in ,

Χρόνης Χλίτσιος: Κανείς δεν τα βάζει με τον Πάτερ Αντώνιο. Ήξερα πως θα με συνθλίψουν

Πέρασαν τρεις μήνες από την καταγγελία του Χρόνη Χλίτσιου στην Ασφάλεια Βόλου σχετικά με τα δύο περιστατικά σωματικής βίας σε βάρος ανήλικων παιδιών στο παράρτημα της «Κιβωτού του Κόσμου» στο Διμηνιό Βόλου. Μετά τις εξελίξεις των τελευταίων ημερών και τις καταγγελίες που βλέπουν το φως της δημοσιότητας από άλλα παιδιά της δομής, μοιραία τα όσα είχε καταγγείλει στις 19 Αυγούστου ο σπουδαίος καταδύτης και πρώην εργαζόμενος στη δομή του Βόλου, έρχονται και πάλι στο προσκήνιο.

Από τις 29 Αυγούστου, δηλαδή, 10 ημέρες μετά την επώνυμη καταγγελία στην Ασφάλεια Βόλου και τη δημόσια ανάρτηση του στο Facebook, είχε παραχωρήσει συνέντευξη στο ethnos.gr και είχε κάνει κατάθεση ψυχής για δύο περιστατικά βίας στα οποία ήταν αυτόπτης μάρτυρας. Το ένα τα ξημερώματα της 3ης Αυγούστου 2022 και το άλλο 8 μήνες νωρίτερα. Μάλιστα η συνέντευξη στο ethnos.gr δόθηκε μόλις είχε βγει από τα γραφεία του ΟΑΕΔ όπου δήλωσε την απόλυση του από την Κιβωτό του Κόσμου.


Η συνέντευξη που δε δημοσιεύτηκε

Αυτή η συνέντευξη με την κατάθεση ψυχής, τις αποκαλύψεις και τα πρόσωπα που εμπλέκονται στον ξυλοδαρμό των παιδιών δεν βγήκε ποτέ στη δημοσιότητα για έναν και μοναδικό λόγο: Διότι την ημέρα της δημοσίευσης ο Χρόνης Χλίτσιος ενημέρωσε τον υπογράφοντα πως δεν ήθελε να βάλει τον εγωισμό του και την επιβεβαίωση του πάνω από την οικογενειακή του γαλήνη, την ψυχική υγεία των τριών εμπλεκόμενων παιδιών της Κιβωτού που είχαν κακοποιηθεί στις 3 Αυγούστου και που είχαν κατηγορηθεί για την κλοπή ενός μεγάλου ποσού που βρίσκονταν αφύλακτο σε σημείο εντός της δομής. Άλλωστε όλα ήταν στη διάθεη των Αρχών. Σεβαστήκαμε την επιθυμία του…

Αυτοτραυματίστηκαν τα παιδιά

Όπως έλεγε τότε, από τη στιγμή που εναντιώθηκε στον πάτερ Αντώνιο θα έχανε την εργασία του όπως και έγινε. Προηγήθηκε πάντως ενδιαφέρουσα -για τις δικαστικές Αρχές- συζήτηση που είχε με τον πάτερ Αντώνιο και τους συνεργάτες του οι οποίοι μεταξύ άλλων υποστήριζαν πως τα σημάδια που είχαν τα παιδιά δεν ήταν από την κακοποίηση που είχαν υποστεί από τον ξυλοδαρμό της 3ης Αυγούστου, αλλά από αυτοτραυματισμό…

Δεν περίμενε δικαίωση

Ο Χλίτσιος με 11 λεπτά άπνοια κάτω από το νερό και με ρεκόρ κατάδυσης τα 106 μέτρα δεν είναι από εκείνους που συμβιβάζονται. Με την κατάθεση του στην Ασφάλεια Βόλου και σε… ανύποπτο χρόνο είχε πράξει αυτό που η συνείδηση του θεωρούσε σωστό. Στο διάστημα που μεσολάβησε από τον Αύγουστο μέχρι σήμερα βρήκε νέα εργασία και η ζωή του ίδιου και της οικογένειας του επανήλθε σε κανονικούς ρυθμούς. Δεν περίμενε ποτέ καμία δικαίωση από τις παιδικές ψυχές και δεν περίμενε να γίνουν αποκαλύψεις διότι όπως έλεγε τότε «Η Κιβωτός και ο πάπα Αντώνης είναι παντοδύναμοι».

“Ήξερα τι με περιμένει”

Στις 29 Αυγούστου ο Χρόνης Χλίτσιος μας είχε πει χαρακτηριστικά: «Κανείς δεν τολμά τα βάλει με τον πάτερ Αντώνιο. Μόνο που τόλμησα να τον αμφισβητήσω έστω και προφορικά ήξερα τι με περιμένει. Ξέρω πως μπορεί να συνθλιφτώ επαγγελματικά αλλά ηθικά θα είμαι δυνατός και το βράδυ θα κοιμάμαι ήσυχος».

