in

Ηχούν «καμπάνες» για τη «Μεγάλη Αλβανία»: «Σφαλιάρα» από τους Αλβανούς των Σκοπίων στον Ζάεφ – Δεν δέχονται «μακεδονική» υπηκοότητα

Εξελίξεις έχουμε στην ΠΓΔΜ σε σχέση με την διαδικασία ψήφισης του νέου συντάγματος και ειδικά όσο αφορά το θέμα της περιβόητης και ανιστόρητης «μακεδονικής υπηκοότητας» που τόσο απλόχερα παρέδωσε ο ΣΥΡΙΖΑ με την συμφωνία των Πρεσπών.

Μετά τις βουλγαρικές ενστάσεις για την εθνικότητα και την γλώσσα, σειρά παίρνουν οι Αλβανοί των Σκοπίων οι οποίοι ζητούν να μην αναφέρεται στο σύνταγμα η «μακεδονική υπηκοότητα», αλλά «πολίτης της Βόρειας Μακεδονίας», προκαλώντας πάταγο στην δοτή κυβέρνηση του Ζ.Ζάεφ.   


Δεν θέλουν δεσμεύσεις οι Αλβανοί των Σκοπίων διότι δεν είναι Σλάβοι και δεν διεκδικούν φυσικά «μακεδονική εθνικότητα» αφού έχουν τα δικά τους σχέδια για την Μεγάλη Αλβανία.

Ο Πρόεδρος του αλβανικού κινήματος Besa στην ΠΓΔΜ, Bilall Kasami, υποστήριξε ότι η στήριξη του στις συνταγματικές αλλαγές, θα γίνει μόνο όταν ο Ζάεφ αποδεχθεί τις τροπολογίες του κόμματος του.

«Αν ο Ζάεφ δεν γνωρίζει για τα αιτήματά μας μέχρι στιγμής, δεν θα βρει ψήφους για συνταγματικές αλλαγές», δήλωσε ο Kasami μετά τη συνάντηση του κόμματος την Πέμπτη.

Η κοινοβουλευτική Ομάδα της Συμμαχίας έδωσε  μια υπόσχεση στους Αλβανούς της χώρας που απαιτούν τροποποιήσεις στη συμφωνία των Πρεσπών.

Συγκεκριμένα, οι Αλβανοί δεν ζητούν αλλά απαιτούν να διαγραφεί η λέξη «Μακεδόνας πολίτης» και να αναγραφεί μόνο «πολίτης της Βόρειας Μακεδονίας» στο σύνταγμα.

Η απόφαση για το αν οι βουλευτές τους θα υποστηρίξουν τις συνταγματικές αλλαγές του Ζάεφ αφορά την κεντρική ηγεσία του κόμματος Besa.

Το κόμμα αυτό έχει δύο βουλευτές στην σκοπιανή συνέλευση. Τον ίδιο αριθμό βουλευτών έχει και το κόμμα «Συμμαχία για τους Αλβανούς» και έτσι φτάνουν τους τέσσερις.

Για την τελική φάση των συνταγματικών αλλαγών, απαιτούνται 80 βουλευτές που θα πρέπει να ψηφίσουν υπέρ του σχεδίου Ζάεφ.

Η ουσία όμως αφορά το εδώ και μήνες μυστικό σχέδιο της δημιουργίας της «Μεγάλης Αλβανίας», το οποίο θα ξεκινήσει με την «αθόρυβη» τελωνειακή ένωση Κοσόβου και Αλβανίας, ενώ έπεται και συνέχεια και στην ΠΓΔΜ της οποίας το δυτικό κομμάτι κατοικείται από Αλβανούς.

Η αδήριτη επιθυμία των Αλβανών των Βαλκανίων να ενωθούν σε μία χώρα θα φέρει εξελίξεις και προς την σερβική πλευρά λόγω του Πρέσεβο, ανοίγοντας τους ασκούς του Αιόλου σε μια  μεγάλη σε εύρος περιοχή, και θα επηρεάσει όλα τα κράτη των Βαλκανίων.

Δύση και ΗΠΑ υλοποιούν το σχέδιο της ένωσης όλων των Αλβανόφωνων με στόχο των εξωβελισμό της Ρωσίας από την περιοχή των Βαλκανίων, η οποία όμως έχει ερείσματα ιστορικά και θρησκευτικά.

Το σκηνικό για πρόκληση σοβαρών και επικίνδυνων εξελίξεων στα Βαλκάνια είναι έτοιμο.

Πάντα πίσω από τέτοιες ανώμαλες και επικίνδυνες καταστάσεις, όπως οι αλυτρωτικού χαρακτήρα κινήσεις των Αλβανών στα Βαλκάνια με την προσπάθεια δημιουργίας της αποκαλούμενης «Μεγάλης Αλβανίας», ήταν οι ΗΠΑ.

Όμως αυτή η πιθανή ένωση όλων των Αλβανών θα πυροδοτήσει την άγρια αντίδραση των Σλάβων των Βαλκανίων, δημιουργώντας συνθήκες ενός νέου πιθανού πολέμου χωρίς όριο, σύμφωνα και με το πρόσφατο παρελθόν, σε μια χερσόνησο που δεν «ησυχάζει» ποτέ.

Μήπως αυτό ακριβώς είναι το σχέδιο της Ουάσιγκτον που θέλει να διαλύσει την ΕΕ, αρχίζοντας από τα Βαλκάνια που αποτελούν ως γνωστόν την πυριτιδαποθήκη της Ευρώπης;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Written Από Κώστας Σαμαράς

Παθιασμένος αναλυτής αφοσιωμένος κοινωνικός συνθέτης μέσων μαζικής ενημέρωσης. Από μικρός τα έγραφε στα ίντερνετς. Εδώ θα τον δεις να μιλάει για όλα όσα αγαπάει: Lifestyle, Lifehacks Και με πολύ πίκρα για πολιτική. Χωρίς πλάκα!

Καταγγελία Φωτιά Για Lidl: «Μην Ψωνίζετε Από Αυτά Τα Σούπερ Μάρκετ. Κάνουν…»

Αλλάζει το σκηνικό μεταξύ Ρωσίας-Τουρκίας: Στην Μανμπίτζ αναπτύσσονται τζιχαντιστές του FSA με υποστήριξη της Άγκυρας – «Ματώνει» ο Ερντογάν στη Συρία