Με έμμεσες απειλές μέσω ασκήσεων στον Έβρο απαντάει η Τουρκία στις διαρροές στα ελληνικά μέσα ενημέρωσης περί πρότασης του υπουργείου Εθνικής Άμυνας για επιβολή… ισοδύναμου τετελεσμένου στον εμβολισμό του ΠΑΘ 090 «ΓΑΥΔΟΣ» στην περιοχή των Ιμίων, αλλά και στη γενικότερη ρητορική της κυβέρνησης.

Στην περιοχή του Έβρου μια άσκηση με σενάριο την κατάληψη της απέναντι όχθης του ποταμού που χωρίζει Ελλάδα και Τουρκία, τείνει να μετατραπεί στα τουρκικά μέσα ενημέρωσης σε ένα από τα τηλεοπτικά σκουπίδια (σ.σ. συγνώμη, «σαπουνόπερες» θέλαμε να πούμε) που παράγουν για τηλεθεατές «φρούτα» ακόμα και στην Ελλάδα.


Να συμπεραίναμε ότι οι Τούρκοι θεωρούν ανοικτό το ενδεχόμενο η ελληνική πλευρά θα επιχειρούσε το «ισοδύναμο τετελεσμένο» στην περιοχή του Έβρου; Το άλλο με τον Τοτό το ξέρουν ή να τους το πούμε εμείς;

Στην άσκηση (η φωτογραφία είναι αρχείου) συμμετέχουν τεθωρακισμένα, σκάφη και πλωτές γέφυρες του μηχανικού των τουρκικών χερσαίων δυνάμεων του τουρκικού στρατού τα οποία θα βοηθήσουν την ταχεία διάβαση του «κωλύματος» και την προέλαση στο έδαφος του αντιπάλου.

Σύμφωνα με όσα μεταδίδει και το “skai.gr”, η υπόθεση πρέπει να σηκώνει πολύ γέλιο, καθώς τα… ηρωικά πλάνα συνοδεύει ένα μείγμα από «πατριωτικούς ύμνους και επική μουσική», ενώ φυσικά έχουν τοποθετηθεί κάμερες παντού, σε αέρα και θάλασσα, πλην δηλαδή της ξηράς!

Κατά τα άλλα, οι «Τζον Ράμπο» των Μεμέτηδων απέναντι εκπαιδεύονται. Ρε μπας και έχουν μαζευτεί πολλά γεροντοπαλίκαρα και υπό τον φόβο του γενικού επιτελείου ότι αν δεν… ξεχαρμανιάσουν επειγόντως θα επηρεαστεί η μαχητική τους ισχύς, φτιάχνουν το βίντεο για να μαζευτούν οι νύφες;

Δεν τους θέλει και η τύχη, καθώς το δυστύχημα με την συντριβή του εκπαιδευτικού τους χαλάει τη φιέστα. Μην ανησυχούν όμως θα κοιτάμε εμείς από την άλλη πλευρά του Έβρου, ας συνεχίσουν. Δεν θα τους αφήσουμε έτσι, τόση προεργασία και σκηνοθεσία.

Η οικονομική κρίση δεν αφήνει τα κανάλια εδώ να έχουν πρόγραμμα της προκοπής, οπότε θα αναλάβουμε πρωτοβουλία να κινητοποιήσουμε τα μεσημεριανάδικα ότι υπάρχει τζάμπα υλικό από τους απέναντι.

Μπας και περάσει και κανένα μήνυμα στην από δω πλευρά, να έχουμε να γράφουμε κι εμείς. Στην ηλιθιότητά τους ποντάρουμε. Τι να κάνουμε οι καψεροί; Κλέφτες να γεννούμε; Είμαστε νομοταγείς και φιλότουρκοι, καθώς τα καρντάσια απέναντι φροντίζουν για τον άρτο μας τον επιούσιο.

 

 

loading...