in

Ετοιμάζονται για προκλήσεις οι Τούρκοι: Nέα δοκιμή πυραύλου ATMACA στην Σινώπη – «Ζεσταίνουν» και τα μη επανδρωμένα αεροχήματα

Κλιμακώνουν συνεχώς οι Τούρκοι μετά και από την νέα δοκιμή του αντι-πλοϊκού πυραύλου Cruise ATMACA στην Σινώπη σε μια συνεχή επίδειξη ισχύος προς την ελληνική πλευρά.

Turan Oguz@TyrannosurusRex

Milli gemisavar fuzemiz Atmaca bugun Sinop’ta test edildi.

241 people are talking about this

Την ίδια στιγμή ο Τούρκος Α/ΓΕΝ επιθεωρεί άγνωστο αριθμό μη επανδρωμένων αεροχημάτων Bayraktar TB2.

Ο Τούρκος ναύαρχος Adnan Özbal, διοικητής του Πολεμικού Ναυτικού και ο Αντιναύαρχος Ercüment Tatlıoğlu, διοικητής του στόλου, επιθεώρησαν αριθμό μη επανδρωμένων αεροσκαφών Bayraktar TB2 που παραδόθηκαν στο τουρκικό Ναυτικό πριν από λίγες ημέρες.

Σύμφωνα με άρθρο μας η Toυρκία εξοπλίζεται σαν αστακός τα τελευταία χρόνια με σκοπό να αλλάξει τις ισορροπίες στο Αιγαίο.

Η χώρα μας λόγω της οικονομικής κρίσης, έχει μείνει πίσω στα εξοπλιστικά και πρέπει άμεσα να ληφθούν αποφάσεις, αν θέλουμε να αποφύγουμε ατυχήματα.

Οι Τούρκοι συνεχίζουν να προκαλούν και με χάρτες προσπαθούν να περάσουν το μήνυμα ότι Αιγαίο και Ηπειρωτική Ελλάδα κλειδώνει, με τους νέους πυραύλους που διαθέτουν.

Σύμφωνα με τα Τουρκικά ΜΜΕ, ξεκινά η μαζική παραγωγή του πυραύλου Atmaca. Οι κατευθυνόμενοι πύραυλοι θα ενσωματωθούν στα πλοία κλάσης του προγράμματος MİLGEM.

Ο πύραυλος Atmaca, είναι ένας αντι-πλοϊκός πύραυλος με στοιχεία που το καθιστούν έναν από τους πιο προηγμένους συνδυάζοντας τεχνικά χαρακτηριστικά των πυραύλων Exocet και Harpoon.

Το πρόγραμμα Atmaca ξεκίνησε για την κατασκευή κατευθυνόμενων πυραύλων κατά πλοίων προκειμένου να εγκατασταθούν στα πλοία MİLGEM του Πολεμικού Ναυτικού. Η ROKETSAN κατασκεύασε τους κατευθυνόμενους πυραύλους και η ASELSAN τα συστήματα ελέγχου πυρός και τον υπόλοιπο εξοπλισμό με εγχώριες δυνατότητες.

Στο πλαίσιο της σύμβασης που υπεγράφη η ROKETSAN θα παραγάγει μαζικά τους πυραύλους και η ASELSAN το σύστημα ελέγχου πυρός, τον απαραίτητο εξοπλισμό και τα ανταλλακτικά.

Ο Atmaca είναι ο πρώτος τουρκικός ναυτικός πύραυλος και αυτό θα πρέπει να μας προβληματίσει. Ο πύραυλος έχει εμβέλεια πάνω από 200 χιλιόμετρα και θα μπορούσε να πλήξει στόχους στη θάλασσα σε ελάχιστη απόσταση 200 + χιλιομέτρων. Επίσης δύναται να εξουδετερώσει και χερσαίους στόχους εκτελώντας διττή αποστολή.

Η παρούσα έκδοση του πυραύλου έχει κωδικοποιηθεί ως ATMACA Block1 και είναι εξοπλισμένη με τον γαλλικό κινητήρα TR40 turbojet της εταιρείας Safran, ενώ η δεύτερη έκδοση του πυραύλου ο ATMACA Block2 θα εξοπλιστεί με τουρκικό κινητήρα Kale 3500 της εταιρείας Kalekalip και θα έχει δυνατότητα πλήγματος ακόμη και σε χερσαίους στόχους, όπως ο αμερικανικός πύραυλος RGM-84L Harpoon Block II.

Είναι ηλείου φαεινότερο πως κάτι ετοιμάζουν οι Τούρκοι και είναι σχεδόν αυτονόητο ότι αφορά την περιοχή του Αιγαίου και της Κύπρου.

Embedded video

Turan Oguz@TyrannosurusRex

Milli gemisavar fuzemiz Atmaca bugun Sinop’ta test edildi.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Written Από Κώστας Σάμαρας

Παθιασμένος αναλυτής αφοσιωμένος κοινωνικός συνθέτης μέσων μαζικής ενημέρωσης. Από μικρός τα έγραφε στα ίντερνετς. Εδώ θα τον δεις να μιλάει για όλα όσα αγαπάει: Lifestyle, Lifehacks Και με πολύ πίκρα για πολιτική. Χωρίς πλάκα!

Μήνυση κατά Ζουγανέλη για το οι μετανάστες «μας πατάνε το κεφάλι μέσα στο σπίτι μας» (Video)

Ζάεφ: Έτος ενσωμάτωσης το 2019 – Η «Μακεδονία» είναι ένα βήμα πριν γίνει μέλος του ΝΑΤΟ