Δεν έβγαλαν τελικά κατσίκια και αγελάδες όπως έλεγε η χθεσινή ανακοίνωση της ΕΒΟΛ, η οποία κήρυξε ανένδοτο αγώνα κατά των σούπερ μάρκετ της Lidl.

14550913672124940337

Τελικά παρέταξαν μόνο μερικά οχήματα της εταιρείας προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για την πολιτική της γερμανικής πολυεθνικής απέναντι στα τοπικά προϊόντα.
Συγκεκριμένα. στο χώρο στάθμευσης σε κατάστημα της LIDL, στον Βόλο, μεταφέρθηκαν την Πέμπτη 15 αυτοκίνητα του συνεταιριστικού εργοστασίου γάλακτος σε ένδειξη διαμαρτυρίας για το γεγονός ότι η εταιρεία δεν τοποθετηθεί στα ράφια όλα τα προϊόντα της.
Τα φορτηγά έμειναν έξω από το μάρκετ στην οδό Λαρίσης μέχρι το βράδυ. Επεισόδια δεν σημειώθηκαν καθώς η διαμαρτυρία ήταν ειρηνική, ενώ η αστυνομία επιτηρούσε διακριτικά…
L1

L2

Όλο το παρασκήνιο

Ανένδοτο αγώνα κατά των σούπερ Μάρκετ Lidl κήρυξε η συνεταιριστική γαλακτοβιομηχανία ΕΒΟΛ. Με ανακοίνωσή της επιτίθεται εναντίον του σούπερ μάρκετ γιατί δεν φιλοξενεί στα ράφια του όλα τα προϊόντα της ΕΒΟΛ «απαξιώνοντας» τα τοπικά προϊόντα, παρά το γεγονός ότι αυτό αποτελεί πάγια τακτική των αλυσίδων. Είναι γνωστό ότι η τοποθέτηση προϊόντων στα ράφια των σούπερ μάρκετ γίνεται μετά από συμφωνίες με την κάθε αλυσίδα.

Η ΕΒΟΛ προειδοποιεί ότι θα υπάρξει κίνημα εναντίον των γερμανικών συμφερόντων Super Market LIDL και προαναγγέλλει ότι στα μέλλον θα καλέσει τους κτηνοτρόφους που μετέχουν στον συναιτερισμό να αποκλείσουν με …γεωργικά μηχανήματα και πρόβατα, κατσίκια και γελάδια τα καταστήματα της Lidl στο Βόλο και τη Λάρισα.

Διαβάστε την ανακοίνωση

«Πραγματοποιήθηκε χθες στα γραφεία της Γαλακτοβιομηχανίας ΕΒΟΛ, όπως είχε ήδη αναγγελθεί, έκτακτη, διευρυμένη και πολυπληθής συγκέντρωση, ανάμεσα σε Κτηνοτρόφους και Αγρότες της περιοχής μας, αλλά και σε μέλη και εργαζομένους του Α.Σ. Βόλου.

Μοναδικό θέμα συζήτησης το μείζον ζήτημα που έχει δημιουργηθεί με την γερμανικών συμφερόντων αλυσίδα LIDL, λόγω της απαράδεκτης και απαξιωτικής αντιμετώπισης της απέναντι στα τοπικά συνεταιριστικά προϊόντα, που εκδηλώνεται κυρίαρχα με την μη τοποθέτηση τους στα ράφια των καταστημάτων της.

Ειδικότερα αναφέρθηκαν στο ότι έρχονται στον τόπο μας, δραστηριοποιούνται, αποκτούν κέρδη και απαξιώνουν τα τοπικά προϊόντα. Έχουν στα ράφια τους 3.000 κωδικούς και δεν τοποθετούν 50 κωδικούς τοπικών προϊόντων. Δεν ζητάμε να τα προωθήσουν, αλλά απλώς να δώσουν στους καταναλωτές την επιλογή να τα επιλέξουν.

Μας θέλουν μόνο για πελάτες και απαξιώνουν τα ελάχιστα τοπικά μας προϊόντα

Αυτό οι καταναλωτές του Θεσσαλικού χώρου δεν θα το συγχωρήσουν ποτέ.

Διατράνωσαν οι Αγρότες και Κτηνοτρόφοι την αγανάκτηση τους, φωνάζοντας «Φτάνει πια, δεν μπορεί αυτή η χώρα να πληρώνει με τον ιδρώτα και το αίμα της και να απομυζούν τον κόπο της οι Γερμανοί».

Ο Αγώνας θα είναι διαρκής, δεν πρόκειται να σταματήσουμε. Θα είμαστε κάθε μέρα στις επάλξεις. Η φωνή μας θα ακουστεί σε όλη τη χώρα και θα υπάρξει κίνημα εναντίον των γερμανικών συμφερόντων Super Market LIDL, το οποίο και θα μεγαλώνει κάθε μέρα.

Δεν θέλουμε προνομιακή μεταχείριση, θέλουμε να μπορούν οι καταναλωτές να επιλέξουν.

Δεν θέλουμε τέτοιες αλυσίδες στον τόπο μας.

Να φύγουνε από τον τόπο μας.

