Θέλεις να βοηθήσεις τον Maarten και την Ιλόνα στο καινούργιο τους ξεκίνημα πάτα εδώ http://bit.ly/2Iho8gy θα είναι η μεγαλύτερη βοήθεια που θα μπορούσες να τους προσφέρεις

Εκείνος, 29 χρονών, Ολλανδός, διακοσμητής εσωτερικών χώρων, τουρίστας στο Πήλιο από μικρό παιδί μέχρι πρότινος.


Εκείνη, σχεδόν στην ίδια ηλικία, διακοσμήτρια & σχεδιάστρια στο επάγγελμα, Ελληνίδα με ρίζες από τη Γεωργία, μεγάλωσε στη Νάουσα και σπούδασε στο ΤΕΙ Σχεδιασμού και Τεχνολογίας Ξύλου και Επίπλου Θεσσαλίας που εδρεύει στην Καρδίτσα.

Τι κοινό μπορεί να έχουν οι δυο τους εκτός από τις σπουδές και το επάγγελμα;

Μοιράζονται την ίδια τρέλα!

Και δεν εννοούμε μόνο την τρέλα του έρωτα που τους ενώνει αλλά και την τρέλα για την πόλη του Βόλου και το Πήλιο, που τους “ξεσπίτωσε” και τους ώθησε να
έρθουν στην πόλη μας αναζητώντας σπίτι και εργασία εν καιρώ κρίσης και οικονομικής αβεβαιότητας.

Η αλήθεια είναι πως προσπάθησαν να κάνουν την πορεία που πολλοί Έλληνες κάνουν ακριβώς αντίθετα. Έφυγαν μακριά από τον τόπο τους και τις οικογένειές τους, για να κυνηγήσουν το όνειρό τους, όχι όμως στο εξωτερικό αλλά στην Ελλάδα.

Ειδικά στην περίπτωση του Μάαρτεν, το να φύγει κανείς από μια χώρα όπως η Ολλανδία, αναπτυγμένη οικονομικά (παρά το γεγονός πως περνάει κι εκείνη
οικονομική κρίση, με χρέος όμως βιώσιμο και οικονομικά διαχειρίσιμο) και να κυνηγήσει το όνειρό του στην Ελλάδα, φαντάζει τρέλα.

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή.

Η Ιλόνα Κεσίδου, βρέθηκε στο Βόλο για πρώτη φορά κατά τα χρόνια της φοιτητικής της ζωής. Σαν σπουδάστρια σε ΤΕΙ της Καρδίτσας, έψαχνε ενέσεις τόνωσης
και αναζοωγόνησης στην όμορφη πόλη του Βόλου και στο Πήλιο. Έκτοτε, δεν σταμάτησε ποτέ να αναπολεί τον Βόλο και τις ομορφιές του και έψαχνε μια αφορμή
για να επιστρέψει στην πόλη που λάτρεψε από την πρώτη της επίσκεψη.

Η λατρεία του Μάαρτεν για τη Μαγνησία πηγάζει από τα παιδικά του χρόνια, αφού οι γονείς του, λάτρεις του Πηλίου και του Βόλου αμφότεροι, επισκέπτονταν σχεδόν κάθε καλοκαίρι τον τόπο μας για τις καλοκαιρινές τους διακοπές.
Την πρώτη φορά είχαν νοικιάσει εξοχικό στα Πλατανίδια και την επόμενη χρονιά, επειδή τους άρεσε το μέρος, προσπάθησαν να κλείσουν εξοχικό στο ίδιο μέρος, όμως εκ παραδρομής και λόγω κακής συνεννόησης αντί για τα Πλατανίδια, έκλεισαν δωμάτιο στον Πλατανιά! Πολλές φορές όμως η ζωή τα φέρνει έτσι, που μέσω των λαθών κανείς οδηγείται στο σωστό. Κάτι ανάλογο λοιπόν συνέβη και στην περίπτωση τους. Οι γονείς του Μάαρτεν λάτρεψαν τον Πλατανιά και κάθε καλοκαίρι δεν έχαναν την ευκαιρία να αποδράσουν, έστω για λίγες ημέρες, στον τόπο που τους μάγεψε. Κάπως έτσι λοιπόν ξεκίνησε ο έρωτας του Μάαρτεν με τη Μαγνησία και τον οδήγησε να ψάχνει τη δική του αφορμή για μετανάστευση στον τόπο που λάτρεψε από παιδί. Αυτή η αφορμή δεν άργησε να έρθει.

Ο Μάαρτεν έγινε δεκτός σε πρόγραμμα ανταλλαγής σπουδών στη Λάρισα και χωρίς δεύτερη σκέψη εγκαταστάθηκε στη Θεσσαλική πόλη. Έπειτα, οι παρέες του τον οδήγησαν στην Ιλόνα, την οποία ερωτεύτηκε και της πρότεινε να στεγάσουν τον έρωτά τους στο Βόλο.
Εκείνη, φυσικά, αποδέχθηκε την πρόκληση και αφου παραιτήθηκε από τη δουλειά της στην Καρδίτσα, ακολούθησε τον Μάαρτεν στο Βόλο.
Εν τέλει, τα πράγματα ακολούθησαν τη φυσική τους πορεία. Η Ιλόνα βρήκε δουλειά σε εταιρία κατασκευής επίπλων και ο Μάαρτεν ίδρυσε την εταιρία
STEX, η οποία ειδικεύεται στο design και τον σχεδιασμό χώρων.  Μάλιστα, ο νεαρός Ολλανδός, έχει βάλει σαν στόχο ζωής να μεταλαμπαδεύσει την αγάπη του για τον τόπο μας στον “δυτικό κόσμο” και γι’ αυτό το λόγο έχει δημιουργήσει ένα αγγλόγλωσσο vlog στο youtube με βίντεο τραβηγμένα στη Μαγνησία, κάτι που εμείς σαν visit volos, οφείλουμε να προωθήσουμε.

