Του Άρη Δημόπουλου

Η κερκόπορτα άνοιξε για την Ελλάδα και τα γεγονότα του τελευταίου διαστήματος προμηνύουν άσχημες εξελίξεις. 

Ως είθισται στις εθνικές επετείους, έτσι και σήμερα στις 25 Μαρτίου, σύσσωμος ο πολιτικός κόσμος προέβη σε δηλώσεις γεμάτες από λόγους περί προάσπισης της εθνικής κυριαρχίας της χώρας και της υπερηφάνειας των Ελλήνων.


Και εδώ τίθεται το μεγάλο ερώτημα:

Για ποια ακριβώς εθνική κυριαρχία μιλάνε, σε μία Ελλάδα που είναι όμηρος των μνημονίων αλλά και τόσο αδύναμη διπλωματικά;

Προ ημερών ο ίδιος ο πρωθυπουργός ομολόγησε την παράδοση του ονόματος “Μακεδονία”, σηματοδοτώντας την νέα μεγάλη εθνική υποχώρηση της Ελλάδας, για το την…”ειρήνη και την ασφάλεια” της ευρύτερης περιοχής:

Σήμερα ο ίδιος Αναπληρωτής Υπουργός Άμυνας, Φώτης Κουβέλης, ομολόγησε σήμερα πως η Ελλάδα είναι μία “αμιγώς ειρηνική χώρα” και πως δεν έχει σε καμία των περιπτώσεων πολεμική συμπεριφορά, τονίζοντας πως κανείς δεν αμφισβητεί τα…κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας μας.

Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκαν και οι δηλώσεις άλλων στελεχών της κυβέρνησης , όπως ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Τόσκας.

Την στιγμή λοιπόν που είμαστε ένα βήμα πριν το ολέθριο εθνικό λάθος της παράδοσης της Μακεδονίας, την στιγμή που η Τουρκία κρατάει αιχμαλώτους δύο αξιωματικούς του ελληνικού στρατού, εμβολίζοντας ελληνικά σκάφη στο Αιγαίο χωρίς να υπάρχει καμία απολύτως αντίδραση, τα λόγια της πρώην προέδρου της Βουλής, Άννας Μπενάκη, προς τον Κάρολο Παπούλια είναι πιο επίκαιρα από ποτέ.

Εν έτει 2018 βιώνουμε τόσο την μείωση της εθνικής κυριαρχίας όσο και τα προεόρτια της συρρίκνωσης των ελληνικών συνόρων.

Έχετε καμία αμφιβολία;

loading...