Το Κρεμλίνο έκανε σήμερα μια ασυνήθιστη μέχρι τώρα κίνηση στην περιοχή της Μαύρης θάλασσας,  η οποία είχε «αποδέκτες»…κόσμο και κοσμάκη εκτός τις ΗΠΑ,  με την αποστολή ενός στρατηγικού  βομβαρδιστικού Tu-22 και δύο Su-30 , πάνω από τα Στενά του Βοσπόρου, τις ακτές της Ρουμανίας και της…Τουρκίας, για την οποία και έχουμε λόγο που το υπογραμμίζουμε  παρά το θερμό  «φλερτ» Ερντογάν και Ρώσου προέδρου.    

Την ίδια στιγμή συναγερμός κτύπησε και στην ουκρανική πολεμική αεροπορία η οποία ανακοίνωσε την όλη ενέργεια ως «προκλητική κίνηση» της πτήσης δηλαδή COMAO, μιας συνδυασμένης πτήσης από αεροσκάφη «ειδικού σκοπού» πάνω από μια μεγάλη ακτίνα στην Μαύρη Θάλασσα και την Κριμαία.


Ρωσικά μαχητικά αεροσκάφη επίσης απογειώθηκαν από τρία διαφορετικά αεροδρόμια,  Shaykovka, Krymsk και Belbek τα οποία ευρίσκονται κοντά στα σύνορα με την Ουκρανία,  προκαλώντας πανικό στο Κίεβο.

Εντωμεταξύ το βομβαρδιστικό Tu-22 ήταν οπλισμένο με πυραύλους όπως και τα  δύο μαχητικά Su-30.

Yλοποίησαν πτήση μεταξύ του ηπειρωτικού τμήματος της Ουκρανίας και της Κριμαίας, και στην συνέχεια κινήθηκαν με πορεία έως και 40 χιλιόμετρα κοντά στην ακτογραμμή στην Μαύρη Θάλασσα, κατά μήκος των ακτών της Ρουμανίας, της Βουλγαρίας και της….Τουρκίας.

Τα ρωσικά αεροσκάφη  πέταξαν  στον εναέριο χώρο της Κριμαίας και στην Αζοφική Θάλασσα για την προσομοίωση σεναρίων μάχης, σύμφωνα με Ρώσους αξιωματικούς .

«Έχοντας αναγνωρίσει την απειλή που θέτει η Ρωσία , όλες οι  δυνάμεις αεράμυνας έχουν τεθεί σε επιφυλακή για να παρέχουν καλύτερη αντιμετώπιση τυχόν περιστατικών . Οι αεροπορικές δυνάμεις των Ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων βρίσκονται σε ύψιστη επαγρύπνηση  όλο το 24ωρο », πρόσθεσε η ανακοίνωση  από το ουκρανικό γενικό επιτελείο .

Η πτήση της ρωσικής εναέριας μοίρας αεροσκαφών εκτός του «μηνύματος » που έστειλε στους Ρουμάνους ( διεξάγουν ασκήσεις με το ΝΑΤΟ) και λοιπούς , απέστειλε σαφή προειδοποίηση και στον Ερντογάν , παρά το φαινομενικό καλό κλίμα .

Οι Τούρκοι δεν έχουν «μπέσα» και το γνωρίζουν καλά οι Ρώσοι που διαβλέπουν εδώ και μερικές ημέρες ισχυρές τάσεις υποχωρητικότητας της Άγκυρας «στο στενό μαρκάρισμα» των ΗΠΑ.

H σημερινή πτήση συνδέεται με την επίσκεψη της Αμερικανίδας  διπλωμάτη,  υπεύθυνης για την αμερικανική στρατιωτική βιομηχανία στο τμήμα εξωτερικών υποθέσεων, Tina Kaidanow, στην Τουρκία.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης της  η εν λόγω Αμερικανίδα θα προσφέρει μια εναλλακτική λύση στους ρωσικούς πυραύλους S-400, με το αμερικανικά συστήματα πυραυλικής άμυνας τύπου Patriot.

Μιλώντας στην εφημερίδα  SABAH, η  Αμερικανίδα αξιωματούχος δήλωσε ότι υπάρχει  ελπιδοφόρο κλίμα  και ότι η χρονική στιγμή της επίσκεψης είναι  πολύ καλή από αυτή την άποψη.

Η ίδια τόνισε ότι η κυβέρνηση Τραμπ έχει μετατρέψει τις πωλήσεις όπλων σε εργαλείο εξωτερικής πολιτικής, ενώ  το Κογκρέσο εργάζεται για να διευκολύνει την πώληση των όπλων στην Τουρκία .

Η  διπλωμάτης των ΗΠΑ δήλωσε ότι η επίσκεψη θα πραγματοποιηθεί στις 31 Μαρτίου.

Το όλο καλό κλίμα βοηθά και η σημερινή άρση  όλων των κατηγοριών της αμερικανικής δικαιοσύνης προς τους Τούρκους σωματοφύλακες του Ερντογάν , στην γνωστή υπόθεση στην τουρκική πρεσβεία στην Ουάσιγκτον.

Το ανατολίτικο παζάρι που παίζει ο Ερντογάν όμως είναι σκέτη «φωτιά» και σίγουρα ο ίδιος δεν μπορεί να αγνοήσει τυχόν ισχυρά αμερικανικά ανταλλάγματα …πιθανόν στο Αιγαίο ή στην Κύπρο και  τα οποία τυχόν ενδεχομένως να  «προσφέρονται» από τις ΗΠΑ .

Δυστυχώς έτσι λειτουργεί η εξωτερική πολιτική διεθνώς και ειδικά οι Τούρκοι αποτελούν τους καλύτερους «διπλωμάτες» , μόνο που στην προκειμένη περίπτωση …οι φήμες που ακούγονται για αλλαγή στάσης θα σημάνουν και το τέλος του Ερντογάν και της χώρας του από την ρωσική Αρκούδα .

loading...