Η ιστορία αυτή, μας δείχνει πως τελικά τίποτα δεν είναι ανέφικτο όταν υπάρχει θέληση, πείσμα, αγάπη και στόχος.
Και όταν μάλιστα ο στόχος είναι κοινός, τότε αξίζει να προσπαθήσεις λίγο παραπάνω για την ευόδωσή του. Ο δρόμος προς την επιτυχία, άλλωστε,  δεν είναι ευθύς και σίγουρα δεν είναι στρωμένος με ροδοπέταλα.
Όμως αν είσαι εξοπλισμένος με τα κατάλληλα εφόδια και την πρέπουσα υπομονή, να ξέρεις πως ο στόχος αγγίζεται αρκετά πιο εύκολα.
Αν πάλι δεν τα καταφέρεις, μην απογοητευτείς και μην μετανιώσεις για τη διαδρομή που ακολούθησες.
Τουλάχιστον θα ξέρεις πως επέλεξες να ακολουθήσεις τον μονοπάτι της καρδιάς σου. Και στην τελική, αν το μετανιώσεις, να είσαι και πάλι υπερήφανος, επειδή θα είσαι μετανιωμένος για κάτι που έκανες και όχι για κάτι που δεν τόλμησες ποτέ σου να κάνεις.

Maarten Jongkind
Διακόσμηση Εσωτερικών Χώρων

Γεννηθηκε στο Amsterdam της Ολλανδίας το 1987 και αποφοίτησε από το λύκειο το 2004. Σπούδασε Στρατονομία στην Αυτοκρατορική Φρουρά στο Πανεπιστήμιο της Χάγης όπου και εργάστηκε για ένα έτος ως Αυτοκρατορικός Φρουρός. Το 2006 ξεκίνησε τις σπουδές του πάνω στη Διακόσμιση, το Μάρκετινγκ Πωλήσεων και τη Διοίκηση Επιχειρήσεων στο Arnhem της Ολλανδίας και το 2009 έκανε το μεταπτυχιακό του στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας στο Τμήμα Σχεδιασμού και Τεχνολογίας Ξύλου και Επίπλου. Έκανε την πρακτική του στο Quidy Design και έπειτα εργάστηκε σε μία από τις μεγαλύτερες επιχειρήσεις επίπλων και διακόσμησης στο Rob Besseling Design στο Doetinchem της Ολλανδίας ως manager και διακοσμητής έως τον Απρίλιο του 2014. Το καλοκαίρι του 2014 μετακόμισε στην πόλη μας και εργάστηκε στο τμήμα πωλήσεων και εξυπηρέτησης πελατών στην εταιρία incrediblue.com την online πλατφόρμα ενοικιάσεων σκαφών αναψυχής. Πλέον αναλαμβάνει τη διακόσμηση εσωτερικών χώρων ως ελεύθερος επαγγελματίας. Όραμα του είναι να αποδείξει πως σε μια Ελλάδα που διώχνει τα παιδιά της υπάρχει μέλλον και ελπίδα για τις νέες γενιές και στοχεύει στην έναρξη της δικής του επιχείρησης με έδρα το Βόλο. Μιλάει Αγγλικά, Ολλανδικά, Γερμανικά, Γαλλικά και μαθαίνει Ελληνικά.

Ιλόνα Κεσίδου
Γεννήθηκε στη Γεωργία το 1989 και το 1991 μετακόμισε στη Νάουσα Ημαθίας. Το 2007 αποφοίτησε από το Γενικό Λύκειο Νάουσας και φοίτησε στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας στο Τμήμα Σχεδιασμού και Τεχνολογίας Ξύλου και Επίπλου. Κατά τη φοίτησή της βραβεύτηκε από τον Οργανισμό Βιομηχανικής Ιδιοκτησίας με το πρώτο βραβείο Διακόσμησης, κατέλαβε τη 2η θέση σε πανευρωπαϊκό διαγωνισμό ζωγραφικής με θέμα “Ο κόσμος σήμερα” και συμμετείχε στις εκθέσεις MedWood, Design Lab, Greek Design = Good design και άλλες. Αποφοίτησε το 2010 με δύο αριστεία. Έκανε πρακτική στο Alpha Primal ΑΒΕΤΕ όπου και εργάστηκε για τρία χρόνια. Το 2013 πήρε υποτροφία στο King’s College του Λονδίνου πάνω στη διακόσμηση. Το 2014 πήρε 2ο βραβείο Βιομηχανικού Σχεδιασμού Ελλάδος και για το λόγο αυτό ήταν καλεσμένη πρόσφατα σε τηλεοπτική εκπομπή στο Action 24. Το καλοκαίρι του 2014 μετακόμισε στην πόλη μας, όπου πλέον εργάζεται ως σχεδιάστρια επίπλων και διακοσμήτρια στη Neostil Vassos. Έργα της μπορείτε να δείτε σε γνωστά περιοδικά διακόσμησης και ξυλοκατασκευών, όπως το Επιπλέον, Βήμα Deco κα. Μιλάει Αγγλικά, Ρώσικα και Γερμανικά.

loading...