in ,

Επεισόδια σε καταυλισμό Ρομά: Ζήτησαν «στο χέρι» τα 40.000 ευρώ που έχει χορηγήσει η Πολιτεία!

Ταραχώδης αποδεικνύεται η επιχείρηση παράδοσης επισιτιστικής βοήθειας από πλευράς Δήμου Δελφών στους Ρομά στην Άμφισσα που έλαβε χώρα χθες. Μέλη της δημοτικής Αρχής παρέδωσαν αρχικά χωρίς πρόβλημα είδη και προϊόντα από Super Market στους Ρομά που διαβιούν στη συνοικία του βόρειου μπλοκ των εργατικών κατοικιών της πόλης.

Αν αυτή η πρώτη παράδοση έγινε χωρίς ζητήματα, δεν συνέβη το ίδιο και στον καταυλισμό επί της Ε.Ο. Άμφισσας-Λαμίας πάνω από το ΒΙΟ.ΠΑ της πόλης.


Σύμφωνα με το Fokidanews.gr, οι Ρομά του εκεί καταυλισμού ζήτησαν να τους καταβληθεί όλη η βοήθεια που προβλέπεται από τις 40.000 ευρώ που έχει χορηγήσει στο Δήμο Δελφών η πολιτεία, καθώς και χρήματα «στο χέρι” από το κονδύλι αυτό, ώστε να τα διαθέσουν οι ίδιοι όπως επιθυμούν.

Εν τούτοις, η δημοτική Αρχή κινούμενη στο πλαίσιο του νόμου αρνήθηκε, έχοντας ως σχεδιασμό η βοήθεια αυτή σε είδη Super Market να γίνεται τμηματικά το προσεχές διάστημα, καθώς, μεταξύ άλλων λόγων, δεν είναι δυνατό να αδειάσουν από προμήθειες τα καταστήματα προκειμένου να δοθεί τώρα όλη η βοήθεια, όπως απαιτούν οι Ρομά.

Μπροστά στη μη ικανοποίηση των αιτημάτων αυτών, στον καταυλισμό σημειώθηκαν επεισόδια, καθώς οι Ρομά αρνήθηκαν να αποδεχτούν την παρτίδα των ειδών που επιχείρησε να τους χορηγήσει η δημοτική Αρχή, απέρριψαν απολυμαντικά και είδη υγειινής που συμπεριλαμβάνονταν στα είδη, άσκησαν έντονη λεκτική βία, παρόντων αστυνομικων δυνάμεων, και προκάλεσαν φθορές στο βανάκι του Δήμου που μετέφερε τα προϊόντα.

Η αστυνομική Διεύθυνση Φωκίδας, άνδρες της οποίας ήταν παρόντες στα γεγονότα, καθώς ο Δήμος Δελφών είχε ζητήσει την συνδρομή της για τη διανομή της επιστιτιστικής βοήθειας, προχώρησε σε δύο συλλήψεις.

Η μήνυση αφορά σε φθορά δημόσιας περιουσίας -το βανάκι του Δήμου που υπέστη ζημιές ύψους περί τις 2.000 ευρώ (φώτος)- σε παρακίνηση προς ενέργειες βιαιοπραγίας, καθώς και στην παρακώλυση βοήθειας από πλευράς Πολιτείας. Ωστόσο, οι κατηγορίες αυτές είναι πλημμεληματικού χαρακτήρα, κάτι που πιθανόν να έχει ως κατάληξη το να αφεθούν ελεύθεροι, αφού βέβαια οριστεί δικάσιμος.

Σύμφωνα με το Δήμαρχο Δελφών, η βοήθεια που επιχειρήθηκε να δοθεί στους ρομά του καταυλισμού, δεν αφορά στο ποσό των 40.000 ευρώ με το οποίο το Υπουργείο Εσωτερικών έχει επιχορηγήσει τους δήμους στα όρια των οποίων ζουν ρομά.

“Για την χορήγηση των ειδών την Κυριακή το απόγευμα είχα μεταβεί στον καταυλισμό, τους ενημέρωσα πως στις 10 το πρωί της Δευτέρας θα γίνει η διανομή και είχαν συμφωνήσει και μας περίμεναν. Μάλιστα, η συνεννόηση είχε γίνει με εκπροσώπους τους, οι οποίοι είναι και εκείνοι που εν τέλει πρωτοστάτησαν στα γεγονότα και εναντίον των οποίων κατατέθηκε η μήνυση από την πλευρά της δημοτικής Αρχής. Για τη διανομή των προϊόντων είχαμε ζητήσει και τη διακριτική συνδρομή της Αστυνομικής Διεύθυνσης Φωκίδας”.

“Ίσως κάποιοι ομόφυλοι τους από άλλες περιοχές τους φούσκωσαν τα μυαλά και ζήτησαν χρήματα από το κονδύλι του Υπουργείου Εσωτερικών, κάτι βέβαια που απαγορεύεται. Δεν μπορώ να εξηγήσω αλλιώς τη μεταστροφή τους αυτή μέσα σε λίγες μόνο ώρες. Και είναι ψευδές το ότι μας ζήτησαν λάδι και κρέας και εμείς τους πήγαμε άλλα προϊόντα. Κάτι τέτοιο δεν ισχύει σε καμία περίπτωση”, θα καταλήξει ο Δήμαρχος Δελφών.

One Comment

Leave a Reply

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Written Από Κώστας Σαμαράς

Παθιασμένος αναλυτής αφοσιωμένος κοινωνικός συνθέτης μέσων μαζικής ενημέρωσης. Από μικρός τα έγραφε στα ίντερνετς. Εδώ θα τον δεις να μιλάει για όλα όσα αγαπάει: Lifestyle, Lifehacks Και με πολύ πίκρα για πολιτική. Χωρίς πλάκα!

Πάσχα 2020: Πόσο Επικίνδυνο Είναι Το Τραπέζι Με Φίλους – Τσιόδρας: Ο Κορονοϊός Μπορεί Να Μεταδοθεί Με Την Ομιλία

46χρονη ξύπνησε σε σάκο πτωμάτων – Δηλώθηκε νεκρή και την έκλεισαν μέσα