in

Γραμματέας ΣΥΡΙΖΑ: «Πρόσφυγας ο Κολοκοτρώνης – Οφείλουμε την ελευθερία μας στους πρόσφυγες» (ΦΩΤΟ-ΒΙΝΤΕΟ)

Οι πολιτευτές του ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να μην κυβερνούν πια, αλλά έχουν φροντίσει να κάνουν αισθητή την παρουσία τους.

Είδαμε χθες πως ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Χρήστος Γιαννούλης, χαρακτήρισε «ως σαδισμό και κτηνωδία τα μπάρμπεκιου με ψήσιμο χοιρινού και κατανάλωση αλκοόλ δίπλα από δομές φιλοξενίας προσφύγων και μεταναστών», ζητώντας μάλιστα να υπάρξουν ποινές.

Χθες, έγινε όμως και μία άλλη δήλωση.


Ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ Αρκαδίας, Τάσος Παπαζαχαρίας, δήλωσε τα εξής σε σχέση με τον πολέμαρχο του 1821, Θεόδωρο Κολοκοτρώνη:

«Και αν πάρουμε υπόψη μας πως ο Κολοκοτρώνης ήταν Αρβανίτης, δηλαδή από γονείς πρόσφυγες για αναζήτηση δουλειάς στη Πελοπόννησο, ας σκεφθούμε ότι οφείλουμε την ελευθερία μας σε πρόσφυγες».

Αυτή την άποψη κατέγραψε, στην προσωπική του σελίδα στο facebook.

Μάλιστα, σε διάλογο, κάτω από την ανάρτηση, έγραψε:

 «Αν δεν εμπιστεύονταν οι Αλβανοί στρατιώτες που κρατούσαν τη Τρίπολη τον Κολοκοτρώνη που ήταν Αρβανίτης και μιλούσε τη γλώσσα τους και έτσι αποχώρησαν από το κάστρο της Τρίπολης η άλωση της Τρίπολης δεν θα είχε πραγματοποιηθεί!».

Καταρχάς, ακόμα και αν ίσχυε αυτό, να ξεκαθαρίσουμε πως οι Αρβανίτες, όπως οι ίδιοι μαρτυρούν, είναι Έλληνες, οι οποίοι βρέθηκαν υπό τουρκαλβανική κατοχή.

Το Αρβανίτης παράγεται, κατά πάσα πιθανότητα, σύμφωνα με ιστορικούς, από το Αρβώνιος ή Αρβωνίτης, που υποδήλωνε τον κάτοικο της Άρβωνος, όπως την αναφέρει ο Πολύβιος.

Η Άρβων ήταν ελληνική πόλη της Ιλλυρίας. Στην Ιλλυρία των Ελλήνων, που εκτεινόταν στο μεγαλύτερο μέρος της Αδριατικής, δημιουργήθηκαν ακμάζουσες ελληνικές πολιτείες, όπως η Επίδαμνος, η Έφυρα, η Ακρόλισσος, η Απολλωνία, κ.α. Οι πόλεις αυτές υπήρξαν οι μοχλοί για την ανάπτυξη ολόκληρης της ιλλυρικής περιοχής.

Οι κατερχόμενοι προς τον Ελλαδικό χώρο από την Ιλλυρία, λόγω διαφόρων αναταραχών στην Βαλκανική Χερσόνησο τον 13ο αι. μ.Χ., ονομάστηκαν σταδιακά Αρβανίτες.

Παρά την αλβανοφωνία τους είχαν και έχουν ελληνική συνείδηση. Από την προφορική τους παράδοση γνώριζαν ότι ήταν εξαλβανισμένοι Έλληνες

Ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ συνέκρινε λοιπόν την προσφορά του Κολοκοτρώνη στον απελευθερωτικό αγώνα των Ελλήνων για την πατρίδα τους, με την, κατά πολλούς, «εισβολή» παράνομων μεταναστών (κυρίως ανδρών) στην χώρα μας, τους οποίους η Αριστερά συνηθίζει να ονομάζει «πρόσφυγες», ενώ ελάχιστο ποσοστό από αυτούς ανήκει σε αυτή την κατηγορία.

Δείτε την ανάρτηση:

ΦΩΤΟ eurokinissi

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Written Από Κώστας Σαμαράς

Παθιασμένος αναλυτής αφοσιωμένος κοινωνικός συνθέτης μέσων μαζικής ενημέρωσης. Από μικρός τα έγραφε στα ίντερνετς. Εδώ θα τον δεις να μιλάει για όλα όσα αγαπάει: Lifestyle, Lifehacks Και με πολύ πίκρα για πολιτική. Χωρίς πλάκα!

Μάνα έπνιξε το μωράκι της με μια σφουγγαρίστρα επειδή την εμπόδιζε στις προσωπικές της υποθέσεις

Γυναίκα δίνει συνέντευξη για την ασφάλεια των ηλεκτρικών πατινιών και την χτυπάει αυτοκίνητο