in ,

Και πάλι ο Εβρος στο προσκήνιο: μετακινούνται λαθρομετανάστες και μυστική αστυνομία!

Σε πλήρη ανάπτυξη βρίσκεται το σχέδιο της Αγκυρας, για “επανάκαμψη” στα σύνορα του Εβρου, δυναμιτίζοντας εκ νέου τις σχέσεις με την Ελλάδα και την Ευρώπη.

Η υπόσχεση του Ερντογάν “θα ξαναγυρίσουμε…” δεν άργησε να υλοποιηθεί, παρ’ όλου που τα προβλήματα για την Τουρκική Οικονομία αλλά και Υγεία, είναι σχεδόν δυσεπίλυτα!


Για τον Τούρκο Πρόεδρο, η οδός της εξωτερίκευσης των προβλημάτων του, που παγίως ακολουθεί η Τουρκική Διπλωματία, είναι μονόδρομος!

Απο την άλλη, τα Υπουργεία Αμύνης και Προστασίας του Πολίτη, ήταν σε ετοιμότητα.

Η πρόσφατη επίσκεψη του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη κου Χρφυσοχοϊδη στον Εβρο, δεν ήταν τυχαία και ήδη μετακινούνται συγκεκριμένες δυνάμεις όχι μόνο στα συνοριακά φυλάκια, αλλά και στη νήσο Σαμοθράκη, για την οποία υπάρχουν φόβοι ότι ίσως χρησιμοποιηθεί απο την τουρκική πλευρά ως μέσο πίεσης της Θρακικής χερσονήσου απο θαλάσσης.

Απο την πρόσφατη επίσκεψη του κου Χρυσοχοϊδη στον Εβρο.

Παράλληλα τα γεγονότα με τους πυροβολισμούς και τον νεκρό μετανάστη, δεν είναι επίσης τυχαία και προμηνύουν ίσως μία πιο “θερμή” εξέλιξη απο αυτή του περασμένου Φεβρουαρίου και Μαρτίου.

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ

Η Τουρκική πλευρά προετοιμάζεται στον Εβρο εντατικά.

Η ανέγερση από την τουρκική πλευρά δύο «πύργων» στο ύψος των Καστανιών και του Τυχερού όπου εγκαθίστανται συστήματα ανίχνευσης κινήσεων, κάμερες, ραντάρ αλλά και αδρανοποιητές κινητών είναι οι πρώτες κινήσεις, με κύριο στόχο της τουρκικής κυβέρνησης την πλήρη εποπτεία των ελληνοτουρκικών συνόρων , την «αποτροπή επαναπροώθησης λαθρομεταναστών» , την συγκέντρωση οπτικού υλικού από τις κινήσεις στην ελληνοτουρκική μεθόριο κλπ.

Πυρετώδεις οι προετοιμασίες της τουρκικής πλευράς…

Σε παρόμοιες ωστόσο κατασκευές -παρατηρητήρια με σύγχρονα ηλεκτρονικά συστήματα θα προχωρήσει κι η ελληνική πλευρά , ενώ αναμένεται μέχρι το τέλος του 2020 η κατασκευή του νέου, συμπληρωματικού φράκτη στον Εβρο μήκους 30 χιλιομέτρων.

ΟΙ ΠΥΡΟΒΟΛΙΣΜΟΙ

Σε μεμονωμένες ενέργειες μελών της στρατοχωροφυλακής της Τουρκίας αλλά και στην αλλαγή του Τούρκου στρατιωτικού διοικητή στα ελληνοτουρκικά σύνορα -της μονάδας κοντά στο Τυχερό του Έβρου- αποδίδουν ανώτατοι αξιωματούχοι της λεωφόρου Κατεχάκη τα 6-7 περιστατικά εκφοβιστικών πυρών στα ελληνοτουρκικά σύνορα.

Οι Έλληνες υπηρεσιακοί  παράγοντες  μιλούν για πυροβολισμούς στο αέρα ή άσφαιρα πυρά, χωρίς οποιαδήποτε στόχευση.  Συμπληρώνουν δε, ότι από την άλλη πλευρά του ποταμού εντοπίζονται δεκάδες σκηνές όπου διανυκτερεύουν άνδρες της τουρκικής στρατοχωροφυλακής που εναλλάσσονται στο σημείο.

Είναι όμως έτσι;

ΑΝΗΣΥΧΙΑ…

Με αποδεκατισμένη σχεδόν την Υπηρεσία Πληροφοριών στη Θράκη και υπολειτουργούσα απο πέρσι τον Ιούλιο μέχρι και σήμερα, η ανησυχία είναι διάχυτη σε όλο σχεδόν τον κυβερνητικό σχηματισμό, χωρίς ωστόσο να υπάρχει ζήτημα ανυπαρξίας στρατηγικού σχεδιασμού απο πλευράς Ενόπλων Δυνάμεων και Δυνάμεων Ασφάλειας.

