in

Γελάνε και τα τσιμέντα: Αυτές είναι οι κυλιόμενες σκάλες που εγκαινίασε ο Τσίπρας

Το σταθμό «Συντριβάνι» επιθεώρησε το μεσημέρι του Σαββάτου (29/12) ο Αλέξης Τσίπρας – Σύμφωνα με το προγραμματισμό, το Μετρό της Θεσσαλονίκης θα λειτουργήσει στο τέλος του 2020 – Bεβαίως ο κ. Τσίπρας υποσχέθηκε τα πάντα από θέσεις εργασίας μέχρι και Πανεπιστήμιο – Δείτε τις φωτογραφίες στη Gallery του Newsbomb.gr – Ευτυχώς που η Θεσσαλονίκη έχει θάλασσα, γιατί σε διαφορετική περίπτωση θα τους είχε υποσχεθεί και… θάλασσα
«Tο πιο γνωστό ανέκδοτο για την πόλη της Θεσσαλονίκης παύει να είναι πια ανέκδοτο και γίνεται πραγματικότητα», δήλωσε ο πρωθυπουργός στον χαιρετισμό του από τον σταθμό του Μετρό στο Συντριβάνι, τον οποίο επιθεώρησε σήμερα.
Οι κυλιόμενες σκάλες και η τουαλέτα της Νοτοπούλου
H επιθεώρηση και οι κορδέλες έγιναν βεβαίως υπό το… άγρυπνο βλέμμα της Νοτοπούλου η οποία πήγε στο εργοτάξιο με «τουαλέτα».


Έκοψε λοιπόν κορδέλες, σε κυλιόμενες σκάλες, αφού το πρώτο τμήμα του έργου θα είναι έτοιμο στο τέλος του 2020!!!
Εγκαινίασε λοιπόν μια σκάλα κυλιόμενη, μια τρύπα από το μετροπόντικα και μια ταμπέλα που γράφει «σταθμός Μετρό».
Δείτε τις φωτογραφίες και γελάστε ελεύθερα…


«Είναι στο 95% ολοκληρωμένο το έργο σε ό,τι αφορά την κατασκευή των 13 πρώτων σταθμών και αυτό που λείπει είναι δύο πράγματα: οι συρμοί και ο ιδιοκτήτης του έργου, δηλαδή οι πολίτες της Θεσσαλονίκης που δικαιούνται μετά από τόσα χρόνια αναμονής να έχουν τη δυνατότητα μιας σύγχρονης υποδομής που θα αλλάξει την ποιότητα της ζωής τους και την καθημερινότητα τους», πρόσθεσε.
Τόνισε δε, ότι το πρώτο εξάμηνο του 2019 θα γίνουν οι δοκιμές των συρμών και τόνισε την πεποίθησή του ότι «όχι στο τέλος του 2020, αλλά τον Φλεβάρη του 2020 οι πολίτες της Θεσσαλονίκης θα είναι σε θέση να κάνουν χρήση ενός εργαλείου που το έχουν ανάγκη».

