in

Η Γερμανία θέλει ανεξάρτητη Μακεδονία με έξοδο στο Αιγαίο – Ιταμή πρόκληση: «Οι αρχαίοι Μακεδόνες δεν ήταν Έλληνες – Αυτός είναι ο χάρτης»

ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΟΥΝ ΧΑΡΤΗ ΣΤΑ ΓΕΡΜΑΝΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΓΕΩΓΡΑΦΙΚΗ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ 

Οι Γερμανοί εταίροι μέσω του Der Spiegel προκαλούν και πάλι τα εκατομμύρια των Ελλήνων παντού στην οικουμένη, παρουσιάζοντας αλυτρωτικό χάρτη των Σκοπίων και δηλώσεις ενός «ειδικού καθηγητή», ότι οι αρχαίοι Μακεδόνες δεν ήταν Έλληνες …αλλά Βάρβαροι.


Η Γερμανία είναι αυτή που βρίσκεται πίσω από την επίλυση εδώ και τώρα του Σκοπιανού με ορίζοντα υποχρεωτικού διαμελισμού της Ελλάδας τα επόμενα 10 έτη. Ας δούμε τι αναφέρουν και θα ακολουθήσουν αποκαλύψεις…

Συγκεκριμένα το γερμανικό περιοδικό αναφέρει ότι εκατοντάδες χιλιάδες διαδηλωτές κατέκλυσαν τους δρόμους της ελληνικής πρωτεύουσας αποτελώντας  μια κίνηση που μόνο προβλήματα θα επιφέρει στην περιοχή.

Κύρια αφορμή ο θυμός των Ελλήνων για την αιώνια διαφωνία του ονόματος με την «Μακεδονία».

Ο Γερμανός  ιστορικός Stefan Troebst εξηγεί γιατί η σύγκρουση αυτή είναι τόσο επικίνδυνη.

Σήμερα , εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι θέλουν να επιδείξουν την αντίθεση τους προς την ελληνική κυβέρνηση.

Αντιτίθενται στο γεγονός ότι ο βόρειος γείτονας  τους η «Μακεδονία» χρησιμοποιεί αυτήν την ονομασία  ως μέρος ενός διεθνούς αναγνωρισμένου κρατικού ονόματος.

Διότι αυτό συνεπάγεται, βάσει επιχειρήματος εδαφικές διεκδικήσεις στη βόρεια ελληνική περιφέρεια της Μακεδονίας,

Η διαφωνία του ονόματος μεταξύ της Ελλάδος και των Σκοπίων  είναι κάτι περισσότερο παλαιά και κρατάει  ένα τέταρτο του αιώνα , ενώ εμπεριέχει  σοβαρές συνέπειες.

Η  «Πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας» (ΠΓΔΜ), όπως είναι η προσωρινή διεθνή ονομασία  δεν μπορεί να ξεκινήσει καν ενταξιακές διαπραγματεύσεις με την ΕΕ λόγω του ελληνικού  βέτο .

Η Ελλάδα έχει ασκήσει  επίσης βέτο και σε μια  συνεδρίαση του ΝΑΤΟ για την πΓΔΜ το 2008 στο Βουκουρέστι.

Τώρα όμως έχουμε μια κινητικότητα  μετά από χρόνια στασιμότητας με μια προσπάθεια επίλυσης της διαφωνίας του ονόματος , με την  νέα σοσιαλδημοκρατική κυβέρνηση του πρωθυπουργού Ζόραν Ζάεφ  και του Αλέξη Τσίπρα, που αναζητούν  μια λύση.

Αλλά αυτό προκαλεί τους Έλληνες εθνικιστές ( όπως ονομάζει τα εκατομύρια των Ελλήνων που δεν δέχονται την σύνθετη ονομασία) .

Η αγανάκτηση με το συλλαλητήριο  στην πρωτεύουσα αυξάνεται, αναφέρει το γερμανικό περιοδικό .

Στη συνέντευξη του, ο Γερμανός καθηγητής Stefan Troebst μιλά για τους τρόπους εξόδου από την κρίση, τις πιθανότητες επίτευξης συμφωνίας  και γιατί η διαμάχη θα μπορούσε επίσης να είναι δυσάρεστη για την Ευρωπαϊκή Ένωση.

