Δεν βιαζόμαστε να κρίνουμε, καθώς, ενίοτε, τα φαινόμενα απατούν.

Τον γύρο των ΜΜΕ κάνει η είδηση πως η Άγκυρα κάλεσε τον Έλληνα πρέσβη στο υπουργείο Εξωτερικών ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου, σύμφωνα με το πρακτορείο Anadolu, στον απόηχο των εξαγγελιών Κοτζιά για επέκταση της αιγιαλίτιδας ζώνης από την Ελλάδα. 

Νωρίτερα, δια στόματος του Τούρκου ΥΠΕΞ Μεβλούτ Τσαβούσογλου, ήρθε η πρώτη αντίδραση της Τουρκίας στην ανακοίνωση Κοτζιά περί επέκτασης της αιγιαλίτιδας ζώνης στο Ιόνιο στα 12 μίλια, η οποία ωστόσο, όπως σας έχουμε γράψε, ευνοεί τα τουρκικά σχέδια, εφόσον δεν πραγματοποιηθεί ταυτόχρονα με εκείνη στο Αιγαίο.


«Η Ελλάδα πολλές φορές κάνει παρόμοιες δηλώσεις για 12 μίλια. Εκεί πολλές φορές προηγείται ο λαϊκισμός. Εμείς είμαστε υπέρ στο να λυθούν τα θέματα με έναν ειρηνικό τρόπο στο Αιγαίο. Όποτε η Ελλάδα κάνει δηλώσεις που προκαλούν, εμείς δίνουμε τις κατάλληλες απαντήσεις και τους βάζουμε στη θέση τους. Πάντα πρέπει να σκέφτονται οι Έλληνες πώς μπορούμε να λύσουμε τα θέματα αυτά. Γνωρίζουν πολύ καλά οι Έλληνες ότι δεν θα επιτρέψουμε τέτοια απόφαση», είπε, μεταξύ άλλων, σε πρωινή εκπομπή της τουρκική τηλεόρασης ο κ. Τσαβούσογλου.

Άρα, εκ των πραγμάτων, η Άγκυρα με τις δηλώσεις της:

  • Ανυψώνει τον Ν.Κοτζιά, ο οποίος πρωτοστάτησε για την Συμφωνία των Πρεσπών, στα μάτια της ελληνικής κοινής γνώμης.
  • Δράττεται της ευκαιρίας ώστε να γνωστοποιήσει στα μάτια της διεθνούς κοινής γνώμης πως η όποια επέκταση της ελληνικής αιγιαλίτιδας ζώνης στο Ιόνιο δεν αφορά το Αιγαίο

Μήπως λοιπόν η τοποθέτηση του τούρκου ΥΠΕΞ αποτελεί «θέατρο» υπέρ μυστικών συνομιλιών στο Αιγαίο μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας.

Άλλωστε στην πολιτική λέγονται πράγματα που δεν γίνονται, και γίνονται πράγματα που δεν λέγονται. Ειδικά όταν πρόκειται για μία κυβέρνηση αποφασισμένη να… «λύσει» όλα τα εθνικά προβλήματα της χώρας με αρχή το Σκοπιανό και όσα ζούμε με την Συμφωνία των Πρεσπών.

Δεν ξεχνάμε το παρακάτω βίντεο:

 

loading...