Το δυσκολότερο πράγμα στην νηστεία δεν είναι το τι θα μαγειρέψεις.  Το πιο δύσκολο είναι το γλυκό. Καλή η κουβερτούρα που είναι νηστίσιμη, αλλά μόνο με την σκέτη σοκολάτα δε βγαίνει η νηστεία. Το καλύτερο που μπορείς να κάνεις είναι ένα χαλβάς σιμιγδαλένιος. Είναι πανεύκολος, δεν παίρνει πολύ χρόνο και τα υλικά είναι ελάχιστα.

Εύκολη και νόστιμη συνταγή για χαλβά σιμιγδαλένιο σου έχω σήμερα και θα γλείφεις τα δάχτυλα σου. Η νηστεία θέλει καλοπέραση άλλωστε. Ετοίμασε γρήγορα τα υλικά σου και μια κατσαρόλα και ξεκινάμε αμέσως να φτιάξουμε χαλβά σιμιγδαλένιο.

Χαλβάς σιμιγδαλένιος

efkoli kai nostimi sintagi gia xalva simigdalenio, ediva.gr

Τα υλικά που θα χρειαστείς:

  • 2φλ. σιμιγδάλι χοντρό
  • 1φλ. ελαιόλαδο
  • 3φλ. ζάχαρη
  • 4φλ. νερό
  • 2 ξυλάκια κανέλας
  • λίγη κανέλα για το τελικό πασπάλισμα

Εκτέλεση:

 

Σε μια βαθιά κατσαρόλα ρίξε το λάδι και άφησε το μέχρι να ζεσταθεί- δε θέλουμε να κάψει γιατί θα μυρίσει πολύ έντονα. Έπειτα ρίξε το σιμιγδάλι και ξεκίνησε αμέσως να ανακατεύεις συνέχεια με μια ξύλινη κουτάλα για 10 λεπτά μέχρι να πάρει χρώμα. Είναι σημαντικό να ανακατεύεις συνέχεια γιατί αλλιώς μπορεί να μην σου πετύχει το σιμιγδάλι.

 

Στο μεταξύ σε ένα κατσαρολάκι βάλε τη ζάχαρη, το νερό και τα στικς κανέλας να βράζουν σε χαμηλή φωτιά. Δε θέλουμε να γίνει σιρόπι. Στόχος είναι να λιώσει η ζάχαρη και να μπορέσει να πάρει το ζουμί όλα τα αρώματα της κανέλας.  Αφού καβουρδιστεί το σιμιγδάλι, με πολύ μεγάλη προσοχή ρίξε το μείγμα από νερό και ζάχαρη μέσα στην κατσαρόλα. Τονίζω το σιγά σιγά γιατί το νερό με τη ζάχαρη θα τσουρουφλάει. Χαμήλωσε τη φωτιά και βάλε την κατσαρόλα ξανά στο μάτι. Σκέπασε με μια πετσέτα και άφησε για 2-3 λεπτά μέχρι να σωθούν τα υγρά.

chalvas se forma

Αφού ο χαλβάς έχει ρουφήξει τα υγρά του, άδειασε το μείγμα σε μια φόρμα είτε του κέικ, είτε σε φόρμα κουπ-πατ, βάλε ένα πιάτο από πάνω και αναποδογύρισε! Πασπάλισε με κανέλα από πάνω και ο σιμιγδαλένιος σου χαλβάς είναι πανέτοιμος!

Bonus Tips:

Σε μερικούς αρέσει να βάζουν στον σιμιγδαλένιο χαλβά αμύγδαλα ή σταφίδες. Αν σου αρέσει και σένα, τότε πριν ρίξεις το νερό με την ζάχαρη στην κατσαρόλα με το σιμιγδάλι, ρίξε πρώτα τους ξηρούς καρπούς, ανακάτεψε να πάνε παντού και έπειτα το νερό με τη ζάχαρη! Επίσης, μπορείς να στολίσεις τον χαλβά σου με γλυκό του κουταλιού πορτοκάλι ή περγαμόντο αντί για κανέλα.

loading...

Προσθέστε το δικό σας σχόλιο