SPIEGEL ONLINE: Κύριε Troebst, υπάρχει κάποιος λογικός λόγος για τον οποίο η πΓΔΜ δεν θα  μπορεί να χρησιμοποιήσει το συνταγματικό της όνομα διεθνώς;

Troebst: Από ελληνικής πλευράς, υπάρχει κίνδυνος για τη χώρα, αν το όνομα ενός γειτονικού κράτους αναφέρεται σε  περιοχή της Ελλάδος με το ίδιο όνομα. Αυτό είναι παράλογο επειδή η Ελλάδα είναι μέλος του ΝΑΤΟ και της Ευρωπαϊκής Ένωσης εδώ και δεκαετίες και έχει πολύ μεγαλύτερο στρατό από τη μικροσκοπική «Μακεδονία». Για το λόγο αυτό, η ελληνική άποψη είναι παράλογη από την άποψη της εξωτερικής πολιτικής και της πολιτικής ασφάλειας.

SPIEGEL ONLINE: Είναι υπαρκτός ο φόβος ότι οι ελληνικές αιτιάσεις ,  ότι η ελληνική Μακεδονία εμπεριέχεται άμεσα ή έμμεσα σε σκοπιανές εδαφικές αξιώσεις και πως το δικαιολογείται;

Troebst: Μετά το Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο , ο πρόεδρος Τίτο της ενωμένης τότε  Γιουγκοσλαβίας  είχε δηλώσει ότι ορισμένες παράκτιες περιοχές της βόρειας Ελλάδας, συμπεριλαμβανομένης και της πόλης της Θεσσαλονίκης θα πρέπει να είναι μέρος της Γιουγκοσλαβίας.

Αυτό αναδημοσιεύθηκε το 1991, όταν η «Μακεδονία» διακήρυξε την ανεξαρτησία της, από εθνικιστές Έλληνες πολιτικούς και την  Ελληνική Ορθόδοξη Εκκλησία. Αλλά κανείς σοβαρός πολιτικός στα Σκόπια  δεν θέτει σήμερα ρεβιζιονιστικές ή εδαφικές απαιτήσεις.

SPIEGEL ONLINE: Από την ελληνική άποψη, οι «Μακεδόνες» είναι μέρος της κοινής ελληνιστικής κληρονομιάς. Δεδομένου ότι δεν υπήρχαν ως ανεξάρτητο έθνος, έτσι επιβεβαιώνεται το επιχείρημα, ότι  δεν θα μπορούσε να υπάρξει χώρα με ένα τέτοιο όνομα. Έχουν δίκιο οι Έλληνες;

Troebst: Ως ιστορικός, δεν θεωρώ συνεπή αυτή την ελληνική άποψη. Οι αρχαίες ελληνικές  πόλεις -κράτη αναφέρουν  τους αρχαίους Μακεδόνες ως βάρβαρους. Δεν είναι σωστό να τους προσθέσουμε  στην ελληνιστική κληρονομιά. 

SPIEGEL ONLINE: Τι ήταν προβληματικό σε αυτό;

Troebst: Η  αναφορά των σλαβο-Μακεδόνων  στην αρχαία ελληνική κληρονομιά, συμπεριλαμβανομένης της ονομασίας του αεροδρομίου των Σκοπίων σε Μέγας Αλέξανδρος, αποτέλεσαν  πρόκληση για τους Έλληνες . Με αυτό μπορεί κανείς να δει  ποια είναι τα  ιστορικά ή όχι επιχειρήματα και στις δύο πλευρές.

SPIEGEL ONLINE: Όχι μόνο η Ελλάδα, αλλά και οι άλλοι τρεις μεγάλοι γείτονες, η Σερβία, η Βουλγαρία και η Αλβανία, μάλλον αμφισβητούν την ύπαρξη ενός «μακεδονικού έθνους».

Troebst: Αυτό δεν προκαλεί έκπληξη, διότι η πΓΔΜ ήταν και είναι το κέντρο των Βαλκανίων. Και τα τέσσερα γειτονικά έθνη θέλουν να έχουν πρόσβαση σε αυτήν την περιοχή ή επιθυμούσαν να την προσαρτήσουν στο παρελθόν, χρησιμοποιώντας ποικίλα επιχειρήματα , από γλωσσικά έως πολιτιστικά και  ιστορικά. Ως κράτη  αυτοί οι τέσσερις γείτονες έχουν αναγνωρίσει όμως την «Μακεδονία, ¨και θα ήταν καλό να το παραδεχτούν». 

