in

Έργο-«μαμούθ» της ASELSAN στην Κύπρο: Κατασκευάζουν «τεχνολογικό πάρκο» στα Κατεχόμενα – «Βιτρίνα» για στρατιωτική βάση υποκλοπών της ΜΙΤ;

Μεγάλα σχέδια ετοιμάζει η Άγκυρα στην Κύπρο παρά τα μεγάλα οικονομικά προβλήματα που ταλανίζουν την χώρα.

Ο τουρκικός τύπος γράφει ότι η γνωστή κρατική εταιρεία ASELSAN, που είναι μια εκ των μεγαλύτερων αμυντικών εταιρειών της χώρας, θα δημιουργήσει ένα τεράστιο τεχνολογικό κέντρο έρευνας και ανάπτυξης, καθώς επίσης και κέντρο δοκιμών σε περιοχή ΒΔ της Λευκωσίας στα κατεχόμενα της Κύπρου.


Μόνο που οι εκτιμήσεις ειδικών αμυντικών αναλυτών αναφέρουν ότι οι νέο-οθωμανοί θα κατασκευάσουν στην ουσία το μεγαλύτερο κέντρο παρακολούθησης της Τουρκίας στην Κύπρο.

Το κέντρο αυτό είναι αντίστοιχο με την άλλη στρατιωτική βάση υποκλοπών που υπάγεται εξολοκλήρου στην ΜΙΤ, στην περιοχή Gölbaşı, έξω από την Άγκυρα, η οποία δημιουργήθηκε από την ίδια εταιρεία.

Η τουρκική ειδική Διεύθυνση Signal Intelligence (SIB), στο πλαίσιο των προσπαθειών της τουρκικής υπηρεσίας ασφαλείας, έχει εκσυγχρονιστεί σε συνεργασία πλέον και με τους Ρώσους και ελέγχει τα πάντα.

Η γνωστή τουρκική Υπηρεσία Πληροφοριών (ΜΙΤ), έχει αναλάβει επίσημα τον εξολοκλήρου έλεγχο των εγκαταστάσεων του ειδικού κέντρου Ηλεκτρονικών Συστημάτων Διοίκησης (GES ), που ευρίσκεται σε απόσταση 20 χιλιομέτρων νότια της Άγκυρας, στην περιοχή Gölbaşı, από το τουρκικό γενικό επιτελείο από την 1η Ιανουαρίου, 2012.

Κάτι τέτοιο λογικά θα λάβει χώρα και με το «τεχνολογικό πάρκο» που ετοιμάζει ο Ερντογάν στα κατεχόμενα.

Περιττό να τονίσουμε ότι τα ραντάρ του ειδικού αυτού υπερκέντρου στην Κύπρο θα διαθέτουν δυνατότητα σάρωσης σχεδόν ολόκληρης της κυπριακής επικράτειας, συμπεριλαμβανομένης της Μ.Ανατολής ελέγχοντας κάθε στρατιωτική κίνηση, η οποία θα καταγράφεται αυτόματα από τα συστήματα ανίχνευσης του κέντρου αυτού. 

Σύμφωνα με τον Cengiz Ergeneman, επικεφαλή της πανεπιστημιακής κοινότητας, οι τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις έχουν ανάγκη όλων των ειδών τα ραντάρ ,αλλά σίγουρα περισσότερο την χρήση ραντάρ μεγάλης εμβέλειας με σήμα jammer, καθώς και διάφορα ηλεκτρονικά συστήματα που θα υποστηρίζουν την τουρκική αεράμυνα.

Επίσης αναφέρθηκε ότι όλα τα ραντάρ της Τουρκίας θα ελέγχονται από το κέντρο στα προάστια της Άγκυρας με σκοπό τον αποτελεσματικότερο έλεγχο και λειτουργία του συστήματος ραντάρ της χώρας.

Η περιοχή έχει ήδη προσδιοριστεί και βρίσκεται στο βόρειο τμήμα του νησιού. Το εγχείρημα θα καταλαμβάνει έκταση 13.450 τετραγωνικών μέτρων.

Προτίθεται μάλιστα η Άγκυρα να καταβάλλει ένα αρκετά μεγάλο τίμημα στην ψευδο-δημοκρατία των Κατεχόμενων, ενώ επιθυμεί να χρησιμοποιήσει και ακαδημαϊκό προσωπικό από την περιοχή.

Η ASELSAN είναι η μεγαλύτερη αμυντική εταιρεία της Τουρκίας η οποία ασχολείται στους τομείς ηλεκτρονικής άμυνας, τεχνολογίας επικοινωνιών-πληροφορικής, ραντάρ και ηλεκτρονικό πόλεμο, ηλεκτροοπτικά συστήματα, αεροηλεκτρονική, μη επανδρωμένα συστήματα, χερσαία, ναυτικά και οπλικά συστήματα, συστήματα αεροπορικής άμυνας και πυραύλων, συστήματα, μεταφορών, ασφάλεια, αυτοματοποίηση και ιατρικά συστήματα.

Σήμερα, η ASELSAN έχει καταστεί εταιρεία εξαγωγής εγχώριων προϊόντων, επενδύοντας στις διεθνείς αγορές μέσω διαφόρων μοντέλων συνεργασίας με τοπικούς εταίρους και κατατάσσεται ως μία από τις 100 πρώτες εταιρείες άμυνας του κόσμου (Defense News Top 100).

Η Τουρκία έχει ήδη διευρύνει το πεδίο των επιχειρήσεων της μετά την εισβολή δυνάμεων της στην Συρία, ενώ η Κύπρος αποτελεί κύριο στόχο μετά την ανακάλυψη των τεραστίων κοιτασμάτων υδρογονανθράκων, έτσι ένα τέτοιο κέντρο υποκλοπών έρχεται να καλύψει όλες τις ανάγκες τις ΜΙΤ.

Το έργο αυτό όμως στα κατεχόμενα υπακούει σαφέστατα και στα οθωμανικά σχέδια του Τούρκου ηγέτη, που επανέφερε στην επικαιρότητα τον τουρκικό εθνικό όρκο (Misak-ı Millî) με τις έξι αποφάσεις που έλαβε το τελευταίο οθωμανικό κοινοβούλιο στις 28 Ιανουαρίου 1920 με αναφορά τις αποφάσεις της τουρκικής εθνοσυνέλευσης στο Ερζερούμ (πρώην Θεοδοσιούπολις) και στη Σεβάστεια.

Η σύγχρονη αναβίωση του τουρκικού/οθωμανικού εθνικισμού στην Τουρκία έχει αναδείξει τον τουρκικό εθνικό όρκο στην αντίστοιχη Μεγάλη Ιδέα της Τουρκίας, και αυτό υλοποιεί ο Ερντογάν σε κάθε του κίνηση.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Written Από Κώστας Σάμαρας

Παθιασμένος αναλυτής αφοσιωμένος κοινωνικός συνθέτης μέσων μαζικής ενημέρωσης. Από μικρός τα έγραφε στα ίντερνετς. Εδώ θα τον δεις να μιλάει για όλα όσα αγαπάει: Lifestyle, Lifehacks Και με πολύ πίκρα για πολιτική. Χωρίς πλάκα!

Χρυσό μετάλλιο κατέκτησε ο Γιάννης Δρυμωνάκος στο Πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα κολύμβησης

Χ. Γιανναράς: «Αν υπήρχε πολιτικός με όραμα θα έβαζε στο Δημοτικό Αρχαία και Ελληνικούς χορούς»