Άνοιξαν οι κάλπες στα Σκόπιια (στις 8.00 ώρα Ελλάδας) και οι πολίτες περιμένουν με αγωνία, να δουν τα αποτελέσματα.

Εκτός από τους Σκοπιανούς και οι Έλληνες, περιμένουν τα αποτελέσματα, για ευνόητους λόγους, αφού οι γείτονες θα κληθούν να απαντήσουν στο εξής ερώτημα:

Συμφωνείτε με τη συμμετοχή σε Ε.Ε. και ΝΑΤΟ, αποδεχόμενος/-η τη συμφωνία ανάμεσα στη Δημοκρατία της Μακεδονίας και στη Δημοκρατία της Ελλάδας;

Απόψε στις 20:00 (ώρα Ελλάδας), το δημοψήφισμα θα έχει ολοκληρωθεί. Πολλοί Έλληνες θεωρούν ότι έχει σημασία αν κερδίσει το ναι ή το όχι, αλλά κάνουν λάθος. Το δημοψήφισμα αυτό, δεν έχει δεσμευτικό χαρακτήρα, πράγμα που σημαίνει ότι ακόμα και αν οι Σκοπιανοί ψηφίσουν όχι, θα γίνει αυτό που θέλει ο Ζάεφ.


Διαβάστε τι δήλωσε στο ΑΜΕ-ΜΠΕ (συνοπτικά), ο γνωστός πολιτικός αναλυτής και καθηγητής οικονομίας στα Σκόπια Πέταρ Αρσόφσκι:

Ο χαρακτήρας του δημοψηφίσματος είναι συμβουλευτικός και όποιο και αν είναι το αποτέλεσμα που θα βγάλουν οι κάλπες που άνοιξαν από το πρωί σήμερα στην ΠΓΔΜ, τον τελευταίο λόγο θα έχει η Βουλή.

Καταλαβαίνουμε λοιπόν, ότι το δημοψήφισμα δεν έχει καμία ισχύ. Ότι και να αποφασίσουν οι πολίτες, θα γίνει αυτό που επιθυμεί η Βουλή και αν θέλουμε να είμαστε πιο συγκεκριμένοι, το πιθανότερο είναι να γίνει αυτό που θέλει ο Ζάεφ.

Τσίπρας και Ζάεφ, τα συμφώνησαν, οπότε οι δύο λαοί (Ελλάδας και Σκοπίων) μπορούν μόνο να….συμβουλεύσουν (τις κυβερνήσεις) ή μάλλον μόνο οι Σκοπιανοί, γιατί εμείς δεν κάνουμε δημοψήφισμα.

Το δημοψήφισμα δεν έχει καμία ουσία λοιπόν, τουλάχιστον αυτό καταλαβαίνουμε από τα όσα είπε ο Πέτρα Αρσόφκι. Αξίζει να θυμηθούμε το δικό μας δημοψήφισμα, το οποίο και αυτό αποδείχτηκε ότι τελικά ήταν…..συμβουλευτικού χαρακτήρα, αφού άλλο πράγμα ψήφισε ο λαός και άλλο πράγμα εφάρμοσε η κυβέρνηση.

loading...