in ,

Απίστευτες μεθοδεύσεις: Έντονες πιέσεις στην εισαγγελέα του Αρείου Πάγου να παραιτηθεί! – Σε εξέλιξη «χοντρό» παρασκήνιο

Απίστευτες μεθοδεύσεις λαμβάνουν χώρα παρασκηνιακά από την Κυβέρνηση που σε λίγες ημέρες θα μας αποχαιρετίσει μια για πάντα. Πριν όμως πει το αντίο, προχωράει σε κινήσεις που προκαλούν αποτροπιασμό.

Στους διαδρόμους του Αρείου Πάγου έντονα γίνεται λόγος για άσκηση πιέσεων προς την Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ξένη Δημητρίου, προκειμένου να διευκολύνει την κυβέρνηση και να δηλώσει παραίτηση πριν τη λήξη της προβλεπόμενης συνταγματικής θητείας της (συνταξιοδότηση) που συμπληρώνεται την 30η Ιουνίου 2019.


Οι πιέσεις που ασκούνται στην κυρία Δημητρίου, σύμφωνα με τους συναδέλφους της, αποσκοπούν στο να δοθεί «πάτημα» στην κυβέρνηση για να προχωρήσει στις τοποθετήσεις τόσο του νέου προέδρου και εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, όσο και των αντιπροέδρων στο Συμβούλιο της Επικρατείας.

Υπενθυμίζεται, ότι τα κενά στην ηγεσία του Αρείου Πάγου και στις θέσεις των αντιπροέδρων του ΣτΕ, θα δημιουργηθούν την 30η Ιουνίου, καθώς τότε είναι ο προβλεπόμενος συνταγματικό χρόνος αποχώρησης των δικαστών που σήμερα υπηρετούν.

Όπως έλεγαν στους διαδρόμους του Αρείου Πάγου, η Κυβέρνηση μέσω στελεχών της και μέσω της προσέγγιζαν την κυρία Δημητρίου και ζήτησαν να διευκολύνει την Κυβέρνηση με την παραίτησή της.

Εν τω μεταξύ, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες η κυβέρνηση ετοιμάζεται να επιλέξει στη θέση του Προέδρου του Αρείου Πάγου, την αντιπρόεδρο του Ανωτάτου Δικαστηρίου, Δήμητρα Κοκοτίνη και στη θέση της Εισαγγελέως του Αρείου Πάγου την επίσης αντιπρόεδρο, Ειρήνη Καλού.

Η ηγεσία του Αρείου Πάγου επιλέγεται από το υπουργικό συμβούλιο μετά από πρόταση του υπουργού Δικαιοσύνης.

Εάν επιλεγούν οι κυρίες Κοκοτίνη και Καλού θα πρόκειται για την πρώτη φορά που και στις δύο κορυφαίες θεσεις της Δικαιοσύνης θα υπηρετούν γυναίκες.

Η κυρία Κοκοτίνη ήταν τρίτη στη προτίμηση της διάσκεψης των Προέδρων της Βουλής για τη θέση του προέδρου του Αρείου Πάγου καθώς στην πρώτη θέση ισοψήφισαν οι κυριές Ε.Καλού και Δ.Μπιτζούνη.

ΠΡΟΣ ΜΕΓΑΛΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ

Σκοτεινές και ύποπτες μεθοδεύσεις εκτυλίσσονται στα υψηλά κλιμάκια του υπουργείου ΨΗΠΤΕ, όπου -εν όψει εκλογών- η ηγεσία του Νίκου Παππά μοιάζει να αγωνιά για διευθετήσεις της τελευταίας στιγμής.

Πρόκειται για μία ακόμη απόπειρα άλωσης και κατάληψης του Δημοσίου από την κυβέρνηση και τον ΣΥΡΙΖΑ, στο πλαίσιο μίας γενικότερης εκστρατείας, η οποία εκδηλώνεται σε όλα τα πεδία της διοίκησης και με κυρίαρχο στρατήγημα τον διορισμό νέας ηγεσίας της Δικαιοσύνης, μόλις λίγες ημέρες πριν από τις εθνικές εκλογές, αναφέρει το in.gr.

Οι ύποπτες πρακτικές και πιέσεις που ασκούνται στο ΥΨΗΠΤΕ, εκδηλώνονται με προσπάθειες παράκαμψης ή κατ΄ουσίαν αλλοίωσης των αποτελεσμάτων του διαγωνισμού που είχε προκηρυχθεί πριν από περίπου έναν χρόνο, με αντικείμενο την πλήρωση διευθυντικών θέσεων στο υπουργείο του κ. Παππά. Κάποιες από αυτές σε νευραλγικές διευθύνσεις.

Οι πίνακες κατάταξης του διαγωνισμού έχουν αναρτηθεί πριν από μερικές εβδομάδεςΚ
Καταγγελίες

Όμως, σύμφωνα με καταγγελίες στελεχών του υπουργείου, τις τελευταίες ημέρες και ειδικώς αφότου προαναγγέλθηκαν οι εθνικές εκλογές, οι γενικοί γραμματείς έχουν αποδυθεί σε μία εκστρατεία πιέσεων προς υποψηφίους διευθυντές, ώστε αυτοί να αποποιηθούν θέσεις που δικαιωματικά θα καταλάμβαναν.

Προφανής επιδίωξη της ηγεσίας του υπουργείου είναι, κατά τις ίδιες καταγγελίες, η παράκαμψη της διαδικασίας ΑΣΕΠ με παρασκηνιακές μεθοδεύσεις και όσο εκκρεμούν οι προσωπικές συνεντεύξεις, οι οποίες μοριοδοτούνται με ποσοστό 25%.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η ηγεσία Παππά επιδιώκει να προωθήσει τους δικούς της εκλεκτούς με συνοπτικές διαδικασίες και με πρωτοφανή σπουδή, προφανώς εν όψει εκλογών.

Σημειώνεται ότι οι επίμαχες διευθύνσεις διαχειρίζονται κονδύλια εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ για την υλοποίηση προγραμμάτων τα οποία σχετίζονται και με την ασφάλεια της χώρας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Written Από Κώστας Σάμαρας

Παθιασμένος αναλυτής αφοσιωμένος κοινωνικός συνθέτης μέσων μαζικής ενημέρωσης. Από μικρός τα έγραφε στα ίντερνετς. Εδώ θα τον δεις να μιλάει για όλα όσα αγαπάει: Lifestyle, Lifehacks Και με πολύ πίκρα για πολιτική. Χωρίς πλάκα!

Πατέρας Της 8χρονης Αλεξίας: «Να Προσεύχεστε Για Το Κοριτσάκι Μας…»

«Power of Love 2». Το ξενέρωμα της Ζένιας με τη Ρένια. Απο «κολλητές» ούτε κουβέντα