Υλικά για στρογγυλή φόρμα με αποσπώμενα τοιχώματα 26 εκ.:
Για την πάστα φιστικιού:
- 125 γρ. φιστίκι Αιγινης,καθαρισμένα απο το κέλυφος
- 50 γρ. ζάχαρη
- 4 κ.σ. ηλιέλαιο και νερό, αν χρειαστεί μέχρι να γίνει μια λεία πάστα εύπλαστη
Για την βάση:
- 250 γρ. μπισκότα σοκολάτας γεμιστά ή digestive
- 80 γρ. βούτυρο λιωμένο
Για την κρέμα:
- 200 γρ. λευκή κουβερτούρα ψιλοκομμένη
- 60γρ. κρέμα γάλακτος
- 250 γρ. παγωμένη
- 500 γρ. τυρί κρέμα
- 30 γρ. ζάχαρη άχνη
- 1κ.γλ. βανίλια
Εκτέλεση
- Πολτοποιούμε τα φιστίκια στο μπλέντερ και προσθέτουμε τη ζάχαρη. Ρίχνουμε το ηλιέλαιο και τα χτυπάμε μέχρι να έχουμε μια λεία πάστα.
- Θρυμματίζουμε τα μπισκότα και τα ανακατεύουμε με το λιωμένο βούτυρο. Τα απλώνουμε στη φόρμα και την βάζουμε στο ψυγείο.
- Λιώνουμε σε μπεν μαρι τη λευκή σοκολάτα μαζί με τα 60 γρ. κρέμα γάλακτος. Ανακατεύουμε καλά.
- Χτυπάμε στο μίξερ τα 250 γρ. κρέμα γάλακτος μέχρι να γίνει σαντιγί και τη βάζουμε σε μπολ.
- Χωρίς να καθαρίσουμε τον κάδο του μίξερ ρίχνουμε το τυρί κρέμα,την άχνη και τη βανίλια.Χτυπάμε μέχρι να αφρατέψει.
- Χαμηλώνουμε τις στροφές και προσθέτουμε το μείγμα της λευκής σοκολάτας.
- Χτυπάμε σε χαμηλή ταχύτητα μέχρι να φτιάξουμε ένα ομοιογενές μείγμα.
- Σταματάμε το μίξερ και ρίχνουμε τη σαντιγί και ανακατεύουμε με σπάτουλα σιγά σιγά.
- Μοιράζουμε την κρέμα σε δυο μπολ και στο ένα προσθέτουμε την κρέμα φιστικιού και ανακατεύουμε μέχρι να αποκτήσει πράσινο χρώμα.
- Βγάζουμε τη βάση από το ψυγείο και ρίχνουμε την κρέμα φιστικιού.
- Ισιώνουμε καλά την επιφάνεια και ρίχνουμε την κρέμα λευκής σοκολάτας.
- Καλύπτουμε με μεμβράνη ή αλουμινόχαρτο και αφήνουμε ιδανικά όλο το βράδυ για να σταθεροποιηθεί.
- Ξεφορμάρουμε και σερβίρουμε.