in

Η θεϊκή Βασιλόπιτα που φτιάχνει η Αργυρώ Μπαρμπαρίγου και συγκλονίζει τους πάντες – Δείτε εδώ τη συνταγή

Και η ίδια μιλώντας για τη συνταγή νιώθει υπερήφανη: «Η Βασιλόπιτά μου, αφράτη φουσκωτή και γεμάτη αρώματα. Παραδοσιακή συνταγή που πέρασε από γιαγιά σε μαμά και από εκεί στα χέρια μου, για να τη μοιραστώ μαζί σας»

Η συνταγή της αγαπητής μαγείρισσας που αποτελεί σίγουρη επιτυχία για εσάς και τους καλεσμένους σας.


Λέει η Αργυρώ Μπαρμπαρίγου: «Συνταγή μοναδική και αξεπέραστη στη γεύση. Η βασιλόπιτα σηματοδοτεί το ξεκίνημα του χρόνου με τα υλικά της να συμβολίζουν την αφθονία, τους καλούς οιωνούς και την τύχη που θα φέρει η νέα χρονιά».

Και αυτή είναι η συνταγή της απόλυτης Βασιλόπιτας:

Υλικά Συνταγής

500 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
3 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
5 αυγά χωρισμένα
1 πρέζα αλάτι
400 γρ. ζάχαρη
250 γρ. μαργαρίνη με βούτυρο
1 κοφτό κ.γ. κανέλα
1/2 κ.γ. γαρίφαλο
2 βανίλιες
ξύσμα από 1 ακέρωτο πορτοκάλι
120 γρ. χυμό πορτοκάλι
1/2 κ.γ. σόδα
120 γρ. γάλα
80 γρ. κονιάκ
200 γρ. καρυδόψιχα χοντροκομμένη
άχνη ζάχαρη

Εκτέλεση

Κοσκινίζουμε το αλεύρι με το μπέικιν. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170ºC στις αντιστάσεις. Θα ψήσουμε στην κάτω σχάρα. Εννοείται πως μπορείτε να ψήσετε και στον αέρα στους 160 ºC. Όμως ο αέρας θα κάνει γρήγορα σκληρή κρούστα εξωτερικά χωρίς να έχει ψηθεί σωστά το εσωτερικό.

Βουτυρώνουμε καλά ένα ταψί 30 ή 32 εκ. Στρώνουμε λαδόκολλα στη βάση.

Χτυπάμε τα ασπράδια με το αλάτι σε μαρέγκα σε μεσαία ταχύτητα. Βάζουμε στον κάδο του μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη και τα χτυπάμε με το σύρμα να αφρατέψουν και να κρεμώσουν για λίγα λεπτά. Προσθέτουμε την κανέλα, το γαρύφαλλο, τις βανίλιες και το ξύσμα. Έναν έναν ρίχνουμε τους κρόκους. Διαλύουμε τη σόδα στο χυμό και τα προσθέτουμε στο μείγμα. Χαμηλώνουμε την ταχύτητα του μίξερ. Εναλλάξ, προσθέτουμε το αλεύρι με το γάλα και το κονιάκ. Τέλος, προσθέτουμε τα καρύδια και την μαρέγκα και διπλώνουμε απαλά το μείγμα.

Αδειάζουμε το μείγμα στο ταψί. Προσθέτουμε το φλουρί. Ψήνουμε για 55′ με 1 ώρα. Για να σιγουρευτούμε ότι ψήθηκε, μπήγουμε μαχαίρι στο κέντρο. Αν βγει στεγνό είναι έτοιμη.

Αφήνουμε λίγο να κρυώσει και αναποδογυρίζουμε σε πιατέλα. Αχνίζουμε με άχνη.

ΠΗΓΗ: thecaller.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Written Από Κώστας Σαμαράς

Παθιασμένος αναλυτής αφοσιωμένος κοινωνικός συνθέτης μέσων μαζικής ενημέρωσης. Από μικρός τα έγραφε στα ίντερνετς. Εδώ θα τον δεις να μιλάει για όλα όσα αγαπάει: Lifestyle, Lifehacks Και με πολύ πίκρα για πολιτική. Χωρίς πλάκα!

Φούσκωσε από περηφάνια η Νοτοπόλου στο πλευρό του Τσίπρα

Οι φωτογραφίες της είναι κόλαση