in

Εύκολα και νόστιμα κλασικά μελομακάρονα

Τα μελομακάρονα είναι ένα ελληνικό χριστουγεννιάτικο γλυκό. Υπάρχουν διάφορες συνταγές που αλλάζουν από περιοχή σε περιοχή. Το foodzine.gr σας προτείνει μία εύκολη και γρήγορη συνταγή για τα Χριστούγεννα του 2009. Καλές γιορτές σε όλους σας!

Υλικά


1 κούπα ελαιόλαδο

1 κούπα ηλιέλαιο

1 κούπα κρυσταλλική ζάχαρη

½ κούπα φρέσκο χυμό πορτοκάλι

½ κούπα κονιάκ

1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα

2 κουταλάκια του γλυκού σόδα

1 κιλό αλεύρι

Υλικά για το σιρόπι

2 κούπες μέλι

2 κούπες ζάχαρη

2 κούπες νερό

1 ξυλάκι κανέλα

1 φέτα λεμόνι

Εκτέλεση

Σ’ ένα βαθύ σκεύος ρίχνουμε όλα τα υγρά και τη σόδα την οποία έχουμε προσθέσει στο χυμό πορτοκάλι και ανακατεύουμε με ενα σύρμα. Προσθέτουμε την κανέλα και τη ζάχαρη και ανακατεύουμε. Ρίχνουμε  το αλεύρι και συνεχίζουμε το ανακάτεμα με το χέρι.

Πλάθουμε τα μελομακάρονα σε μικρά οβάλ σχήματα και δημιουργούμε γραμμώσεις στην επιφάνεια τους με τη βοήθεια του ξύστη. Ψήνουμε στους 180 C σε προθερμασμένο φούρνο για 20-25 λεπτά.

Για το σιρόπι

Σε μία κατσαρόλα βάζουμε το νερό, τη ζάχαρη , το μέλι, το ξυλάκι κανέλας και τη φέτα λεμόνι. Τη βάζουμε στη φωτιά και αφήνουμε να βράσει  για 3- 5 λεπτά

Αφού κρυώσουν τα μελομακάρονα τα ρίχνουμε στο ζεστό σιρόπι για 1 λεπτό περίπου και τα βγάζουμε  από το σιρόπι  για να στραγγίξουν σε ένα σουρωτήρι. Σε μια πιατέλα  βάζουμε λίγο μέλι και χοντροκομμένο καρύδι, τοποθετούμε μια σειρά μελομακάρονα και επαναλαμβάνουμε με μέλι και καρύδια.

– Μικρά μυστικά

. Δεν ζυμώνουμε τα μελομακάρονα πολύ ώρα για να μην σφίξουν.

. Για να μην υγρασιαστούν τα διατηρούμε σε κάποιο σκεύος.

 

 

foodzine.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Written Από Κώστας Σαμαράς

Παθιασμένος αναλυτής αφοσιωμένος κοινωνικός συνθέτης μέσων μαζικής ενημέρωσης. Από μικρός τα έγραφε στα ίντερνετς. Εδώ θα τον δεις να μιλάει για όλα όσα αγαπάει: Lifestyle, Lifehacks Και με πολύ πίκρα για πολιτική. Χωρίς πλάκα!

Γαλοπούλα γεμιστή

Βασιλόπιτα με σοκολάτα