Ο Stefan Troebst είναι Καθηγητής Πολιτιστικής Ιστορίας της Ανατολικής Ευρώπης στο Πανεπιστήμιο της Λειψίας.

Ο καθηγητής είναι  63 ετών, και φέρεται να είναι ένας από τους κορυφαίους Γερμανούς  ειδικούς για την Μακεδονία, ο οποίος  ασχολήθηκε επισταμένα  με πολλά γραπτά και βιβλία με την ιστορία και το έθνος της Μακεδονίας.

Να λοιπόν ποιοι είναι πίσω από ανύπαρκτο κράτος των Σκοπίων μετά τους Αμερικανούς . Οι Γερμανοί που διέλυσαν την Γιουγκοσλαβία που τόσο ζημιά τους έκανε στο β’ παγκόσμιο πόλεμο μαζί με την Ελλάδα .  Τίποτα μα τίποτα δεν είναι  τυχαίο σε όλα αυτά και θα έχουμε και συνέχεια . 

Εντωμεταξύ, στα Σκόπια μαζεύουν υπογραφές με ντεκόρ την «Μεγάλη Μακεδονία»

Εκστρατεία συγκέντρωσης υπογραφών κατά της αλλαγής ονομασίας των Σκοπίων, με ντεκόρ χάρτες της «Μεγάλης Μακεδονίας» έως τη Χαλκιδική και τον Όλυμπο, ξεκίνησε η εθνικιστική οργάνωση «Defender 2001» σε πόλεις της χώρας.

Η αρχή έγινε το περασμένο Σαββατοκύριακο στην πόλη Στρούμιτσα, ιδιαίτερη πατρίδα του δημάρχου Ζόραν Ζάεφ, κοντά στα σύνορα με την Ελλάδα και τη Βουλγαρία.

«Κανείς δεν πρέπει ν’ αποφασίσει ή να τολμήσει να αλλάξει το όνομα μας» αναφέρει σχετικό ψήφισμα που καλούνται να υπογράψουν οι πολίτες κάθε πόλης, σε σταντ που έχουν στηθεί σε κεντρικά σημεία. «Προς το παρόν, η πρωτοβουλία πηγαίνει καλά και οι πολίτες υπογράφουν μαζικά» δήλωσε στα ΜΜΕ ο διοργανωτής της πρωτοβουλίας και πρόεδρος της ένωσης «Defender 2001» Αντόν Ποπστόροβ.]

3 Comments

Leave a Reply
 1. ναι, και ολως τυχαιως το κρατιδιο που δεσπωζει σε αυτη τη περιοχη αναφερεται ως Μακεδονια (στην γερμανικη) και προφανως δεν εννοει την ελληνικη περιφερεια αλλα τα σκοπια(FYROM) , και ολως τυχαιως απο κατω αναφερεται σε αρκετα μεγαλη αποσταση η λεξη Ελλαδα (στην γερμανικη επισης) σαν να προκειται για μια ασχετη χωρα. Ενας αντικειμενικος παρατηρητης αυτο που καταλαβαινει βλεποντας τον χαρτη και διαβαζοντας την αποψη του δηθεν ιστορικου ειδικου στη περιοχη ειναι τα εξης δυο : οτι η Μακεδονια και αρα και οι Μακεδονες δεν εχει/εχουν καμια σχεση με την Ελλαδα/Ελληνισμο (οπως επισης και με τη Βουλγαρια), και οτι οι κακοι Ελληνες περα απο το οτι ειναι κακοι και εθνικιστες (βλεπε την παραπανω φωτο σε συνδυασμο με το οτι αναφορα δεν γινεται στον κατα ΠΟΛΥ πιο ακραιο εθνικισμο των σκοπιανων) εχουν υπο την κατοχη τους μακεδονικα εδαφη που προφανως δεν τους ανηκουν (το ιδιο ισχυει και για τους βουλγαρους σε πολυ μικροτερο βαθμο βεβαια).

