in

Χριστουγεννιάτικη τούρτα με σοκολατένια δέντρα

Συστατικά

Για τα 2 παντεσπάνια

  • 300 γρ. αλέυρι γ.ο.χ (150+150)
  • 300 γρ. άχνη (150+150)
  • 12 αυγά (6+6)
  • 100 γρ. κακάο (50+50)

Για το σιρόπι


  • 50 γρ. ζάχαρη
  • 50 γρ. νερό
  • 1 σφηνάκι κονιάκ

Για την πατισερί rasberry

  • 500 γρ. γάλα πλήρες
  • 75 γρ. κορν φλάουερ
  • 3 κρόκους
  • 135 γρ. ζάχαρη
  • 1 βανιλίνι
  • 50 γρ. βούτυρο
  • 100 γρ. rasberries φρέσκα
  • 100 γρ. λευκή σοκολάτα

Για την επικάλυψη

  • 300 γρ. κρέμα γάλακτος
  • 100 γρ. ζαχαρη άχνη

Για τα δεντράκια

  • 300 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα λιωμένη

Μέθοδος Εκτέλεσης

Για τα παντεσπάνια

  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο μας στου 170 ​° C στον αέρα.
  • Στον κάδο του μίξερ βάζουμε τα αυγά με τη ζάχαρη και χτυπάμε με το φτερό σε δυνατή ταχύτητα μέχρι να αφρατέψουν.
  • Χαμηλώνουμε τη ταχύτητα και προσθέτουμε το αλεύρι μαζί με το κακάο που έχουμε αναμείξει σε ένα μπολ.
  • Ανακατεύουμε λίγα δευτερόλεπτα και αφαιρούμε από τον κάδο.
  • Αδειάζουμε το μείγμα σε ένα ορθογώνιο ταψί διαστάσεων 30×40 εκ. το οποίο έχουμε στρώσει με λαδόκολλα .
  • Καλό είναι να έχουμε βουτυροκακαώσει το ταψί μας.
  • Ψήνουμε για 20 λεπτά.
  • Αφαιρούμε από τον φούρνο και τα αφήνουμε να κρυώσει πάνω σε σχάρα για 10 λεπτά.
  • Αναποδογυρίζουμε πάνω στη σχάρα και αφήνουμε να κρυώσει καλά.
  • Με ένα στρογγυλό τσέρκι ή με τη βοήθεια ενός πιάτου διαμέτρου 20εκ. κόβουμε 2 κύκλους από το παντεσπάνι. Βάζουμε το πιάτο ή το τσέρκι στην μια γωνία του παντεσπανιού και για το δεύτερο παντεσπάνι βάζουμε το τσέρκι στην απέναντι (διαγώνια) γωνία.
  • Από το υπόλοιπο παντεσπάνι που θα μείνει σχηματίζουμε ένα 3ο παντεσπάνι το οποίο θα αποτελείται από 2 μισά κομμάτια. Για να το πετύχουμε αυτό τοποθετούμε το τσέρκι ή το πιάτο με τη διάμετρο του στην μεγάλη πλευρά του παντεσπανιού και κόβουμε ένα ημικύκλιο. Το ίδιο κάνουμε από την απέναντι του πλευρά και διαγώνια.

Για την κρέμα

  • Σε ένα μπεν μαρί λιώνουμε τη σοκολάτα και τη διατηρούμε χλιαρή.
  • Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε 350 γρ. γάλα, τη βανιλίνη και τη ζάχαρη.
  • Αφήνουμε να πάρει μια βράση σε μέτρια φωτιά χωρίς να το ανακατέψουμε.
  • Παράλληλα σε ένα μπολ ανακατεύουμε με το σύρμα χειρός τους κρόκους, το κορν φλάουρ και το υπόλοιπο γάλα.
  • Ανακατεύουμε καλά το μείγμα για να μην κάνει γρομπαλάκια.
  • Ανακατεύουμε το μείγμα της κατσαρόλας και αφαιρούμε από τη φωτιά.
  • Αδειάζουμε το μείγμα του μπολ στην κατσαρόλα ανακατεύοντας συνεχώς και επιστρέφουμε την κατσαρόλα στη φωτιά.
  • Ανακατεύουμε καλά και συνέχεια μέχρι να βράσει και να πήξει.
  • Αφού πήξει και γίνει μια παχύρευστη κρέμα, βγάζουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τη λευκή σοκολάτα, τα rasberries, το βούτυρο και ομογενοποιούμε ανακατεύοντας με μια μαρίζ.
  • Απλώνουμε το μείγμα σε ένα ταψάκι και καλύπτουμε με μεμβράνη η οποία πρέπει να ακουμπάει πάνω στην κρέμα για να μην κάνει κρούστα και τη βάζουμε στο ψυγείο.

Για την επικάλυψη

  • Στον κάδο του μίξερ ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος και με το σύρμα χτυπάμε σε μέτρια προς δυνατή ταχύτητα να αφρατέψει.
  • Σιγά σιγά προσθέτουμε την ζαχαρη άχνη κι συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να γίνει μια παχύρευστη σαντιγί.

Για τα δεντράκια

  • Βάζουμε τη λιωμένη σοκολάτα σε μια σακούλα ζαχαροπλαστικής.
  • Σχηματίζουμε δεντράκια πάνω σε μια λαδόκολλα και αφήνουμε να παγώσουν στο ψυγείο.
  • Με προσοχή βγάζουμε τα δεντράκια και με αυτά διακοσμούμε την τούρτα μας.

Στήσιμο

  • Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε το νερό και τη ζάχαρη και ανακατεύουμε μέχρι η τελευταία να διαλυθεί.
  • Αφαιρούμε από τη φωτιά και το αφήνουμε να κρυώσει.
  • Όταν γίνει χλιαρό, προσθέτουμε και το κονιάκ και το ανακατεύουμε.
  • Αφήνουμε το σιρόπι μας να κρυώσει εντελώς.
  • Όταν κρυώσει, ραντίζουμε τα τρία παντεσπάνια μας.
  • Στη συνέχεια παίρνουμε ένα παντεσπάνι και απλώνουμε από πάνω του τη μισή κρέμα.
  • Καλύπτουμε με το δεύτερο παντεσπάνι και έπειτε απλώνουμε την υπόλοιπη κρέμα.
  • Βάζουμε το τρίτο παντεσπάνι από πάνω.
  • Ρίχνουμε τη σαντιγί μας πάνω στην τούρτα μας και με τη βοήθεια μιας σπάτουλας την απλώνουμε ομοιόμορφα σε όλη την επιφάνει της τούρτας.
  • Στολίζουμε με τα σοκολατένια δεντράκια και voila!!

 

 

Χριστουγεννιάτικη τούρτα με σοκολατένια δέντρα

Χριστουγεννιάτικη τούρτα με σοκολατένια δέντρα

 

Χριστουγεννιάτικη τούρτα με σοκολατένια δέντρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Written Από Κώστας Σαμαράς

Παθιασμένος αναλυτής αφοσιωμένος κοινωνικός συνθέτης μέσων μαζικής ενημέρωσης. Από μικρός τα έγραφε στα ίντερνετς. Εδώ θα τον δεις να μιλάει για όλα όσα αγαπάει: Lifestyle, Lifehacks Και με πολύ πίκρα για πολιτική. Χωρίς πλάκα!

Γρήγορο κέικ κούπας σε 10′ λεπτά

Γεμιστά muffins με μαρμελάδα δαμάσκηνο