newsthessaloniki.gr
newsthessaloniki > ΕΛΛΑΔΑ > Αποκαλύπτεται το σχέδιο πίσω από τη δολοφονία Κατσίφα – «Μπορούσαν να τον συλλάβουν ζωντανό» – Κατηγορίες για υποκίνηση εθνοτικού μίσους κατά Αλβανών

Αποκαλύπτεται το σχέδιο πίσω από τη δολοφονία Κατσίφα – «Μπορούσαν να τον συλλάβουν ζωντανό» – Κατηγορίες για υποκίνηση εθνοτικού μίσους κατά Αλβανών

μίσους εντός του αλβανικού εδάφους κατά Αλβανών πολιτών».

Η κατηγορία αυτή πάει «πακέτο» με αυτή που αφορά το αδίκημα της δημόσιας υποκίνησης βίας ή εθνοτικού μίσους και οι οποίες «φορτώνονται” στον θανόντα.


Επισημαίνουμε ότι, το προφίλ του Βορειοηπειρώτη, ο οποίος ήταν πρώην Έλληνας κομάντο (το τονίζουμε αυτό) ήταν σίγουρα γνωστά από πριν στην αλβανική αστυνομία και κατ’ επέκταση στους επίλεκτους άνδρες της RENEA όταν πήγαν να τον «συλλάβουν».

Οι αλβανικές αρχές σχεδόν σίγουρα θα γνώριζαν εδώ και μεγάλο διάστημα τις αναρτήσεις του Βορειοηπειρώτη στο διαδίκτυο, τις αναφορές του για «λευτεριά» στην Βόρεια Ήπειρο, το γεγονός ότι φόραγε ελληνική στρατιωτική φόρμα με ελληνικά σύμβολα, το ότι κρατούσε την σημαία της αυτόνομης Β.Ηπείρου σε διάφορα συλλαλητήρια, το ότι είχε υπηρετήσει στις ειδικές δυνάμεις του ελληνικού στρατού και το σίγουρο ήταν ότι θα τον παρακολουθούσαν στενά.

Πιθανόν, σύμφωνα με ένα υποθετικό σενάριο λοιπόν το όλο σκηνικό που εκτυλίχθηκε χθες με την «αψιμαχία” του Κ.Κατσίφα στην πλατεία του χωριού με Αλβανό αστυνομικό που φέρεται να κατέβασε ελληνική σημαία, να ήταν κατά κάποιο τρόπο «ενορχηστρωμένο» από αλβανούς.

Η οπλοφορία όμως του Κ.Κατσίφα με αυτόματο τυφέκιο ΑΚ47 τους έδωσε πιθανόν την τεράστια «ευκαιρία» να κινηθούν εντελώς «αντιεπαγγελματικά» στην συνέχεια και να τον κυνηγήσουν ως «εγκληματία” με τα γνωστά αποτελέσματα. 

Υπάρχουν όμως πολλά ερωτήματα τα οποία προκύπτουν από την εξιστόρηση του περιστατικού από τις αλβανικές αρχές:

αΥπήρχε περίπτωση να κινείται ντυμένος με στρατιωτική στολή του ελληνικού στρατού ο θανών Κ.Κατσίφας και η τοπική αστυνομία  να του επέτρεπε εσαεί δίνοντας το παράδειγμα και σε άλλους;

β. Πως είναι δυνατόν να κινητοποιήσουν με τόση σπουδή ολόκληρο το κρατικό μηχανισμό τους οι Αλβανοί κάνοντας χρήση ακόμη και πανάκριβου drone, για έναν Έλληνα εργάτη που έριξε στο αέρα την στιγμή που στην χώρα αυτή γίνονται πολύ χειρότερα περιστατικά;

γ. Πως είναι δυνατόν να «πολέμησε» κατά τόσων Αλβανών κομάντος ρίχνοντας συνεχώς σφαίρες για 2 ώρες ο Κατσίφας, την στιγμή που είχε μόνο 3 γεμιστήρες;

Πολλά βγαίνουν στην φόρα και πολλά θα βγουν ακόμη σχετικά με την υπόθεση του θανάτου του Έλληνα πολίτη Βορειοηπειρώτη Κ.Κατσίφα, η οποία αποτελεί ένα ακόμη σενάριο εμπλοκής επίλεκτων δυνάμεων του γνωστού για τις διασυνδέσεις του με τον υπόκοσμο, αλβανικού κράτους, με Έλληνα πολίτη της Βορείου Ηπείρου.

Ο ίδιος ο δήμαρχος της Δρόπολης ήταν καταπέλτης μιλώντας σε αλβανικό κανάλι σχετικά με τη δολοφονία του Κ.Κατσίφα.

Ο δήμαρχος είπε ότι ολόκληρο το χωριό ήταν αγανακτισμένο, καθώς το γεγονός αυτό θα μπορούσε άνετα να αποφευχθεί και οι αστυνομικές δυνάμεις (Renea) θα μπορούσαν να έχουν συλλάβει τον 35χρονο ζωντανό.

«Πρέπει να διερευνηθεί η περίπτωση, οι ειδικές δυνάμεις αφαίρεσαν μια ζωή. Το χωριό είναι εξοργισμένο, γιατί χάθηκε έτσι με αυτόν τον τρόπο μια ζωή. Η δολοφονία θα μπορούσε να είχε αποφευχθεί», δήλωσε ο ίδιος.

«Για το παιδί δεν γνωρίζω περισσότερες λεπτομέρειες. Ήρθε εδώ με την οικογένεια του και εργάζονταν. Η ατμόσφαιρα είναι πολύ βαριά και οι άνθρωποι δεν μιλούν εύκολα.

Είναι μια τραγωδία για όλη την Δρόπολη. Ποτέ δεν έχει συμβεί τέτοια περίπτωση. Ενώ αναφέρω ότι ο 35χρονος δεν ήταν προβληματικός, υπογραμμίζοντας ότι κάθε χρόνο επιμελούνταν τον σημαιοστολισμό του χωριού στην επέτειο της 28 Οκτωβρίου», κατέληξε ο Δήμαρχος.

Το μόνο που ελπίζουμε είναι οι Έλληνες ειδικοί που θα μεταβούν σύντομα στην Αλβανία, να αποκαλύψουν ακόμα περισσότερα για την άκρως αντιεπαγγελματική δράση των Αλβανών κομάντος που αφαίρεσαν μια ζωή τόσο εύκολα, ενώ θα μπορούσαν να τον συλλάβουν άνετα ζωντανό σύμφωνα πάντα και με τον δήμαρχο. 

loading...
Top