in

Αθώες Δήμητρα Ματσούκα, Χριστίνα Παππά, ο γιος της και ο Θέμις Γεωργαντάς για το κύκλωμα κοκαΐνης στο Κολωνάκι

Αθώοι κρίθηκαν το πρωί της Δευτέρας η ηθοποιός Δήμητρα Ματσούκα, η επίσης ηθοποιός Χριστίνα Παππά, ο γιος της Δημήτρης και ο παρουσιαστής Θέμις Γεωργαντάς στην υπόθεση με το σουσάδικο της κόκας στο Κολωνάκι, η οποία εκδικαζόταν στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων. 

Συγκεκριμένα το δικαστήριο αθώωσε όλους τους παραπάνω καθώς δεν υπήρχαν στοιχεία ενοχής για εμπόριο ναρκωτικών.


Η διαδικασία πάντως βρίσκεται σε εξέλιξη με τους υπόλοιπους κατηγορουμένους να ζητούν αυτή τη ώρα την αναγνώριση ελαφρυντικών ενώ αναμένεται εντός της ημέρας η τελική απόφαση του δικαστηρίου.

Στις 122 σελίδες, του βουλεύματος παραπομπής αναφέρονταν μεταξύ άλλων 27 άτομα ενώ ως βασικός εμπλεκόμενος, φέρεται ο Σταύρος Περουκίδης, εκ τω ιδιοκτητών της επιχείρησης εστίασης «Lili Shou«.

Από τις νόμιμες συνακροάσεις των τηλεφώνων, και φυσική παρακολούθηση προσώπων και επιτήρηση του χώρου, προκύπτει η διακίνηση της κοκαΐνης εντός και εκτός της επιχείρησης εστίασης στην οποία ηταν συνιδιοκτήτης του χώρου εστίασης «LiLi Shou» στο Κολωνάκια, με τη Χριστίνα Παππά και το γιος της Δημήτρης, τον παρουσιαστή Θέμη Γεωργαντά και το Βασίλη Σταθοκωστόπουλο (του Φώτη).

Αρχικά το βούλευμα παραπομπής έκρινε ότι από το Νοέμβριο του 2013, μέχρι και το Σεπτέμβρη του 2015, οι πέντε συνιδιοκτήτες της επιχείρησης- χωρίς να είναι τοξικομανείς-, διέπραξαν το ποινικό αδίκημα της παράνομης διακίνησης ναρκωτικών ουσιών, με τη μορφή της διεύθυνσης από κοινού του καταστήματος, ενώ εν γνώσει τους γινόταν συστηματική διακίνηση ναρκωτικών ουσιών.

Ωστόσο απολογούμενοι στον ανακριτή και οι πέντε συνιδιοκτήτες της επιχείρησης, αρνήθηκαν οποιαδήποτε ανάμειξή τους με την υπόθεση, δηλώνοντας άγνοια για τα όσα προκύπτουν από τα προανακριτικά στοιχεία της έρευνας από την Υποδιεύθυνση Δίωξης Ναρκωτικών της Ασφάλειας Αττικής.

Η Χριστίνα Παππά κατέθεσε σχετικά, στις 17 Μαΐου 2016:

«Το Σταύρο Περουκίδη τον γνώρισα ως πελάτη σε ένα εστιατόριο (σ.σ στην περιοχή της Γλυφάδας) και μου φαινόταν πολύ αξιοπρεπής άνθρωπος από τις παρέες που είχε. Ερχόταν ως πελάτης και μας πρότεινε μια συνεργασία στη Μύκονο αλλά δεν δεχτήκαμε. Το Li Li Shu αρχικά το είχαμε καλοκαιρινό μαγαζί και έπειτα κάναμε το χειμερινό το οποίο κόστισε αρκετά χρήματα.

Όταν ψάχναμε για συνέταιρο τότε εμφανίστηκε ο Περουκίδης και πρότεινε να συνεργαστούμε. Στην αρχή, ήταν πολύ ευγενικός ερχόταν κάθε μέρα από το μαγαζί και φαινόταν πολύ συνεργάσιμος. Εγω δεν είχα ποτέ ουδεμία σχέση (σ.σ εννοεί ναρκωτικά), ούτε είχα αντιληφθεί το παραμικρό. Αν το ήξερα, θα έκλεινα το μαγαζί αμέσως…».

