Φαίνεται πως η Αριστερά δεν ξεχνά ποτέ την αρνητική στάση απέναντι σε καθετί ελληνικό!

Υψηλών τόνων αντιπαράθεση μεταξύ ΑΚΕΛ και Κυβέρνησης προκάλεσε η παρουσία ελληνικών μαχητικών αεροσκαφών στην στρατιωτική παρέλαση για την Κυπριακή Ανεξαρτησία.

Σε δήλωσή του, ο εκπρόσωπος Τύπου του ΑΚΕΛ Στέφανος Στεφάνου διερωτήθηκε «ποια μηνύματα θέλαμε να εκπέμψουμε με τις υπερπτήσεις των ελληνικών αεροσκαφών προς την τουρκοκυπριακή κοινότητα, αλλά και προς τη διεθνή κοινότητα στην πολύ κρίσιμη καμπή που βρισκόμαστε σε σχέση με την προοπτική των διαπραγματεύσεων και της λύσης του Κυπριακού», καλώντας ταυτόχρονα τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και την Κυβέρνηση να πουν είναι θεωρούν ορθά τα μηνύματα που εκπέμπουμε σε αυτές τις κρίσιμες ώρες.

Πολύ καλά διαβάσατε! Χαρακτήρισε τις διελεύσεις των ελληνικών F-16 ως «υπερπτήσεις», δηλαδή παραβιάσεις.

Την ώρα που υπάρχουν ακόμα και σήμερα κατοχικά στρατεύματα στην σκλαβωμένη Κύπρο οι κύριοι του ΑΚΕΛ ενοχλήθηκαν από δύο F-16 που πέταξαν στους ουρανούς της Κύπρου, στο πλαίσιο εορτασμών.

Διαβάστε αυτούσια την δήλωση του εκπροσώπου Τύπου του κομμουνιστικού ΑΚΕΛ, Στέφανου Στεφάνου, και τα σχόλια δικά σας:

 «Η αναφορά του Προέδρου της Δημοκρατίας σε «εμφύλιο σπαραγμό» στο διάγγελμά του για την επέτειο της ανακήρυξης της κυπριακής ανεξαρτησίας, είναι απαράδεκτη και καταδικαστέα.

Με αυτή την αναφορά ο Πρόεδρος εξισώνει τους παράνομους δολοφόνους της ΕΟΚΑ Β’ με τους υπερασπιστές της νομιμότητας και της δημοκρατίας, τους οποίους και προσβάλλει με το χειρότερο τρόπο.

Με την αναφορά περί «εμφύλιου σπαραγμού», τα περί φόρου τιμής σε όσους υπερασπίστηκαν την Κυπριακή Δημοκρατία, τη νομιμότητα και τη δημοκρατία, που είπε ο Πρόεδρος ακυρώνονται και καταντούν άνευ περιεχομένου.

Συμφωνούμε με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ότι μόνο η δημιουργία ενός πραγματικά ανεξάρτητου κράτους θα απαλλάξει εμάς και τους Τουρκοκύπριους από όσα τραγικά βιώνουμε.

Διερωτόμαστε, όμως, ποια μηνύματα θέλαμε να εκπέμψουμε με τις υπερπτήσεις των ελληνικών αεροσκαφών προς την τουρκοκυπριακή κοινότητα, αλλά και προς τη διεθνή κοινότητα στην πολύ κρίσιμη καμπή που βρισκόμαστε σε σχέση με την προοπτική των διαπραγματεύσεων και της λύσης του κυπριακού;

Θεωρεί ο Πρόεδρος και η κυβέρνηση ότι τα μηνύματα που εκπέμπουμε τούτες τις κρίσιμες ώρες είναι τα ορθά;

Εκτός κι αν ούτε και φέτος είχε γνώση ο Πρόεδρος για τις υπερπτήσεις των ελληνικών αεροσκαφών, όπως πέρσι δημόσια είχε παραδεχθεί».

loading...