Ο Ιωάννης Μελισσανίδης που την φετινή τηλεοπτική σεζόν συμμετείχε στην κριτική επιτροπή που «So you think you can dance», μίλησε στο Down Town Κύπρου και αναφέρθηκε στον έρωτα.

Για έναν έρωτα δεν έκλαψες ποτέ;
Ποτέ! Ποτέ! Είναι δυνατόν; Ο χωρισμός είναι μία νέα αρχή. Ακούω φίλους μου που χωρίζουν, με παίρνουν τηλέφωνο και τους λέω: «Τέλεια, ελάτε να βγούμε, να γλεντήσουμε τον χωρισμό σας!». Δεν μπορώ να βλέπω ανθρώπους να χάνουν το νόημα της ζωής, την ίδια τη ζωή, για κάτι που τους κρατάει πίσω! Δεν μπορείς να τελματώνεις μ’ αυτά. Η ζωή είναι για να σε πάει μπροστά!


Ερωτεύεσαι εύκολα;
Η λέξη «έρωτας» είναι πολύ ευκολόχρηστη. Το «σ’ αγαπάω» και το «σ’ έχω ερωτευτεί» μου, είναι πολύ ακριβά. Δεν το ‘χω με τα λόγια. Εξάλλου, αν δεν θαυμάζεις τον άνθρωπο με τον οποίο είστε μαζί, πώς μπορείς να είσαι ερωτευμένος μαζί του; Αυτό για μένα είναι το βασικότερο σε μία σχέση. Και μάλλον θα ‘χω ταλαιπωρήσει πολύ κόσμο – έτσι, τουλάχιστον, μου ‘χουν πει (γελάει). Αλλά είμαι ξεκάθαρος, δεν τους κοροϊδεύω, είμαι συγκεκριμένος και κάποια πράγματα είναι αδιαπραγμάτευτα για μένα. Την ελευθερία μου, για παράδειγμα, δεν την παζαρεύω! Επίσης, αυτό το γλυκανάλατο «παραμυθάκι» με κάνει να θέλω να κάνω εμετό – δεν μπορώ τα «νιάου νιάου βρε γατούλα», εγώ θέλω καθαρόαιμο, μάχιμο «άλογο». Αλλιώς πώς θα θαυμάσω τον άλλον; Γι’ αυτό και ο αληθινός έρωτας είναι για μένα «ζωή ή θάνατος»! Κι είμαι ευτυχής που τον έχω ζήσει – αν και ελάχιστες φορές. Ξέρω τι θέλω! Αλλιώς, θα είναι απλά μία ακόμη περιπέτεια.

Μελαγχολείς ποτέ;
Ναι. Με την αδράνεια. Με τη μη μελέτη κειμένων, με το να μην ψάχνεσαι εσωτερικά αποβάλλοντας την εγωπάθεια και τον εγωκεντρισμό σου, με το να μην ταξιδεύεις, με το να μην τολμάς να κάνεις καινούρια πράγματα – αν μου συμβαίνουν αυτά, δεν αισθάνομαι καλά. Σκέψου πως ό,τι πιο extreme υπάρχει, είμαι μέσα: από bungee jumping μέχρι ελεύθερες πτώσεις. Και, γενικά, είμαι ανοιχτός σε ό,τι καινούριο μπορεί να φέρει η ίδια η ζωή, που παραμένει συναρπαστική!