Τη φωνή των αγροτών με αυτό το αίτημα να είναι βέβαιοι ότι πολύ σύντομα θα την καταλάβουν στο πετσί τους.

Αυτή η χώρα δεν αντέχει το ζυγό.

Θέλουμε το καταναλωτικό κοινό ανταποκριθεί το κάλεσμα μας.

Είμαστε βέβαιοι ότι ξέρουν τι πρέπει να κάνουν.

Ο αγώνας μας θα είναι καθημερινός και σύντομα θα ανακοινώσουμε την ημερομηνία για τον αποκλεισμό των καταστημάτων και στο Βόλο και στη Λάρισα με τα γεωργικά μας μηχανήματα, τους εργαζομένους και τους καταναλωτές και με τα ελληνικά ζώα μας (πρόβατα, κατσίκια, γελάδια)

Αγρότες, Κτηνοτρόφοι, Εργαζόμενοι και Μέλη του ΑΣ Βόλου».

loading...

2 thoughts on “ΈΓΙΝΕ Η ΑΡΧΗ! ΔΙΩΧΝΟΥΝ ΤΟΥΣ ΓΕΡΜΑΝΟΥΣ ΤΩΝ LIDL ΜΕ ΤΙΣ ΚΛΟΤΣΙΕΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΟΛΕΙΣ ΜΑΣ! ΈΤΣΙ ΟΙ ΑΝΡΘΩΠΟΙ ΤΗΣ ΜΕΡΚΕΛ ΠΗΓΑΝ ΝΑ ΠΟΥΛΗΣΟΥΝ ΤΣΑΜΠΟΥΚΑ ΣΕ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΑΛΑΚΤΟΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ! ΈΣΠΑΣΑΝ ΤΑ ΜΟΥΤΡΑ ΤΟΥΣ! ΝΑ ΠΑΡΕΜΒΕΙ ΤΩΡΑ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ!

  1. Κύριε Βασίλη Αιβατσή έχετε πλανηθεί.Το φθηνό που λανσάρουν τα συγκεκριμένα σούπερ μάρκετ δεν είναι φθηνό αλλά ακριβό. Ακριβό γιατί με διάφορα τεχνάσματα δεν αποδίδουν φόρους σε εμάς τους ΕΛΛΗΝΕΣ, ακριβό γιατί στη Γερμανία τα έχουν όλα πιο φθηνά, ακριβό γιατί αν προσέξεις έχουν στο ράφι τους το νες καφέ, το Λουμίδη τη χλωρίνη και άλλα προιόντα μη Ελληνικών εργοστασίων αλλά τα καθαρά Ελληνικά προιόντα απουσιάζουν από τα ράφια τους.ΔΕΝ ΑΓΟΡΑΖΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΑ ΓΕΡΜΑΝΙΚΑ ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ ΕΚΤΟΣ ΚΑΙ ΑΝ ΜΑΣ ΔΩΣΟΥΝ ΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΟΙ. ΞΥΠΝΗΣΤΕ ΡΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕ!!!!!!!!!

  2. Δεν έχετε κανένα δικαίωμα να απειλείτε με αποκλεισμούς και βανδαλισμούς καταστημάτων, όποια κι’αν είναι αυτά, γερμανικά, γαλλικά είτε ελληνικά. Η κυβέρνηση είναι υποχρεωμένη να εξασφαλίσει την ομαλή λειτουργία των καταστημάτων LIDL από τα οποία ψωνίζουν εκατομμύρια καταναλωτές χαμηλών εισοδημάτων, θύματα της αστρονομικής ακρίβειας που έχει επιβληθεί στην ελληνική αγορά από τις οργανώσεις καρτέλ.
    Δεν γίνεται να θέλουμε την ευρωζώνη και το ευρώ, αλλά να μην θέλουμε τις πολυεθνικές όπως τα LIDL επειδή δεν μπορούμε να τις ανταγωνιστούμε.
    Δεν γίνεται να κλείσουν τα LIDL επειδή εσείς, όπως και αρκετοί έλληνες επιχειρηματίες δεν τα θέλετε, τη στιγμή που εφτά εκατομμύρια καταναλωτές τα θέλουν και ψωνίζουν και από αυτά τα καταστήματα.
    Δεν μπορείς να καθορίζεις εσύ, ποια προϊόντα θα βάλουν τα LIDL στα ράφια τους. Δεν σ’αρέσει ? δεν πας. Όσο για τα προϊόντα τα δικά σου που θες να προωθήσεις, ως παραγωγός, υπάρχουν τα λεγόμενα ελληνικά σούπερ μάρκετ, δώστα εκεί. Το να θέλεις όμως να κλείσουν τα LIDL, σημαίνει ότι θέλεις να υποχρεώσεις τον καταναλωτή να πάρει το δικό σου προϊόν στην τιμή που θέλεις εσύ (καρτέλ).
    Έτσι καταστράφηκε η ελληνική αγορά επί εφταετίας 2002 – 2009, με δέκα οχτώ ανατιμήσεις ετησίως σε όλα τα αγαθά.

Προσθέστε το δικό σας σχόλιο