Την εκτίμηση ότι «ο Πρόεδρος Τραμπ, η κ. Μέρκελ και σχεδόν όλοι οι ξένοι αποκαλούν τα Σκόπια ως Μακεδονία. Το θράσος τους το αύξησε η συμφωνία των Πρεσπών όπου με υπογραφή του κ. Κοτζιά ξεβρακώθηκε η Ελλάδα και έδωσε γη και ύδωρ στο κρατίδιο των Σκοπίων» εξέφρασε, με ανακοίνωσή της, η Ένωση Κεντρώων, σχολιάζοντας τις δηλώσεις του Αμερικανού Προέδρου σχετικά με την ονομασία της πΓΔΜ.

Η Ένωση Κεντρώων επισημαίνει στην ανακοίνωσή της ότι «ο ελληνικός λαός ποτέ δεν θα εγκρίνει αυτήν τη συμφωνία και θα τιμωρήσει αυτούς, από ελληνικής πλευράς, που την υπέγραψαν. Μέχρι τις εκλογές θα χαίρονται οι υπεύθυνοι. Μετά θα έχουν να αντιμετωπίσουν τη δικαιοσύνη».


«ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ επιμένουν στην πόλωση και το διχασμό»

Την ίδια ώρα τονίζει πως «ο κ. Τσίπρας συνεχίζει την τακτική των ψευδών και απατηλών υποσχέσεων στη ΔΕΘ, μειώσεις φόρων, διατήρηση φοροαπαλλαγών, εξαγγελία προσλήψεων και μεγαλόστομες εξαγγελίες για πάταξη διαφθοράς και διαπλοκής».

Η Ένωση Κεντρώων, στην ανακοίνωσή της εκτιμά ότι «και ο κ. Μητσοτάκης θα υποσχεθεί τα ανάλογα» και δηλώνει: « ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ είναι δυο παρατάξεις που επιμένουν στην πόλωση και τον διχασμό και χρησιμοποιούν τα φιλικά ΜΜΕ για την εξαπάτηση του λαού. Από τον λαό εξαρτάται να δαμάσει την δύναμη αμφοτέρων γιατί αυτός πληρώνει το κόστος και αυτός είναι ο εξαπατώμενος».