in

Η Καλύτερη Πορτοκαλόπιτα Κέικ Που Λιώνει Στο Στόμα

Η πιο υπέροχη πορτοκαλόπιτα που λιώνει στο στόμα σε μια απλή και εύκολη συνταγή!

Tαψάκι σε μέγεθος τούρτας


 

ΥΛΙΚΑ 1 κούπα τσαγιού αλεύρι 1 κούπα τσαγιού σιμιγδάλι ψιλό 1 κούπα τσαγιού σιμιγδάλι χοντρό 20 γραμ .[ένα φακελάκι ] μπέκιν πάουντερ 1 βανίλια σε σκόνη 2 αυγά ξύσμα από 2 πορτοκάλια 1 κούπα τσαγιού ζάχαρη 1 κούπα τσαγιού γιαούρτι 1/2 κούπα τσαγιού καλαμποκέλαιο 1/2 κούπα τσαγιού φρέσκο χυμό πορτοκαλιού

ΣΙΡΟΠΙ 2΄κούπες χυμό πορτοκαλιού 1και 1/2 κούπα τσαγιού νερό 2 και 1/2 κούπα τσαγιού ζάχαρη 1 ξυλάκι κανέλας Βράζουμε για 10 λεπτά όλα τα υλικά μαζί και το αφήνουμε να κρυώσει.

ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΚΕΙΚ Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους180 βαθμούς. Βάζουμε σε μπόλ τα 2 σιμιγδάλια,το μπέκιν,την βανίλια και το ξύσμα και τα ανακατεύουμε. Σε άλλο μπόλ βάζουμε τα αυγά ,την ζάχαρη, το γιαούρτι, τον χυμό πορτοκαλιού, και .το λάδι ανακατεύουμε με χέρι καλά και προσθέτουμε το μείγμα με τα 2 σιμιγδάλια και το αλεύρι ανακατεύοντας καλά να ενσωματωθούν όλα μαζί. Σε λαδωμένο ταψάκι αδειάζουμε το μείγμα και το ψήνουμε περίπου 50 λεπτά να ροδοκοκκινίσει. Το αφήνουμε για 10 λεπτά αφού το ξεφουρνίσουμε το κόβουμε σε κομμάτια και το σιροπιάζουμε προσεκτικά με μία κουτάλα το σιρόπι θα το πιεί σιγά σιγά. Συνοδεύεται πολύ ωραία επίσης και με μία μπάλα παγωτό.

[xryses-syntages]

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Written Από Κώστας Σαμαράς

Παθιασμένος αναλυτής αφοσιωμένος κοινωνικός συνθέτης μέσων μαζικής ενημέρωσης. Από μικρός τα έγραφε στα ίντερνετς. Εδώ θα τον δεις να μιλάει για όλα όσα αγαπάει: Lifestyle, Lifehacks Και με πολύ πίκρα για πολιτική. Χωρίς πλάκα!

Κουλουράκια με σουσάμι !!!

Το Λέμε Μελαχρινό Και Φτωχό Και Είναι Το Πιο Νόστιμο Νηστίσιμο Γλυκάκι!