Η ηθοποιός Δήμητρα Ματσούκα, σύμφωνα με το Βούλευμα φέρεται να εμπλέκεται στην υπόθεση απο νόμιμες συνακροάσεις σε τηλεφωνικές επικοινωνίες της με τον Στ.Περουκίδη για αγορά κοκαΐνης. Μεταξύ άλλων περιλαμβάνεται διάλογος, όπως προκύπτει από τις συνακροάσεις, της ηθοποιού με τον Στ.Περουκίδη, να προμηθεύεται κοκαΐνη για φίλο της- σεναριογράφο τηλεοπτικών παραγωγών.

ΗΘΟΠΟΙΟΣ: Πού είσαι, στη Γλυφάδα;
ΕΠΧ/ΤΙΑΣ: Οχι, είμαι Κολωνάκι.
ΗΘΟΠΟΙΟΣ: Εχω (ακατάληπτο) με έναν φίλο μου, πολύ αγαπημένο φίλο, ο οποίος θέλει κάτι να πιει.
ΕΠΧ/ΤΙΑΣ: Με τι είναι, μπορεί να ‘ρθει Κολωνάκι;
ΗΘΟΠΟΙΟΣ: Ε…
ΕΠΧ/ΤΙΑΣ: Πού είν’ αυτός;
ΗΘΟΠΟΙΟΣ: Αχ, Θεέ μου, τι έχω να κάνω, τώρα δεν μπορώ άλλο, ε, είναι στη… μαζί μου, έχουμε φύγει από κάπου και…
ΕΠΧ/ΤΙΑΣ: Ναι, πού είσαστε;
ΗΘΟΠΟΙΟΣ: Εχει βγει έξω να πάρει τσιγάρα. Εσύ τώρα πού είσαι; Εχεις κάτι;
ΕΠΧ/ΤΙΑΣ: Κολωνάκι είμαι, καλά είμαι.
ΗΘΟΠΟΙΟΣ: Γι’ αυτό σου λέω, να έρθουμε να πάρουμε κάτι; Τι θα κάνουμε;
ΕΠΧ/ΤΙΑΣ: Πάρε με τηλέφωνο όταν είσαι κοντά.
ΗΘΟΠΟΙΟΣ: Ρε παιδί μου, πώς μπορώ να έρθω, σε πέντε είμαι εκεί.
ΕΠΧ/ΤΙΑΣ: Στο Κολωνάκι, στον Λυκαβηττό, ρε παιδί μου, εκεί στο…
ΗΘΟΠΟΙΟΣ: Πού;
ΕΠΧ/ΤΙΑΣ: Στο (…), στο μαγαζί κοντά.
ΗΘΟΠΟΙΟΣ: Ωραία, με ποιον είσαι;
ΕΠΧ/ΤΙΑΣ: Μόνος είμαι, ρε.
ΗΘΟΠΟΙΟΣ: Αχ, μπράβο, αγάπη μου, τέλεια, οπότε σε παίρνω όταν φτάνω;
ΕΠΧ/ΤΙΑΣ: Ελα εδώ, μιλάμε από εδώ, ρε παιδί μου.
ΗΘΟΠΟΙΟΣ: Τέλεια.

Ο σεναριογράφος φέρεται να έχει υποστηρίξει στην κατάθεση του:

«Στην ηλικία των 22 ετών είχα χάσει τον πατέρα μου και μετά τη μητέρα μου και είχα κάνει κάποια χρήση ναρκωτικών. Έκτοτε δεν είχα καμία σχέση με ναρκωτικά. Ένα βράδυ, τέλη Σεπτεμβρίου, αφού είχαμε διασκεδάσει με την κυρία Παππά σε κλαμπ στην παραλιακή, εγώ κατέβηκα από το αυτοκίνητο να πάρω τσιγάρα και είδα την ηθοποιό να μιλάει στο τηλέφωνο.

Μου είπε ότι έπρεπε να περάσουμε από το Κολωνάκι και πήγαμε κάπου στον περιφερειακό του Λυκαβηττού όπου συνάντησε τον Σταύρο Περουκίδη τον οποίο μέχρι τότε δεν γνώριζα. Με τον Σταύρο συναντήθηκα μόνο τότε. Άλλη φορά δεν είχαμε βρεθεί.

