in

Γλυκό φράουλας !!!

Από το ποιο υπέροχο δροσερό καλοκαιρινό γλυκό φράουλας που θα έχετε φτιάξει !!!

Συνταγή:
Κάνουμε ένα παντεσπάνι:
Χτυπάμε 5 αυγά με 125 γραμμάρια ζάχαρη να αφρατέψουν.
Ρίχνουμε 155 γραμμάρια αλεύρι φαρίνα απ 1 βανίλια κοσκινισμένα και ανακατεύουμε απαλά με μαριζ.
Τοποθετούμε στο σκεύος μας μέσα βάζουμε λαδόκολλα και το ψήνουμε στους 180 βαθμούς προθερμασμένο για 25 με 30 λεπτά ανάλογα τον φούρνο.
Το βγάζουμε το αφήνουμε να κρυώσει καλά και το κόβουμε.


Σιρόπι:
1 νεροπότηρο μεσαίο νερό,1 νεροπότηρο μεσαίο ζάχαρη βράσιμο 2 λεπτά.
Το αφήνουμε να κρυώσει.

Κρέμα για μέσα:
Χτυπάμε 2 φακελάκια έτοιμα βανίλιας σκόνη με κρύο γάλα όπως αναγράφει πάνω.

Κρέμα βουτυρόκρεμας :
Κοσκινίζουμε σε ένα μπολ  350 γραμμάρια άχνη ζάχαρη.
Σε άλλο μπολ χτυπάμε στο μίξερ 250 γραμμάρια βούτυρο να αφρατέψει ρίχνουμε σιγά σιγά την άχνη ζάχαρη,λίγο αλάτι,1 βανίλια και χτυπάμε 2 λεπτά.
Τέλος προσθέτουμε περίπου 50 γραμμάρια άχνη ζάχαρη ανάλογα πόσο σφιχτή την θέλουμε.

Σάλτσα φράουλας:
Βάζουμε από βραδύς 500 γραμμάρια φράουλες στον καταψύκτη καθαρισμένες.
Την επόμενη βάζουμε σε ένα μπολ/5 κουταλιές της σούπας ζάχαρη,2 κουταλιές της σούπας κορν φλάουρ,1 βανίλια,5 κουταλιές της σούπας χυμό φράουλα ρίχνουμε και της παγωμένες φράουλες τοποθετούμε στην κατσαρόλα στο χαμηλό ανακατεύοντας τες περίπου 10 λεπτά βράσιμο.
Αφήνουμε να κρυώσει.

Συναρμολόγηση:
Τοποθετούμε το ένα πάτο παντεσπανιού,σιροπιάζομαι με κουταλιά,τοποθετούμε την έντιμη κρεμ βανίλιας,ξανά παντεσπάνι σιρόπιασμα ,βουτυρόκρεμα και τέλος μπόλικη σάλτσα φράουλας!!!

Συνταγή από  Tzeni Tsanaktsidou-Αγαπάμε Μαγειρική !!!! Αγαπάμε Ζαχαροπλαστική !!!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Written Από Κώστας Σαμαράς

Παθιασμένος αναλυτής αφοσιωμένος κοινωνικός συνθέτης μέσων μαζικής ενημέρωσης. Από μικρός τα έγραφε στα ίντερνετς. Εδώ θα τον δεις να μιλάει για όλα όσα αγαπάει: Lifestyle, Lifehacks Και με πολύ πίκρα για πολιτική. Χωρίς πλάκα!

Κοτόπουλο a La crème.!!!

Τρούφες Μπανόφι !!!