Ο πρωθυπουργός, ανακοίνωσε ότι εντός του 2019 θα ξεκινήσουν οι πρόδρομες εργασίες της επέκτασης του μετρό προς τις δυτικές συνοικίες της πόλης, «εκείνες που παραδοσιακά οι κυβερνήσεις με τα μεγάλα λόγια για την πόλη συνήθιζαν να ξεχνούν μαζί με τους πολίτες και τις ανάγκες τους». Πρόσθεσε ότι αυτή η επέκταση δεν θα δώσει μόνο πνοή στο πιο λαϊκό κομμάτι της πόλης, αλλά και θέσεις εργασίας.
Οι άνθρωποι απλά δεν υπάρχουν. Πήγαν στη Θεσσαλονίκη να κόψουν κορδέλες για το έργο του Μετρό, το πρώτο τμήμα του οποίου θα είναι έτοιμο στο τέλος του 2020. Μιλάμε για παράνοια. Και τι δεν υποσχέθηκε. Θα κάνει το Μετρό, θα δώσει θέσεις εργασίας, θα φτιάξει Πανεπιστήμιο και διάφορα άλλα τα οποία βέβαια θα τα κάνει αν τον ξαναψηφίσουν.
Αναφερθείς στον ΟΑΣΘ και τα προβλήματά του, ο Αλέξης Τσίπρας ανέφερε ότι «τον Αύγουστο του 2016 παραλάβαμε έναν ΟΑΣΘ που είχε χρεοκοπήσει οικονομικά και επιχειρησιακά». Συγκεκριμένα μίλησε για: Ληξιπρόθεσμα χρέη 102 εκατ. ευρώ. Ζημιές 32 εκατ. ευρώ, άδεια ταμεία. Ασυντήρητα λεωφορεία για μία 5ετία, κυκλοφορούσαν μόνο 245 από τα 622 λεωφορεία, ενώ εκατοντάδες λεωφορεία δωδεκαετίας είχαν πουληθεί δήθεν ως παλιοσίδερα. Τα αποθεματικά για αγορά νέων λεωφορείων ενώ έπρεπε να είναι 42 εκατ. ευρώ ήταν 700 ευρώ. Απλήρωτοι εργαζόμενοι και απεργιακές κινητοποιήσεις κάθε μήνα.
«Είναι αλήθεια», είπε, «πως μια τέτοια χαώδης κατάσταση δεν μπορεί να αλλάξει από τη μια μέρα στην άλλη, γι΄ αυτό και παραδέχομαι ότι υπάρχουν ελλείψεις και προβλήματα».
«Μέτρα για τους πολίτες»
«Θα προχωρήσουμε σε μια σειρά από μέτρα για την αντιμετώπιση των άμεσων αναγκών των πολιτών που μέχρι να λειτουργήσει το Μετρό δεν καλύπτονται επαρκώς», ανακοίνωσε ο Αλέξης Τσίπρας.
Συγκεκριμένα, ο πρωθυπουργός είπε ότι:
– τον Φεβρουάριο ενεργοποιείται ο νέος οργανισμός ΑΣΥΘ ο οποίος θα έχει την ευθύνη λειτουργίας όλων των Αστικών Συγκοινωνιών της Θεσσαλονίκης και του Μετρό συμπεριλαμβανομένου.
– τον Φεβρουάριο προκηρύσσεται ο Διαγωνισμός για την προμήθεια νέων λεωφορείων αντιρρυπαντικής τεχνολογίας. 350 νέα λεωφορεία για τη Θεσσαλονίκη ενώ παράλληλα έχουν ξεκινήσει και οι διαδικασίες για αναβάθμιση των αμαξοστασίων.
Στο μεταβατικό διάστημα, σημείωσε, «προχωράμε σε μεταβατική διαδικασία ανασχεδιασμού των Αστικών Γραμμών προκειμένου να υπάρξει καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών».
Ανακοίνωσε άμεση προκήρυξη διαγωνισμού για την άμεση πρόσληψη 150 νέων οδηγών με 2ετείς συμβάσεις έργου. Επίσης, προκήρυξη μετατάξεων τεχνιτών από άλλους φορείς και κυρίως από την ΕΛΒΟ. Παράλληλα, δρομολόγηση διαγωνισμού για πρόσληψη νέων μόνιμων οδηγών και τεχνιτών αμέσως μετά τη συγκρότηση του ΑΣΥΘ.
Ολοκληρώνοντας τον χαιρετισμό του, ο κ. Τσίπρας ανέφερε ότι «το 2019 θα είναι μια κρίσιμη χρονιά για την Θεσσαλονίκη, το μετρό παύει να είναι ανέκδοτο, είναι μια πραγματικότητα, ανήκει στον μοναδικό ιδιοκτήτη που είναι οι πολίτες της Θεσσαλονίκης».
Υπογράμμισε ότι «η Θεσσαλονίκη πράγματι θα γίνει πρωτεύουσα των Βαλκανίων σε πείσμα εκείνων που τη θέλουν την πόλη να έχει στραμμένη την πλάτη της στα Βαλκάνια και στους γειτονικούς λαούς». «Το 2019», είπε, «θα είναι μια καλή χρονιά και ειδικά για τη Θεσσαλονίκη και τη Βόρεια Ελλάδα».
Στο «στόχαστρο» της αντιπολίτευσης
«Ο ΣΥΡΙΖΑ εγκαινιάζει το… ΜΕΤΡΟ της Θεσσαλονίκης, ή μάλλον έναν… σταθμό χωρίς ΜΕΤΡΟ, με συναυλία και με την παρουσία του πρωθυπουργού Α. Τσίπρα. Στην ουσία εγκαινιάζει… κυλιόμενες σκάλες» αναφέρει ανακοίνωση της Διοικούσας Επιτροπής ΝΔ Θεσσαλονίκης, με αφορμή τη σημερινή εκδήλωση στον σταθμό Συντριβανίου.
«Είναι τα ίδια εγκαίνια με εκείνα της … γρήγορης σιδηροδρομικής σύνδεσης, τον περασμένο Σεπτέμβριο, που έφεραν ένα τραίνο από την Ιταλία στην Έκθεση της Θεσσαλονίκης για να το δείχνουν για μία εβδομάδα. Όπως … έφυγε το τραίνο αλλά παρέμεινε η ίδια σιδηροδρομική σύνδεση, έτσι και σήμερα που θα ξαναφύγει ο κος Τσίπρας, θα παραμείνει η Θεσσαλονίκη με άθλιες αστικές συγκοινωνίες, με σαραβαλιασμένα λεωφορεία, με μποτιλιαρισμένους δρόμους, με κατεστραμμένους εμπόρους και με κλειστά μαγαζιά στο εμπορικό κέντρο. Και φυσικά χωρίς ΜΕΤΡΟ» προσθέτει η Διοικούσα Επιτροπή της ΝΔ.
Την ίδια ώρα, η ανακοίνωση κάνει λόγο για «λαϊκισμό στο μεγαλείο του» και υπογραμμίζει ότι οι κάτοικοι της Θεσσαλονίκης «θα συνεχίσουν να ταλαιπωρούνται και από πάνω να νιώθουν σα να τους κοροϊδεύουν».
«Σαν να μην έχουν αξιοπρέπεια, να τους συμπεριφέρονται σαν ιθαγενείς, άλλοτε για να θαυμάσουν το βαγόνι, άλλοτε για να κατέβουν την κυλιόμενη σκάλα και να … φανταστούν ότι πάνε με το ΜΕΤΡΟ» υπογραμμίζεται επίσης.
«Βολές» εξαπέλυσε με τη σειρά του και ο βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Γιάννης Μανιάτης, που σε δήλωσή του υπογραμμίζει:
«Το είδαμε στη ΔΕΘ τον περασμένο Σεπτέμβριο. Η παράσταση τότε, είχε ως θέμα τη δήθεν υπερσύγχρονη μηχανή της ΤΡΑΙΝΟΣΕ “Ασημένιο Βέλος”, που θα εκτελούσε την διαδρομή Αθήνα – Θεσσαλονίκη σε 3,5 ώρες. Όσο η υπόλοιπη Ελλάδα είδε ξανά το “Ασημένιο Βέλος”, άλλο τόσο το είδαν και οι Θεσσαλονικείς. Τώρα, τη σκυτάλη των παραστάσεων παίρνει το μετρό Θεσσαλονίκης». Σύμφωνα με τον κ. Μανιάτη, «στόχος των Τσίπρα – Σπίρτζη είναι να πείσουν τους Θεσσαλονικείς ότι ολοκληρώνεται το μετρό της πόλης. Παρουσιάζεται λοιπόν σε παγκόσμια πρώτη, ο πρώτος σκηνογραφικά ολοκληρωμένος σταθμός “Συντριβάνι”. Η τέλεια θεατρική εκδοχή ενός σταθμού εν λειτουργία, κατά το ανάλογο των χωριών Ποτέμκιν».
Ο ίδιος υπογραμμίζει ότι η επόμενη μέρα είναι βέβαιο ότι θα βρει τον ανάδοχο κατασκευής να «ξεστήνει τα σκηνικά της σημερινής παράστασης για να ξεκινήσει εκ νέου τις εργασίες αποπεράτωσης του σταθμού».
«Είναι υπερβολή ότι δεν έχετε ξεκαθαρίσει ακόμη την τελική λύση του σταθμού Βενιζέλου; Είναι υπερβολή ότι δεν έχετε ακόμη καταλήξει με τη σηματοδότη του έργου; Είναι υπερβολή ότι στους σταθμούς δεν έχουν ακόμη ουσιαστικά προχωρήσει οι ηλεκτρομηχανολογικές εργασίες; Είναι υπερβολή ότι η επιδομή υπολείπεται πολύ από το λέει κανείς ότι έχουν ολοκληρωθεί οι αναγκαίες εργασίες; Επιτέλους σοβαρευθείτε! Πάψτε να εμπαίζετε τους Θεσσαλονικείς! Πάψτε να κοροϊδεύετε του πολίτες!» τόνισε ο ίδιος.
«Θερμή» υποδοχή από Θεσσαλονικείς
Με διαμαρτυρία για τη Μακεδονία «υποδέχεται» με τη σειρά του τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα ομάδα ατόμων, έξω από το ΥΜΑΘ.
Οι συγκεντρωμένοι φώναζαν ότι ο Αλέξης Τσίπρας είναι ανεπιθύμητος στην πόλη. Οι αστυνομικοί τους απομάκρυναν από την είσοδο, προκειμένου να μην εμποδιστεί η άφιξη του πρωθυπουργού.
Νέο Διεθνές Πανεπιστήμιο


