Άνοιξαν δοχείο με βενζίνη και έκαναν εισπνοές, ενώ παράλληλα κάπνιζαν, με αποτέλεσμα από τις αναθυμιάσεις να αρπάξουν και οι δύο φωτιά και να υποστούν σοβαρά εγκαύματα-Διασωληνωμένος στην ΜΕΘ Χανίων ο ένας από τους δύο έφηβους.

Τις ιδιαιτερότητες της εφηβείας στον μέγιστο βαθμό της «βλέπουν» οι Αρχές ως αιτία για μία δραματική εξέλιξη στις διακοπές δύο φίλων 16 και 17 χρονών από τα Χανιά της Κρήτης.


Οι 2 φίλοι νοσηλεύονται με σοβαρά εγκαύματα στο Νοσοκομείο Χανίων και μάλιστα ο ένας από τους δύο έχει διασωληνωθεί στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του νοσοκομείου, έπειτα από πυρκαγιά η οποία ξέσπασε χθες αργά το βράδυ σε διαμέρισμα ιδιοκτησίας της γιαγιάς του ενός, όπου έμεναν, κάνοντας τις διακοπές τους μόνοι τους στην Παλαιόχωρα Κισσάμου Χανίων.

Από την έως τώρα έρευνα φαίνεται πως πιθανότερη εκδοχή για την έναρξη της πυρκαγιάς, ήταν από δική τους υπαιτιότητα, καθώς φαίνεται να κρατούσαν ένα δοχείο βενζίνης και να εισέπνεαν τις αναθυμιάσεις για να «φτιαχτούν», μία άκρως επικίνδυνη πρακτική, ενώ παράλληλα κάπνιζαν, με αποτέλεσμα να αρπάξουν οι ίδιοι φωτιά.

Τις κραυγές απόγνωσης των δύο νεαρών άκουσε ένας γείτονας που κάλεσε την Πυροσβεστική, εισήλθε ηρωικά στο διαμέρισμα του δευτέρου ορόφου, σκέπασε τον έναν ο οποίος είχε τυλιχθεί στις φλόγες, ενώ ο δεύτερος έσβησε μόνος του την φωτιά καθώς κυλούσε στο πάτωμα, ωστόσο την μετέδωσε στο διαμέρισμα.

Στο μεταξύ έφτασαν και οι πυροσβέστες που με την βοήθεια του γείτονα απομάκρυναν τα παιδιά και τα παρέλαβε αμέσως ασθενοφόρο. Κατά τη διάρκεια που τους μετέφεραν οι πυροσβέστες και ενώ σχεδόν είχαν χάσει τις αισθήσεις τους οι δύο νεαροί , φάνηκε ο ένας αποδίδει ευθύνες στον άλλον για την …ιδέα αυτή.

Οι πυροσβέστες έσβησαν την φωτιά, ενώ δυσκολεύτηκαν αρκετά να βρουν τους γονείς των παιδιών, οι οποίοι είχαν στόχο να συνεχίσουν τις διακοπές τους μόνοι τους έπειτα από 2 μέρες, στην Γαύδο.

Έρευνα προκειμένου να διαπιστωθούν τα ακριβή αίτια του περιστατικού διενεργεί το Ανακριτικό Τμήμα της Πυροσβεστικής, ενώ έχει ενημερωθεί και η τοπική αστυνομική Αρχή, καθώς είναι πιθανό να ασκηθούν διώξεις για αμέλεια και προς τους γονείς των δύο εφήβων.