  Απο που και ως που οι Γερμανοι καταστρατηγουν το διεθενες και ευρωπαικο δικαιο και αναφερουν επισημα μια χωρα με διαφορετικο ονομα απο το ορθο και μαλιστα εις βαρος χωρας ΣΥΜΜΑΧΟΥ τοσο λογω ευρωπαικης ενωσεως οσο και ΝΑΤΟ;; το επισημο ονομα του κρατιδιου ειναι διεθνως FYROM και ετσι πρεπεει να αναφερεται εως οτου να δωθει οριστικη λυση.
  Ρε φιλε πλακα μας κανεις, δεν βλεπεις τη ξεκαθαρη φασιστικη προπαγανδα των γερμανων, οντως;; μα ΠΟΣΟ ραγιας….

 2. Ο χάρτης απλώς δείχνει την “γεωγραφική περιοχή της Μακεδονίας”. Οπως θα μπορούσε να δειχνει π.χ. την “γεωγραφικη περιοχη του Τυρόλου”, και να περιλαμβάνει κομμάτι τόσο της Αυστρίας όσο και της Ιταλίας. Ας μην παραπληρόφορούμε.

 3. Μια πρόσθετη ενημέρωση (και όχι …απειλή όπως είπε ο κ. Βούτσης) για τους 300 βολευτές μας, είναι η εξής:
  Όποιος ψηφίσει υπέρ της παραχώρησης του ονόματος Μακεδονία σε ξένο κράτος, θα έχει διατελέσει εθνική προδοσία, εσχάτη προδοσία κατά της Ελλάδας.
  Η ποινή για την εσχάτη προδοσία είναι ισόβια φυλάκιση, αφού έχει καταργηθεί η θανατική ποινή.
  Η εσχάτη προδοσία ποτέ δεν παραγράφεται, ούτε με το νόμο περί …μη ευθύνης υπουργών του Βαγγέλη Τούρκογλου (νυν Ευάγγελου Βενιζέλου).
  Η αναγνώριση του γειτονικού μας κρατιδίου με το όνομα Μακεδονία, θα αρθεί νομίμως από την μελλοντική μας πατριωτική κυβέρνηση, μόλις οι νυν κυβερνώντες μας καταδικαστούν για εσχάτη προδοσία.
  Σύμφωνα με το Διεθνές Δίκαιο.
  Αυτός είναι και ο λόγος που επιβάλεται να κατηγορηθούν για εσχάτη προδοσία όποιοι ψηφίσουν υπέρ της παραχώρησης του ονόματος Μακεδονία σε ξένο κράτος.-

  Θα ενημερώσω ακόμα ότι όλοι μας λένε πως ολόκληρος ο κόσμος ονομάζει το γειτονικό μας κρατίδιο ως “Μακεδονία”. Και ότι και εμείς θα το αναγνωρίσουμε αναγκαστικά έτσι, αφού οι κυβερνώντες μας πριν κάτι χρόνια έδωσαν το όνομα αυτό (FYROM).
  Και εκείνοι οι κυβερνώντες ήταν σίγουρα προδότες, η ονομασία αυτή όμως ήταν …προσωρινή. Βέβαια, σίγουρα ισχύει το “ουδέν μονιμότερον του προσωρινού”, αλλά όμως η Ελλάδα έχει τα αποκλειστικά δικαιώματα του ονόματος “Μακεδονία”. Ποτέ δεν πρόκειται το κρατίδιο αυτό να ονομαστεί έτσι, εφόσον δεν το αναγνωρίσουμε εμείς, οι κυβερνώντες μας.
  Όλος ο υπόλοιπος κόσμος ας το ονομάζει όπως θέλει, Όλοι οι υπόλοιποι το μόνο που θα καταφέρουν είναι να εισπράξουν καμιά μήνυση από την μελλοντική πατριωτική κυβέρνησή μας. Την οποία μήνυση δεν υπάρχει περίπτωση να μη την κερδίσουμε στα διεθνή δικαστήρια.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Written Από Κώστας Σαμαράς

Παθιασμένος αναλυτής αφοσιωμένος κοινωνικός συνθέτης μέσων μαζικής ενημέρωσης. Από μικρός τα έγραφε στα ίντερνετς. Εδώ θα τον δεις να μιλάει για όλα όσα αγαπάει: Lifestyle, Lifehacks Και με πολύ πίκρα για πολιτική. Χωρίς πλάκα!

Συντριβή τουρκικού F-16 – Nεκρός ο πιλότος

Survivor Spoiler Αποχώρησης: . Άνιση η μάχη. Tελικά Το Γυναικείο κοινό του Survivor Δεν κοντράρεται και τον Στέλνει στο Σπίτι.