαγιά.

 

Ανάσα: Έσκασε νέο επίδομα 200 ευρώ!
Πηγή φωτογραφίας unsplash

 

Έκτακτο επίδομα Πάσχα 2024: Το σενάριο που προωθεί η κυβέρνηση

Σημειώνεται, βέβαια, πως δεν είναι μια τελική απόφαση αλλά είναι ένα σενάριο που εξετάζεται έντονα και φέτος από την κυβέρνηση.

Δίνοντας το στίγμα των στοχεύσεων της κυβέρνησης ο αρμόδιος υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Κωστής Χατζηδάκης, δήλωσε τις προηγούμενες μέρες ότι: «κατανοούμε απόλυτα τις ανάγκες που δημιουργεί ο αυξημένος πληθωρισμός.

Αξιολογούμε τα αιτήματα και προσπαθούμε να βρούμε τον απαραίτητο δημοσιονομικό χώρο για να προστατεύσουμε τους πιο ευάλωτους συμπολίτες μας, χωρίς όμως να δημαγωγούμε και χωρίς να θέτουμε σε κίνδυνο τη δημοσιονομική σταθερότητα της χώρας».

 

Ανάσα: Έσκασε νέο επίδομα 200 ευρώ!
Πηγή φωτογραφίας unsplash

 

Έκτακτο επίδομα Πάσχα 2024: Οι κατηγορίες δικαιούχων και οι προϋποθέσεις που πρέπει να πληρούν

Έκτακτο επίδομα Πάσχα υπό προϋποθέσεις:

  • Απόφαση χορήγησης: Απρίλιο
  • Προϋπόθεση: Υπερ-απόδοση εσόδων προϋπολογισμού
  • Θα δοθεί: Πριν το Πάσχα
  • Θα αφορά: Ευάλωτους πολίτες

Επικρατέστεροι δικαιούχοι:

α) 1.055.000 Χαμηλοσυνταξιούχοι – Έκτακτο βοήθημα: 150 – 200 € Προϋπόθεση: Κύρια σύνταξη έως 700 €

β) 800.000 Οικογένειες με παιδιά – Έκτακτο βοήθημα: Μιάμιση μηνιαία δόση Προϋπόθεση: Εγκεκριμένη αίτηση Α21

γ) 210.000 ευάλωτα νοικοκυριά – Δικαιούχοι: Ελαχ. Εγγυημένου Εισοδήματος Έκτακτο βοήθημα: 50% μηνιαίου επιδόματος

δ) 225.000 Άτομα με αναπηρία – Δικαιούχοι: Προνοιακού ΟΠΕΚΑ Έκτακτο βοήθημα: 150 – 200 €

Ο προϋπολογισμός προβλέπει ότι φέτος τα φορολογικά έσοδα θα αγγίξουν τα 63 δισ. ευρώ από 61,3 δισ. ευρώ το 2023. Τα στοιχεία δείχνουν ότι ο προϋπολογισμός ξεκίνησε με το δεξί καθώς οι φόροι που εισπράχθηκαν τον Ιανουάριο υπερβαίνουν κατά 339 εκατ. ευρώ τον στόχο του προϋπολογισμού.

Ο λογαριασμός του 2023 αναμένεται να κλείσει στο τέλος του μήνα, με μια υπέρβαση περίπου 400 εκατ. ευρώ, τα οποία θα εγγραφούν στο προηγούμενο έτος.

Ωστόσο η θετική βάση που θα δημιουργήσουν σε συνδυασμό και με την ανάπτυξη της οικονομίας, η οποία υπολογίζεται να φτάσει φέτος το 2,9% από 2,4% πέρυσι, θα ανεβάσουν τα φετινά φορο-έσοδα πάνω από τους προβλεπόμενους στόχους.

Οι επιπλέον εισπράξεις θα δώσουν το περιθώριο στην κυβέρνηση να προχωρήσει σε κάποια μέτρα έκτακτης ενίσχυσης ευάλωτων κοινωνικά ομάδων πριν από το Πάσχα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Written Από Πέγκυ Σκουλού

Θα με βρεις χωμένη σε παλιές αστυνομικές και ιατροδικαστικές υποθέσεις, κοινώς... όπου υπάρχει έγκλημα! Αν δεν ήμουν η χείριστη όλων στις φυσικοχημείες, σήμερα θα ήμουν ιατροδικαστής. Χαρά του συναδέλφου δε με λες, αλλά έμαθαν να με ανέχονται... Nobody's perfect.

Βόμβα Κούγια για Ρούλα Πισπιρίγκου! (ΒΙΝΤΕΟ)

«Πάμε, πάμε»: Βίντεο-ντοκουμέντο από τη χιονοστιβάδα που σκότωσε τον Έλληνα σκιέρ στη Βουλγαρία – Η στιγμή που τον παρασύρει