in

Χρυσαφένιο Τυρόψωμο στο Τηγάνι ή στον Φούρνο. Παραδοσιακό και Υπέροχο!

Ένα πολύ υγιεινό σνακ ή και γεύμα μαζί με μία σαλάτα, με υλικά που γνωρίζετε, χωρίς συντηρητικά και υψηλή διατροφική αξία. Με χαμηλή περιεκτικότητα σε κακά κορεσμένα λιπαρά.

Θα χρειαστούμε:


1 φακελάκι ξηρή μαγιά

μισό πακέτο αλεύρι για όλες τις χρήσεις

1/2 κουταλιά ζάχαρη

1/2 κουταλιά αλάτι

1 κανάτα χλιαρό νερό

τυρί φέτα όσο θέλετε

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε μια λεκάνη ρίχνουμε το αλεύρι και την ξηρή μαγιά.
Κάνουμε ένα λακουβάκι και ρίχνουμε την ζάχαρη και το αλάτι. Προσθέτουμε το χλιαρό νερό σταδιακά, ζυμώνοντας κάθε τόσο μέχρι να έχουμε μια μαλακή ζυμούλα προσθέτοντας και λίγο λάδι. Το κάνουμε μπαλίτσα και το βάζουμε στο φούρνο να φουσκώσει μια ώρα.
Μόλις φουσκώσει το ζυμώνουμε ακόμα λίγο και προσθέτουμε οσο τυράκι μπορούμε να αντέξουμε, φέτα κατά προτίμηση!

Τώρα ακολουθούμε δύο τρόπους για τη γέμιση ανάλογα πως το θέλουμε.

Μπορούμε είτε να έχουμε το τυράκι διάσπαρτο μέσα στο τηγανόψωμο οπότε ξαναζυμώνουμε να ανακατευτεί μέσα το τυράκι.

Ειδάλλως αν θέλουμε όλο το τυρί συγκεντρωμένο στη μέση ανοίγουμε το τηγανόψωμο, βάζουμε όλη τη φετούλα στο κέντρο με λίγο πιπέρι και το κλείνουμε σαν πουγκάκι.

Έπειτα το πατικώνουμε με την παλάμη μας
Τηγανίζουμε σε μέτρια φωτιά ή σε ταψάκι στο φούρνο για να αποφύγουμε τα λάδια !!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Written Από Κώστας Σαμαράς

Παθιασμένος αναλυτής αφοσιωμένος κοινωνικός συνθέτης μέσων μαζικής ενημέρωσης. Από μικρός τα έγραφε στα ίντερνετς. Εδώ θα τον δεις να μιλάει για όλα όσα αγαπάει: Lifestyle, Lifehacks Και με πολύ πίκρα για πολιτική. Χωρίς πλάκα!

Τρία χρυσά μέσα στην Κωνσταντινούπολη – Σάρωσαν οι αθλητές μας στο στίβο

Καλός άνθρωπος γεννιέσαι, δε γίνεσαι. Και αυτό δεν είναι κατάρα. Χάρισμα είναι