Ο Ερντογάν προκαλεί τον ελληνισμό, πράγμα καθόλου τυχαίο,αφού αντιμετωπίζει πολύ μεγάλα προβλήματα στο εσωτερικό της χώρας του.

Η εβδομάδα που κύλησε ήταν ιδιαίτερα θερμή, ενώ και οι επόμενες ημέρες θα είναι..καυτές όπως φαίνεται. Η Τουρκία κλιμακώνει την ένταση στο Αιγαίο, αλλά και στην Ανατολική Μεσόγειο. Ο Τούρκος πρόεδρος, βρίσκεται σε μια κατάσταση πανικού, αφού βλέπει, ότι η τουρκική λίρα φέτος είχε πολύ μεγάλη πτώση. Για αυτό τον λόγο είναι επικίνδυνος (ο Ερντογάν).

Διαβάστε τις δηλώσεις του


«Θα λάβουμε όλα τα κατάλληλα μέτρα αν χρειαστεί» (στην Ανατολική Μεσόγειο). «Όλα τα προβλήματα ξεκινούν από εδώ. Ότι οι Έλληνες οριοθετούν μόνοι τους δικές τους υποθετικές γραμμές και ενεργούν με βάση τις γραμμές που οριοθετούν η κάθε τους κίνηση είναι παραβίαση. Κατ’ εμάς οι γραμμές που έχουν οριοθετήσει δεν είναι κατάλληλες. Θέλουμε να δείξουμε, ότι δεν αποδεχόμαστε αυτή την υφαλοκρηπίδα και για αυτό πήγε στην περιοχή και το πλοίο μας, το ‘Μπαρμπαρός’.

Η δραστηριότητα του Barbaros στο σταυροδρόμι των ΑΟΖ Ελλάδας, Κύπρου και Αιγύπτου, θα πρέπει να μας προβληματίσει ιδιαίτερα. Η Φ/Γ ΝΙΚΗΦΟΡΟΣ ΦΩΚΑΣ, μπορεί να έκανε το έργο της, αλλά οι Τούρκοι δεν το βάζουν κάτω. Επιπλέον, πληροφορίες αναφέρουν ότι η Φρεγάτα ΣΑΛΑΜΙΣ, θα αναλάβει τον ρόλο που είχε η Φ/Γ ΝΙΚΗΦΟΡΟΣ ΦΩΚΑΣ, χωρίς όμως να έχει επιβεβαιωθεί αυτή η πληροφορία.

Η ετοιμότητα του ελληνικού πολεμικού Ναυτικού

Η Ελλάδα έστειλε το μήνυμα στην Τουρκία, ότι κανένας δεν μπορεί να παίζει επικίνδυνα παιχνίδια στο Αιγαίο αλλά και στην Μεσόγειο. Τα στελέχη του Πολεμικού Ναυτικού, πολλές φορές έχουν προειδοποιήσει τους γείτονες, αλλά οι Τούρκοι δεν κάνουν πίσω.

Τι θα δούμε, τις επόμενες ημέρες

Τα επόμενα 24ωρα θα είναι ιδιαίτερα κρίσιμα, με δεδομένο ότι τις επόμενες ημέρες, θα ξεκινήσει τις δραστηριότητές του, το πλωτό γεωτρύπανο της Τουρκίας.

Παράλληλα θα πρέπει να δώσουμε προσοχή στο εξής γεγονός:

Οι Τούρκοι δεν μας επιτρέπουν αν επεκτείνουμε την κυριαρχία μας από τα 6 ναυτικά μίλια, στα 12 όπως κάνουν οι χώρες όλου του κόσμου. Μάλιστα οι γείτονες μας έχουν πει πολλές φορές, ότι η επέκταση των ναυτικών μιλίων, είναι αιτία πολέμου.

Παράλληλα, σύμφωνα με τους Τούρκους στο Αιγαίο επικρατούν…περίεργες συνθήκες και ότι η Ελλάδα δεν θα πρέπει να επεκτείνει τα χωρικά ύδατα. Με λίγα λόγια οι Τούρκοι μας λένε:

Η θα μας δώσετρ το μισό Αιγαίο ή θα σας κάνουμε πόλεμο!

loading...