Υλικά για στρογγυλή φόρμα με αποσπώμενα τοιχώματα 26 εκ.:

Για την πάστα φιστικιού:

  • 125 γρ. φιστίκι Αιγινης,καθαρισμένα απο το κέλυφος
  • 50 γρ. ζάχαρη
  • 4 κ.σ. ηλιέλαιο και νερό, αν χρειαστεί μέχρι να γίνει μια λεία πάστα εύπλαστη

Για την βάση:

  • 250 γρ. μπισκότα σοκολάτας γεμιστά ή digestive
  • 80 γρ. βούτυρο λιωμένο

Για την κρέμα:

  • 200 γρ. λευκή κουβερτούρα ψιλοκομμένη
  • 60γρ. κρέμα γάλακτος
  • 250 γρ. παγωμένη
  • 500 γρ. τυρί κρέμα
  • 30 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 1κ.γλ. βανίλια

Εκτέλεση

  • Πολτοποιούμε τα φιστίκια στο μπλέντερ και προσθέτουμε τη ζάχαρη. Ρίχνουμε το ηλιέλαιο και τα χτυπάμε μέχρι να έχουμε μια λεία πάστα.
  • Θρυμματίζουμε τα μπισκότα και τα ανακατεύουμε με το λιωμένο βούτυρο. Τα απλώνουμε στη φόρμα και την βάζουμε στο ψυγείο.
  • Λιώνουμε σε μπεν μαρι τη λευκή σοκολάτα μαζί με τα 60 γρ. κρέμα γάλακτος. Ανακατεύουμε καλά.
  • Χτυπάμε στο μίξερ τα 250 γρ. κρέμα γάλακτος μέχρι να γίνει σαντιγί και τη βάζουμε σε μπολ.
  • Χωρίς να καθαρίσουμε τον κάδο του μίξερ ρίχνουμε το τυρί κρέμα,την άχνη και τη βανίλια.Χτυπάμε μέχρι να αφρατέψει.
  • Χαμηλώνουμε τις στροφές και προσθέτουμε το μείγμα της λευκής σοκολάτας.
  • Χτυπάμε σε χαμηλή ταχύτητα μέχρι να φτιάξουμε ένα ομοιογενές μείγμα.
  • Σταματάμε το μίξερ και ρίχνουμε τη σαντιγί και ανακατεύουμε με σπάτουλα σιγά σιγά.
  • Μοιράζουμε την κρέμα σε δυο μπολ και στο ένα προσθέτουμε την κρέμα φιστικιού και ανακατεύουμε μέχρι να αποκτήσει πράσινο χρώμα.
  • Βγάζουμε τη βάση από το ψυγείο και ρίχνουμε την κρέμα φιστικιού.
  • Ισιώνουμε καλά την επιφάνεια και ρίχνουμε την κρέμα λευκής σοκολάτας.
  • Καλύπτουμε με μεμβράνη ή αλουμινόχαρτο και αφήνουμε ιδανικά όλο το βράδυ για να σταθεροποιηθεί.
  • Ξεφορμάρουμε και σερβίρουμε.
loading...

Προσθέστε το δικό σας σχόλιο