Νωρίτερα σήμερα, την ίδρυση του νέου Διεθνούς Πανεπιστημίου Ελλάδας, με έδρα τη Θεσσαλονίκη και Τμήματα σε έξι πόλεις της Βόρειας Ελλάδας (Θεσσαλονίκη, Σέρρες, Καβάλα, Κιλκίς, Δράμα, Κατερίνη) ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, στη διάρκεια συνάντησης με εκπροσώπους εκπαιδευτικών ιδρυμάτων, σήμερα (29/12), στο γραφείο του στη Θεσσαλονίκη.


πηγή: newsbomb.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Written Από Κώστας Σαμαράς

Παθιασμένος αναλυτής αφοσιωμένος κοινωνικός συνθέτης μέσων μαζικής ενημέρωσης. Από μικρός τα έγραφε στα ίντερνετς. Εδώ θα τον δεις να μιλάει για όλα όσα αγαπάει: Lifestyle, Lifehacks Και με πολύ πίκρα για πολιτική. Χωρίς πλάκα!

Power of Love 2 Live Δείτε τώρα ζωντανά το Power of Love Greece σε Live Streaming

Λίγοι Αντέχουν Να Δουν Αυτό Το Βίντεο Μέχρι Τέλους! Είσαι Ένας Από Αυτούς;