Συστατικά
Για τα 2 παντεσπάνια
- 300 γρ. αλέυρι γ.ο.χ (150+150)
- 300 γρ. άχνη (150+150)
- 12 αυγά (6+6)
- 100 γρ. κακάο (50+50)
Για το σιρόπι
- 50 γρ. ζάχαρη
- 50 γρ. νερό
- 1 σφηνάκι κονιάκ
Για την πατισερί rasberry
- 500 γρ. γάλα πλήρες
- 75 γρ. κορν φλάουερ
- 3 κρόκους
- 135 γρ. ζάχαρη
- 1 βανιλίνι
- 50 γρ. βούτυρο
- 100 γρ. rasberries φρέσκα
- 100 γρ. λευκή σοκολάτα
Για την επικάλυψη
- 300 γρ. κρέμα γάλακτος
- 100 γρ. ζαχαρη άχνη
Για τα δεντράκια
- 300 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα λιωμένη
Μέθοδος Εκτέλεσης
Για τα παντεσπάνια
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο μας στου 170 ° C στον αέρα.
- Στον κάδο του μίξερ βάζουμε τα αυγά με τη ζάχαρη και χτυπάμε με το φτερό σε δυνατή ταχύτητα μέχρι να αφρατέψουν.
- Χαμηλώνουμε τη ταχύτητα και προσθέτουμε το αλεύρι μαζί με το κακάο που έχουμε αναμείξει σε ένα μπολ.
- Ανακατεύουμε λίγα δευτερόλεπτα και αφαιρούμε από τον κάδο.
- Αδειάζουμε το μείγμα σε ένα ορθογώνιο ταψί διαστάσεων 30×40 εκ. το οποίο έχουμε στρώσει με λαδόκολλα .
- Καλό είναι να έχουμε βουτυροκακαώσει το ταψί μας.
- Ψήνουμε για 20 λεπτά.
- Αφαιρούμε από τον φούρνο και τα αφήνουμε να κρυώσει πάνω σε σχάρα για 10 λεπτά.
- Αναποδογυρίζουμε πάνω στη σχάρα και αφήνουμε να κρυώσει καλά.
- Με ένα στρογγυλό τσέρκι ή με τη βοήθεια ενός πιάτου διαμέτρου 20εκ. κόβουμε 2 κύκλους από το παντεσπάνι. Βάζουμε το πιάτο ή το τσέρκι στην μια γωνία του παντεσπανιού και για το δεύτερο παντεσπάνι βάζουμε το τσέρκι στην απέναντι (διαγώνια) γωνία.
- Από το υπόλοιπο παντεσπάνι που θα μείνει σχηματίζουμε ένα 3ο παντεσπάνι το οποίο θα αποτελείται από 2 μισά κομμάτια. Για να το πετύχουμε αυτό τοποθετούμε το τσέρκι ή το πιάτο με τη διάμετρο του στην μεγάλη πλευρά του παντεσπανιού και κόβουμε ένα ημικύκλιο. Το ίδιο κάνουμε από την απέναντι του πλευρά και διαγώνια.
Για την κρέμα
- Σε ένα μπεν μαρί λιώνουμε τη σοκολάτα και τη διατηρούμε χλιαρή.
- Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε 350 γρ. γάλα, τη βανιλίνη και τη ζάχαρη.
- Αφήνουμε να πάρει μια βράση σε μέτρια φωτιά χωρίς να το ανακατέψουμε.
- Παράλληλα σε ένα μπολ ανακατεύουμε με το σύρμα χειρός τους κρόκους, το κορν φλάουρ και το υπόλοιπο γάλα.
- Ανακατεύουμε καλά το μείγμα για να μην κάνει γρομπαλάκια.
- Ανακατεύουμε το μείγμα της κατσαρόλας και αφαιρούμε από τη φωτιά.
- Αδειάζουμε το μείγμα του μπολ στην κατσαρόλα ανακατεύοντας συνεχώς και επιστρέφουμε την κατσαρόλα στη φωτιά.
- Ανακατεύουμε καλά και συνέχεια μέχρι να βράσει και να πήξει.
- Αφού πήξει και γίνει μια παχύρευστη κρέμα, βγάζουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τη λευκή σοκολάτα, τα rasberries, το βούτυρο και ομογενοποιούμε ανακατεύοντας με μια μαρίζ.
- Απλώνουμε το μείγμα σε ένα ταψάκι και καλύπτουμε με μεμβράνη η οποία πρέπει να ακουμπάει πάνω στην κρέμα για να μην κάνει κρούστα και τη βάζουμε στο ψυγείο.
Για την επικάλυψη
- Στον κάδο του μίξερ ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος και με το σύρμα χτυπάμε σε μέτρια προς δυνατή ταχύτητα να αφρατέψει.
- Σιγά σιγά προσθέτουμε την ζαχαρη άχνη κι συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να γίνει μια παχύρευστη σαντιγί.
Για τα δεντράκια
- Βάζουμε τη λιωμένη σοκολάτα σε μια σακούλα ζαχαροπλαστικής.
- Σχηματίζουμε δεντράκια πάνω σε μια λαδόκολλα και αφήνουμε να παγώσουν στο ψυγείο.
- Με προσοχή βγάζουμε τα δεντράκια και με αυτά διακοσμούμε την τούρτα μας.
Στήσιμο
- Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε το νερό και τη ζάχαρη και ανακατεύουμε μέχρι η τελευταία να διαλυθεί.
- Αφαιρούμε από τη φωτιά και το αφήνουμε να κρυώσει.
- Όταν γίνει χλιαρό, προσθέτουμε και το κονιάκ και το ανακατεύουμε.
- Αφήνουμε το σιρόπι μας να κρυώσει εντελώς.
- Όταν κρυώσει, ραντίζουμε τα τρία παντεσπάνια μας.
- Στη συνέχεια παίρνουμε ένα παντεσπάνι και απλώνουμε από πάνω του τη μισή κρέμα.
- Καλύπτουμε με το δεύτερο παντεσπάνι και έπειτε απλώνουμε την υπόλοιπη κρέμα.
- Βάζουμε το τρίτο παντεσπάνι από πάνω.
- Ρίχνουμε τη σαντιγί μας πάνω στην τούρτα μας και με τη βοήθεια μιας σπάτουλας την απλώνουμε ομοιόμορφα σε όλη την επιφάνει της τούρτας.
- Στολίζουμε με τα σοκολατένια δεντράκια και voila!!