Υλικά

4 μεγάλες ώριμες μπανάνες (800 γρ με τη φλούδα τους, περίπου 500 γρ ξεφλουδισμένες)
1 κουτί ζαχαρούχο γάλα (κουτάκι των 397 γρ)
250 ml παχιά κρέμα γάλακτος (με τουλάχιστον 30% λιπαρά)
1/3 φλιτζανιού του τσαγιού κρύο γάλα εβαπορέ, μη αραιωμένο (περίπου 65 ml)
2 κ.σ. λικέρ μπανάνας ή κονιάκ

Εκτέλεση

1. Αδειάζουμε την κρέμα γάλακτος μέσα σε ένα μπολ
2. Χτυπάμε με το μίξερ για 4-5 λεπτά στη δυνατή ταχύτητα, μέχρι η κρέμα γάλακτος να γίνει σφιχτή σαντιγί
3. Αδειάζουμε στο μπολ το ζαχαρούχο γάλα, χτυπώντας παράλληλα με το μίξερ
4. Ρίχνουμε και το κρύο γάλα εβαπορέ (προσοχή: δεν αραιώνουμε το εβαπορέ με νερό)
5. Ακολούθως προσθέτουμε 2 κουταλιές της σούπας λικέρ μπανάνας ή κονιάκ
6. Χτυπάμε για λίγο ακόμη με το μίξερ για να αναμειχθούν καλά τα υλικά μεταξύ τους. Βάζουμε το μπολ στη συντήρηση του ψυγείου μέχρι να κόψουμε και να πολτοποιήσουμε τις μπανάνες

7. Ξεφλουδίζουμε τις μπανάνες και τις κόβουμε σε κομμάτια
8. Ρίχνουμε τις τεμαχισμένες μπανάνες μέσα στον κάδο του μπλέντερ (ή του μούλτι)
9. Χτυπάμε τις μπανάνες με το μπλέντερ και τις πολτοποιούμε
10. Βγάζουμε το μπολ από το ψυγείο και αδειάζουμε αμέσως τις πολτοποιημένες μπανάνες μέσα στο μπολ
11. Χτυπάμε για 2 λεπτά με το μίξερ ούτως ώστε να ενωθούν οι μπανάνες με την κρέμα
12. Αδειάζουμε το περιεχόμενο του μπολ σε δοχείο παγωτού και το βάζουμε στην κατάψυξη για τουλάχιστον 12 ώρες, ανάλογα με τον καταψύκτη μας. Δεν χρειάζεται ενδιάμεσα να βγάλουμε το δοχείο από το ψυγείο και να ανακατεύσουμε το παγωτό αφού δεν δημιουργούνται κρύσταλλοι στο παγωτό

loading...