in

Ερωτικό Κέικ Βανίλιας με Frosting Βανίλιας

Μπορεί να περιμένετε αυτή τη γιορτή πως και πως, μπορεί πάλι να είστε από τους πολέμιους της συγκεκριμένης ημέρας και όσων αυτή πρεσβεύει… Παρ’ όλα αυτά δείτε τη, σαν μια ακόμη ευκαιρία να εκφράσετε την αγάπη σας στον άνθρωπό σας! Με όλη την ένταση της καθημερινότητας, καμιά φορά είναι κάτι που βάζουμε στην άκρη… Δεν είναι και τόσο κακή αυτή η οπτική τι λέτε; Κι αν ακόμη δεν σας πείθω, δείτε το απλά σαν μια αφορμή για να φτιάξετε και να απολαύσετε ένα νόστιμο τριώροφο κέικ με βουτυρόκρεμα βανίλιας! Ε, μη μου πείτε ότι ούτε τώρα σας έπεισα; Ένα νόστιμο γλυκάκι φτιάχνει τη διάθεση ακόμη και στους πιο αρνητικούς… Για όσους το γιορτάζουν…. Χρόνια Πολλά! Γεμάτα έρωτα, ευτυχία και πολλή πολλή αγάπη! Η συνταγή είναι για μικρή στρογγυλή φόρμα 24 εκατοστών. Για μεγαλύτερη φόρμα απλά διπλασιάστε τις ποσότητες.

Ερωτικό Κέικ Βανίλιας με Frosting Βανίλιας

ΥΛΙΚΑ
  • Για το κέικ

  • ○ 150 γρ. μαργαρίνη
  • ○ 300 γρ. ζάχαρη
  • ○ 2 αυγά
  • ○ 270 γρ. αλεύρι
  • ○ 2/3 κ.γ. μαγειρική σόδα
  • ○ 1 πρέζα αλάτι
  • ○ 170 γρ. στραγγιστό γιαούρτι
  • ○ 1 βανιλίνη
  • ○ 1 κ.σ. ξίδι
  • Για τη Βουτυρόκρεμα

  • ○ 180 γρ. βούτυρο
  • ○ 350 γρ. ζάχαρη
  • ○ 300 γρ. τυρί κρέμα
  • ○ 1 βανιλίνη

ΟΔΗΓΙΕΣ

  


Στον κάδο του μίξερ προσθέτουμε τη ζάχαρη και τη μαργαρίνη σε θερμοκρασία δωματίου και χτυπάμε σε δυνατή ταχύτητα. Μόλις το μείγμα μας, ασπρίσει και διογκωθεί, προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά και έπειτα το γιαούρτι και το ξίδι και συνεχίζουμε το ανακάτεμα.

  

Σε ένα άλλο μπολ αναμειγνύουμε όλα τα στερεά υλικά. Το αλεύρι, τη βανίλια, το αλάτι και τη μαγειρική σόδα. Σιγά σιγά με μία σπάτουλα σιλικόνης, ενσωματώνουμε τα στερεά υλικά στο μείγμα βουτύρου-αυγών με απαλές κινήσεις.

Καλύπτουμε μια στρογγυλή αντικολλητική φόρμα διαμέτρου 24 εκατοστών με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος, βουτυρώνουμε και μεταφέρουμε εκεί το μείγμα του κέικ.

Ψήνουμε στους 170°C, στη μεσαία σχάρα, στις αντιστάσεις για περίπου 50 λεπτά. Στα 40 λεπτά ελέγχουμε αν ψήθηκε το κέικ, βυθίζοντας μια οδοντογλυφίδα στο κέντρο του. (Αν βγει στεγνή το κέικ μας είναι έτοιμο, αλλιώς συνεχίζουμε το ψήσιμο μέχρι η οδοντογλυφίδα να βγει στεγνή).

  

Συνεχίζουμε με την παρασκευή της βουτυρόκρεμας, τοποθετώντας στον κάδο του μίξερ, το βούτυρο και τη ζάχαρη και χτυπώντας με το φτερό σε δυνατή ταχύτητα μέχρι να αφρατέψει το μείγμα. Έπειτα προσθέτουμε τη βανίλια και το τυρί κρέμα και συνεχίζουμε το χτύπημα για λίγα λεπτά ακόμη.

Μεταφέρουμε τη βουτυρόκρεμα σε ένα καθαρό μπολ, καλύπτουμε με μεμβράνη και αποθηκεύουμε στο ψυγείο μέχρι να τη χρειαστούμε.

   

Μόλις το κέικ ψηθεί, το βγάζουμε από το φούρνο και το αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει πολύ καλά. Μόλις κρυώσει, ξεφορμάρουμε και με τη βοήθεια ενός πριονωτού μαχαιριού κόβουμε εγκάρσια το κέικ σε 3 τμήματα.

Συναρμολογούμε το κέικ-τούρτα, τοποθετώντας εναλλάξ τα τμήματα του κέικ και τη βουτυρόκρεμα, αφήνοντας αρκετή ποσότητα για να καλύψουμε εξωτερικά ολόκληρο το κέικ.

Διακοσμούμε αν θέλουμε με ζαχαρόπαστα, διαφορετικά μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε χρωματιστή τρούφα, τριμμένα μπισκότα, ξηρούς καρπούς ή οτιδήποτε άλλο μας αρέσει.

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Written Από Κώστας Σαμαράς

Παθιασμένος αναλυτής αφοσιωμένος κοινωνικός συνθέτης μέσων μαζικής ενημέρωσης. Από μικρός τα έγραφε στα ίντερνετς. Εδώ θα τον δεις να μιλάει για όλα όσα αγαπάει: Lifestyle, Lifehacks Και με πολύ πίκρα για πολιτική. Χωρίς πλάκα!

Η Παναγία των Πάγων η εκκλησία στο νοτιότερο σημείο του κόσμου στην Ανταρκτική

Επιβεβαιώνεται η ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΗ προφητεία του Αγίου Παϊσίου; “Θα ΞΕΣΠΑΣΕΙ ΠΟΛΕΜΟΣ και θα σταματήσει…” (βίντεο)