Στο «φως» ήρθαν φωτογραφίες από φυλακές στη Μοσούλη, όπου στοιβάζονται, στην κυριολεξία, εκατοντάδες ύποπτοι για συμμετοχή στο Ισλαμικό Κράτος.

Χωρίς ρεύμα και σε συνθήκες αφόρητης ζέστης, με τη θερμοκρασία να ξεπερνά τους 45 βαθμούς Κελσίου, οι ύποπτοι κρατούνται σε μία μικροσκοπική φυλακή στην απελευθερωμένη, από τους Τζιχαντιστές, Μοσούλη.

Μιλώντας στο Associated Press, ένας Ιρακινός στρατιωτικός ανέφερε πως στις συγκεκριμένες φυλακές είναι στοιβαγμένα περίπου 370 άτομα, ενώ μίλησε και για τις απάνθρωπες συνθήκες που επικρατούν εκεί. Μάλιστα, είπε ότι όσοι τάχθηκαν υπέρ του Ισλαμικού Κράτους δεν θεωρούνται άνθρωποι.

Χαρακτηριστικό είναι και το γεγονός πως σε ένα τόσο περιορισμένο χώρο οι κρατούμενοι δεν μπορούν να περπατήσουν, με αποτέλεσμα να έχουν προβλήματα υγείας και πρησμένα πόδια, όπως λέει χαρακτηριστικά ο στρατιωτικός, ενώ η έλλειψη φωτός, τους κάνει ευαίσθητους σε παθήσεις του δέρματος.

Περισσότεροι από 1.150 κρατούμενοι έχουν περάσει από τη φυλακή στη Μοσούλη τους τελευταίους τρεις μήνες, ενώ οι 540 από αυτούς είχαν αποσπαστεί στην Βαγδάτη, ώστε να περάσουν περισσότερους ελέγχους.

loading...

Προσθέστε το δικό σας σχόλιο