in

Αυγοφέτες-ρολό με ζαμπόν και τυρί του τοστ

Υλικά συνταγής

  • 8 φέτες μαλακό ψωμί του τοστ
  • 2 αυγά χτυπημένα σε κάτι λιγότερο από 1/2 φλιτζάνι φρέσκο γάλα
  • 8 φέτες ζαμπόν σε φέτες (ή γαλοπούλα)
  • 8 φέτες τυρί του τοστ
  • βούτυρο ή άλλη λιπαρή ύλη για το τηγάνισμα

Εκτέλεση συνταγής

  1. Πιέζετε με τον πλάστη κάθε φέτα ψωμί να λεπτύνει όσο πάει.
  2. Απλώνετε σε κάθε φέτα ψωμί, που έχετε λεπτύνει με τον πλάστη, μια φέτα τυρί και μία φέτα ζαμπόν. Αν θέλετε βάζετε και δεύτερη φέτα τυριού και από λίγη μουστάρδα (προαιρετικά).
  3. Τυλίγετε κάθε φέτα σε ρολό. Τις βουτάτε μία μία στο μείγμα αυγού-γάλακτος και τις τηγανίζετε σε καυτό βούτυρο (ή ό,τι χρησιμοποιήσετε) μέχρι να ροδίσουν.

Συμβουλή

1. Αν δεν έχετε πλάστη, ένα καθαρό, λείο μπουκάλι θα κάνει τη δουλειά του.

2. Kαθώς ακουμπάτε την αυγοφέτα στο τηγάνι ξεκινήστε από το σημείο της ένωσης. Ψήνεται αμέσως και κολλάει, οπότε δε σας ξεδιπλώνεται με τίποτα.


3. Αν θέλετε, για αισθητικούς και μόνο λόγους, μπορείτε να αφαιρέσετε την κόρα του ψωμιού.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Written Από Κώστας Σάμαρας

Παθιασμένος αναλυτής αφοσιωμένος κοινωνικός συνθέτης μέσων μαζικής ενημέρωσης. Από μικρός τα έγραφε στα ίντερνετς. Εδώ θα τον δεις να μιλάει για όλα όσα αγαπάει: Lifestyle, Lifehacks Και με πολύ πίκρα για πολιτική. Χωρίς πλάκα!

ΗΠΑ: Δήλωνε «γυναίκα», έκανε χρήση του «δικαιώματος» να μπαίνει στις γυναικείες τουαλέτες και εκεί βίασε κοριτσάκι 10 χρονών

Σοκαρισμένη η Λάρισα: Έχασε τη μάχη ο 15χρονος που χτυπήθηκε από ρεύμα