Μια είδηση η οποία πέρασε στα «ψιλά» των ΜΜΕ, αλλά το ενδιαφέρον της είναι αντιστρόφως ανάλογο λόγω της σημαντικότητάς της, αφορά το ότι το μέλλον της Αγίας Σοφίας στην κατεχόμενη από τους τούρκους Κωνσταντινούπολη αποφασίζεται σήμερα από την τουρκική «δικαιοσύνη».

Το Συνταγματικό Δικαστήριο της γείτονος θα λάβει την τελική απόφαση για το άνοιγμα ή μη της Αγίας Σοφίας σε μουσουλμανική προσευχή. Είχε προηγηθεί η προσφυγή της τουρκικής Ενώσεως Υπηρεσίας Μονίμων Βακουφίων Ιστορικών Μνημείων και Περιβάλλοντος το 2015.


Τα τουρκικά ΜΜΕ αναφέρουν ότι η Ένωση είχε προσφύγει από το 2004 ζητώντας νέες ρυθμίσεις, ώστε να ανοίξει η Αγία Σοφία σε μουσουλμανική προσευχή, αλλά δεν είχε λάβει απάντηση. Το 2005 προσέφυγε στο Συμβούλιο της Επικρατείας, το οποίο απέρριψε το αίτημά της, καθώς συμφώνως προς την απόφαση το άνοιγμα για τους προσκυνητές συνιστά παραβίαση της θρησκευτικής ελευθερίας. Το 2015 όμως αποφάσισε να προσφύγει και στο Συνταγματικό Δικαστήριο της Τουρκίας.

Εννοείται ότι αν η Ελλάδα ήταν ένα σοβαρό κράτος με στιβαρή Εθνική Ηγεσία δεν θα άφηνε ούτε καν το περιθώριο σκέψης για μια τέτοια ασέβεια προς το Έθνος μας από τους τούρκους. Δυστυχώς, όμως, εδώ και δεκαετίες, οι εκάστοτε «ηγεσίες» της Ελλάδας αντιλαμβάνονται τον ρόλο τους απέναντι στην συνεχιζόμενη τουρκική προκλητικότητα ως «γιουσουφάκι» και ως «σφάξε με αγά μου να αγιάσω»…

ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΣΤΟΡΑΣ

loading...