Χαμός επικρατεί στο Ποτάμι εν όψει της ψηφοφορίας για την Συμφωνία των Πρεσπών, αλλά και τις τελευταίες εξελίξεις στα της Δικαιοσύνης και της Novartis.

Ηδη το κόμμα του Σταύρου Θεοδωράκη εμφανίζεται τριχοτομημένο ως προς τη Συμφωνία των Πρεσπών.


Ο Σπύρος Δανέλλης τάσσεται υπέρ της κύρωσης της συμφωνίας και από την ελληνική Βουλή, ενώ στον αντίποδα Γρηγόρης Ψαριανός και Γιώργος Αμοιράς έχουν δηλώσει ευθέως ότι θα την καταψηφίσουν την Συμφωνία των Πρεσπών.

Η καταψήφιση της Συμφωνίας από τους δύο βουλευτές δεν συνεπάγεται τη διαγραφή τους καθώς η Σεβαστουπόλεως δεν θέτει για το θέμα κομματική πειθαρχία.

Στο σημείο αυτό να σημειωθεί ότι μια ενδεχόμενη διαγραφή των δύο βουλευτών θα συνεπαγόταν αυτομάτως διάλυση της Κ.Ο. του Ποταμιού, καθώς θα έπεφτε κάτω από το πλαφόν των 5 βουλευτών που ορίζει ο Κανονισμός της Βουλής για να νοείται Κοινοβουλευτική Ομάδα κόμματος.

Ο Σταύρος Θεοδωράκης και τρεις βουλευτές του κόμματος, ο αντιπρόεδρος Γιώργος Μαυρωτάς και οι Σπύρος Λυκούδης και Σπύρος Δανέλλης θα ψηφίσουν υπέρ της Συμφωνίας των Πρεσπών.

Στα παραπάνω θα πρέπει να προστεθεί και η έκρηξη του Γρηγόρη Ψαριανού, ο οποίος το απόγευμα της Πέμτπης έβαλλε κατά της ηγεσίας του κόμματος.

Αφορμή για το ξέσπασμα του βουλευτή Β’ Αθηνών ήταν η κατά τη γνώμη του ήπια διατυπωμένη ανακοίνωση του Ποταμιού, μετά τις εξελίξεις με την υπόθεση Novartis-Μανιαδάκη και τις παρεμβάσεις Πολάκη, οι οποίες μεταξύ άλλων προκάλεσαν και την αντίδραση της Ενωσης Δικαστών και Εισαγγελέων αλλά και της Ενωσης Εισαγγελέων Ελλάδος.
Σύμφωνα με πληροφορίες ή στάση αυτή του «Ποταμιού» μπορεί να αποτελέσει τη «σταγόνα που θα ξεχειλίσει το ποτήρι» αναφορικά με τη σχέση του Γρηγόρη Ψαριανού με το κόμμα.

loading...