Την επόμενη μέρα τη ρώτησα τι συνέβαινε και μου είπε για τον Περουκίδη οτι πουλάει κοκαίνη. Τον είχα πάρει κάποιες φορές τηλέφωνο, χωρίς τη μεσολάβηση της ηθοποιού, σε κάποια περίοδο που ήμουν σε δύσκολη ψυχολογική κατάσταση αλλά δεν είχα πάρει απάντηση. \

Με έπαιρνε κατόπιν τηλέφωνο, νομίζω τον Νοέμβριο και μου έστελνε μηνύματα που μου φάνηκαν απειλητικά. Έκτοτε έσβησα το τηλέφωνο του από το κινητό μου, έβαλα φραγή και δεν είχα καμία επαφή».

Σύμφωνα με το βούλευμα ο τηλεπαρουσιαστής Θέμης Γεωργαντάς, και η σύζυγος του Θωμά Λιακουνάκου (αναμένεται να αποφυλακιστεί καθώς εκτίει ποινή κάθειρξης για χρέη προς το Δημόσιο), Νατάσα, έχουν «καταγραφεί» συχνά σε επικοινωνίες με τον 53άχρονο επιχειρηματία Στ.Περουκίδη.

Ο Θέμης Γεωργαντά, σε δήλωσή του είχε υποστηρίξει, «Ήμουν ετερρόρυθμο μέλος της επιχείρησης Lili Shou και δεν γνώριζα τίποτα για τις δραστηριότητες του βασικού επιχειρηματία».

Φέρεται να υποστηρίζει στην κατάθεσή της, η Νατάσα Λιακουνάκου:

«Δεν έχω καμία σχέση με ναρκωτικά. Τον κ. Περουκίδη τον γνώρισα μέσω της κυρίας Παππά η οποία ήταν συνεργάτης του στο κατάστημα που διατηρούσε στο Κολωνάκι με την επωνυμία Li Li Shu.

Τον κ. Περουκίδη τον έπαιρνα τηλέφωνο για να κλείσω κάποιο τραπέζι για μένα ή συνεργάτες και φίλους μου στο εστιατόριο του καθώς και όταν έκανα συγκεντρώσεις στο σπίτι για να αναλάβει το μενού και την παροχή υπηρεσιών κέτερινγκ. Κάποιες φορές έπαιρνα και την κυρία Παππά. Εγώ δεν κάνω χρήση ναρκωτικών ουσιών. Ακολουθώ υγιεινό τρόπο ζωής και αθλούμαι πέντε φορές την εβδομάδα».

Σε ερώτηση της Ανακρίτριας για τις τηλεφωνικές συνομιλίες και τα sms – σύμφωνα με την αποκωδικοποίηση αποδίδονται σε ναρκωτικές ουσίες- φερεται να υποστήριξε, «οι συνομιλίες μου με τον κ. Περουκίδη αφορούσαν στο εστιατόριο του και την παροχή μόνο υπηρεσιών κέτερινγκ σε ότι έχει να κάνει με την εστίαση. Τίποτε άλλο δεν έχω να προσθέσω».

Οι οχτώ που είχαν προφυλακιστεί για την υπόθεση είναι ελεύθεροι από τις 10 Αυγούστου καθώς επίσης ο φερόμενος ως αρχηγικό μέλος Στ.Περουκιδης και συνιδιοκτήτης του Lili Shou της οδού Δεινοκράτους, παραμένει καταζητούμενος,

Καθώς η υπόθεση έχει παραπεμφθεί για εκδίκαση σε ανοιχτό ακροατήριο (στις 11 Μαΐου 2018) δεν τίθεται θέμα προσωπικών δεδομένων, και λογω της επωνυμίας των εμπλεκόμενων στο Βούλευμα, επισημαίνουν νομικοί κύκλοι.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Written Από Κώστας Σάμαρας

Παθιασμένος αναλυτής αφοσιωμένος κοινωνικός συνθέτης μέσων μαζικής ενημέρωσης. Από μικρός τα έγραφε στα ίντερνετς. Εδώ θα τον δεις να μιλάει για όλα όσα αγαπάει: Lifestyle, Lifehacks Και με πολύ πίκρα για πολιτική. Χωρίς πλάκα!

ΤΗΝ ΠΙΣΤΕΥΕΤΕ; Λευκή γυναίκα γέννησε μαύρο μωρό και λέει οτι φταίει ο άντρας της που έπινε πολύ καφέ

Τουρκικά ΜΜΕ: «Οι Έλληνες παραβιάζουν συνεχώς των εναέριο χώρο μας – Θα τους σταματήσουμε με τους S-400»!