O Xρόνης Χλίτσιος

Θα μιλήσω μόνο στη Δικαιοσύνη

Σε επικοινωνία που είχαμε με τον Χρόνη Χλίτσιο μετά τις αποκαλύψεις που έγιναν την Πέμπτη 17 Νοεμβρίου, μας ξεκαθάρισε πως δεν θέλει να εμπλακεί σε καμία δημόσια αντιπαράθεση και φυσικά θα είναι στη διάθεση της Δικαιοσύνης όποτε και αν κληθεί να επαναλάβει τα όσα κατέθεσε και στην Ασφάλεια Βόλου στις 19 Αυγούστου. Το καθήκον του το έκανε τη στιγμή που έπρεπε και με μεγάλο κόστος. Δε βάζει σε προτεραιότητα την προσωπική του δικαίωση αλλά την απογοήτευση που ένιωσε και ο ίδιος όταν έζησε τα γεγονότα.

Καμία αντιπαράθεση με την Κιβωτό

Δεν θεώρησε ποτέ πως είχε προσωπική αντιπαράθεση με κάποιον εντός της Κιβωτού. Απλά κατέθεσε τα όσα θλιβερά συνέβησαν μπροστά του και που ο ίδιος ως άνθρωπος, γονέας και αθλητής δε μπορούσε να τα δεχτεί. Για αυτό άλλωστε ακόμα και σήμερα στο προσωπικό του προφίλ στο Facebook υπάρχουν οι αναρτήσεις εκείνων των ημερών. Χαρακτηριστική είναι η ανάρτηση του στις 9 Αυγούστου (μία εβδομάδα μετά τον δεύτερο επεισόδιο ξυλοδαρμού): «ΑΥΤΟΣ Ο ΟΠΟΙΟΣ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙ ΤΗ ΜΥΪΚΗ ΤΟΥ ΔΥΝΑΜΗ ΣΕ ΣΥΝΑΡΤΗΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΙΤΕΛΙΚΗ ΕΞΟΥΣΙΑ ΠΟΥ ΔΙΑΘΕΤΕΙ, ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΝΑ ΑΣΚΗΣΕΙ ΛΕΚΤΙΚΗ Η ΣΩΜΑΤΙΚΗ ΒΙΑ ΣΕ ΑΣΘΕΝΕΣΤΕΡΟΥΣ, ΓΥΝΑΙΚΕΣ Η ΑΚΟΜΗ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ ΣΕ ΠΑΙΔΙΑ, ΔΙΑΠΡΑΤΤΕΙ ΕΝΑ ΑΠΟ ΤΑ ΕΙΔΕΧΘΕΣΤΕΡΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑΣ. ΤΙΜΩΡΕΙΤΑΙ ΤΡΙΠΛΑ: 1ΟΝ ΑΠΟ ΤΟ ΝΟΜΟ, 2ΟΝ ΑΠΟ ΤΟ ΣΥΜΠΑΝ ΚΑΙ ΤΕΛΟΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΊΔΙΟ ΤΟ ΘΕΟ».

Τα αναπάντητα ερωτηματικά

Ακόμη ένα σημείο που θα έχει πολύ μεγάλο ενδιαφέρον στην υπόθεση και που σίγουρα θα κληθούν να διερευνήσουν οι ανακριτικές αρχές δεν είναι μόνο η βάναυση συμπεριφορά σε βάρος των τριών παιδιών στη δομή του Διμηνιού αλλά και το τι απέγινε το μεγάλο ποσό που κατηγορήθηκαν πως έκλεψαν οι τρεις ανήλικοι μέσα από τη δομή, πράξη για την οποία δέχτηκαν τον βάναυσο ξυλοδαρμό τους την 3η Αυγούστου. Σύμφωνα με πληροφορίες του ethnos.gr στις επίμονες έρευνες των αξιωματικών της ασφάλειας Βόλου τα τρία παιδιά (με τα αρχικά Μ, Ν, Α) παρότι αρχικά παραδέχτηκαν πως είχαν αφαιρέσει τα χρήματα (το «ομολόγησαν» μετά τον ξυλοδαρμό τους), τα χρήματα δεν βρέθηκαν ποτέ γεγονός που οδήγησε την υπόθεση στο αρχείο αλλά από την άλλη αφήνει και αναπάντητα πολλά ερωτήματα.

Δεν τον ενημέρωσαν ποτέ

Να σημειωθεί επίσης πως η ο Χρόνης Χλίτσιος δεν δίστασε να έρθει σε ρήξη με την διοίκηση της Κιβωτού όχι μόνο για τον ξυλοδαρμό των τριών παιδιών στο υπόγειο της δομής τα ξημερώματα της 3ης Αυγούστου, αλλά και επειδή από την πρώτη στιγμή ζήτησε εξηγήσεις από την διοίκηση της Κιβωτού για τον λόγο που αφέθηκε ένα τόσο μεγάλο ποσό αφύλακτο εντός της δομής χωρίς ο ίδιος να έχει ενημερωθεί αρμοδίως και επισήμως καθώς ήταν και ο υπεύθυνος φύλαξης των παιδιών και του χώρου το μοιραίο βράδυ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Written Από Κώστας Σάμαρας

Παθιασμένος αναλυτής αφοσιωμένος κοινωνικός συνθέτης μέσων μαζικής ενημέρωσης. Από μικρός τα έγραφε στα ίντερνετς. Εδώ θα τον δεις να μιλάει για όλα όσα αγαπάει: Lifestyle, Lifehacks Και με πολύ πίκρα για πολιτική. Χωρίς πλάκα!

Αλάσκα: «Βυθίστηκε» στο σκοτάδι το Ούτκιαγκβικ -Δεν θα ξαναδούν ήλιο για 67 ημέρες

Θρήνος για τον 22χρονο Ευριπίδη: Η μοιραία εκδρομή με τους φίλους του