Όταν η ζωή σου δίνει λεμόνια, φτιάξε λεμονάδα λένε οι φίλοι μας οι Άγγλοι. Ωραία η λεμονάδα δε λέω, αλλά νομίζω πως αν έχεις λεμόνια μια lemon pie- τάρτα λεμονιού στα ελληνικά- είναι πολύ καλύτερη επιλογή. Είναι ένα νόστιμο και ελαφρύ γλυκό, το οποίο συνοδεύει τέλεια τον καφέ.
Ξέρεις ότι δε μου αρέσει να σου βάζω δύσκολα στην κουζίνα όποτε και σήμερα σου έχω μια εύκολη συνταγή για lemon pie με γιαούρτι. Σου υπόσχομαι ότι η προσθήκη του γιαουρτιού στην κρέμα, κάνει την τάρτα να ανεβαίνει πολλά επίπεδα νοστιμιάς. Εμπρός, λοιπόν, πάμε να δημιουργήσουμε!
Τάρτα λεμονιού με γιαούρτι
Τα υλικά που θα χρειαστείς για την κρέμα:
- 1 κιλό γιαούρτι πλήρες στραγγιστό
- χυμό από 3 λεμόνια
- ξύσμα από 1 λεμόνι
- 1 γάλα ζαχαρούχο
- 2κ.σ ζάχαρη άχνη
Για τη βάση:
- 250γρ. μπισκότα Digestive
- 100γρ. Βιτάμ
Εκτέλεση:
Στο μούλτι θρυμμάτισε τα μπισκότα και σε ένα κατσαρολάκι λιώσε το βούτυρο. Αφού λιώσει το βούτυρο ρίξε μέσα τα θρυμματισμένα μπισκότα και ανακάτεψε καλά. Σε μια ταρτιέρα μετρίου μεγέθους άπλωσε τη βάση από τα μπισκότα σου και βάλτη στο ψυγείο μέχρι να κρυώσει.
Σε ένα μεγάλο μπολ ρίξε το γιαούρτι, το χυμό λεμονιού, το ξύσμα, την άχνη ζάχαρη και το ζαχαρούχο γάλα. Ανακάτεψε τα όλα μαζί πολύ καλά μέχρι να έχεις μια τέλεια αφράτη κρέμα. Βγάλε την βάση με τα μπισκότα από το ψυγείο και από πάνω άπλωσε την κρέμα. Βάλε τη lemon pie σου στο ψυγείο για λίγο να σφίξει και αυτό ήταν. Έτοιμη η lemon pie με γιαούρτι!
Bonus Tips:
Μπορείς να σερβίρεις την τάρτα σου με σαντιγί από πάνω ή με έξτρα ζάχαρη άχνη. Επίσης, εγώ πάντα φτιάχνω λίγη περισσότερη κρέμα από ότι θα χρειαστώ γιατί γίνεται τόσο νόστιμη που τη βάζω σε μπολάκια χωριστά να την έχω σαν επιδόρπιο μόνη της την κρέμα.
ediva.gr