“Αφαντα” τα στελέχη της ΕΥΠ στην Κομοτηνή… Οι λόγοι; Αγνωστοι μέχρι στιγμής! Η υπηρεσία στην Αθήνα και τα Υπουργεία ενημερώνονται “εξωθεσμικά”. Τεράστιο κενό…

Τα Υπουργεία, αντιλαμβανόμενα την κατάσταση “διάλυσης” της ΕΥΠ, λειτουργούν πλέον μέσα απο ένα δικό τους πλέγμα πληροφοριών και οι Υπουργοί Δένδιας – Παναγιωτόπουλος και Χρυσοχοϊδης, έχουν αναπτύξει έναν πολύ καλό σχεδιασμό άμεσης ενέργειας!

Ο Πρωθυπουργός κ. Μητσοτάκης φαίνεται να προσπαθεί να καλύψει το “κενό” της ΕΥΠ μέσα απο ειδικό γραφείο μέσα στο Μαξίμου βασιζόμενος στις πρωτοβουλίες των προαναφερόμενων Υπουργών για το επιχειρησιακό πλαίσιο δράσης.

Ο πρωθυπουργός “ελλείψει” αποτελεσματικότητας και μή αποφασίζοντας να προβεί σε ριζικές αλλαγές στην ΕΥΠ, έχει πάρει την ευθύνη στο Μέγαρο Μαξίμου.

Έλληνες αξιωματούχοι ανησυχούν ότι τα επόμενα 24ωρα λόγω και των καλών καιρικών συνθηκών θα επιχειρηθεί από τη τουρκική πλευρά μαζική προώθηση μεταναστών προς τα ελληνικά νησιά , παρά τις συντονισμένες αποτρεπτικές προσπάθειες του Λιμενικού.

Σημειώνεται ότι την Τετάρτη έφθασε στην Λέσβο η πρώτη –μετά την 1η Απριλίου- βάρκα με 50 περίπου πρόσφυγες και μετανάστες.

Στη βάρκα επέβαιναν άνδρες, γυναίκες και παιδιά αφρικανικής και αφγανικής καταγωγής. Η αποβίβαση έγινε στις 7 το πρωί περίπου στο Καλό Λιμάνι στη βορειοδυτική Λέσβο, σημείο μακριά από τις συνήθεις ακτές αποβίβασης στην ανατολική, βορειοανατολική και ανατολική Λέσβο.

Τέλος αξίζει να αναφερθεί ότι υψηλόβαθμα στελέχη της ΕΛΑΣ με τα οποία επικοινώνησε «Το Βήμα» την Τετάρτη επιβεβαίωσαν πληροφορίες- που είχαν διαψευσθεί αρχικά από την ελληνική πλευρά-ότι οι ελληνικές αρχές «μπλόκαραν» την μετάδοση σήματος και κατέρριψαν τουρκικό drone στην διάρκεια της ελληνοτουρκικής κρίσης στον Εβρο πριν 2,5μήνες.

Όπως ανέφεραν οι ίδιοι αξιωματούχοι» οι Έλληνες αστυνομικοί και στρατιωτικοί διαπίστωσαν λίγο μετά τη πτώση του drone προπηλακισμό από τους Τούρκους ένστολους του χειριστή του drone γιατί απέδωσαν σε δικό του λάθος, την απώλεια του».

Η – ΔΥΣΤΥΧΩΣ – ΔΙΚΑΙΩΣΗ ΤΟΥ ΘΠΕ

Το Θρακικό Πρακτορείο Ειδήσεων, με συνέπεια και ευθύνη, μεταδίδει πάντα ειδήσεις που πολύ δύσκολο επιδέχονται διάψευση, μιας και η βάση των πληροφοριών είναι ενταγμένη σε ένα πλέγμα πολύ καλών και έγκυρων πηγών.

Στις 27 Μαρτίου, είχαμε αποκαλύψει ότι “στην Αδριανούπολη έγινε άτυπη σύσκεψη υπο τον Υπουργό Αμυνας της Τουρκίας, και συζητήθηκε παρουσία ανώτερων στρατιωτικών στελεχών το δεύτερο πλάνο για την διαχείριση της κατάστασης στον Εβρο αλλά και προς την Βουλγαρία, θέμα που μπήκε για πρώτη φορά στο τραπέζι του σχεδιασμού, αφού μέχρι χθες, οι δύο χώρες δια των ηγετών τους, διακήρυτταν ότι έχουν καταρχήν συμφωνήσει στα βασικά μιας διασυνοριακής συνεργασίας.”

Και σημειώναμε: “Η αλήθεια όμως είναι ότι η Βουλγαρία, τόσο κλείνοντας τα σύνορά της απο και προς την Τουρκία, όσο και με την ουδέτερη στάση που τήρησε κατ’ ουσία στην επιχειρούμενη απο την Τουρκία εισβολή στον Εβρο, δεν έχει πλέον και την καλύτερη εικόνα στα μάτια του Σουλτάνου Ερντογάν.

Παράλληλα, ο Ερντογάν ξέρει ότι το παιχνίδι της διπλωματίας με Αλβανία και Κόσοβο, δεν θα περάσει προς την Ε.Ε. και έτσι αναθεωρεί τις απόψεις του να περιοριστεί μόνο προς Ελλάδα και Κύπρο, εντείνοντας τις πιέσεις για συνδιαχείριση στη Μεσόγειο.

Οι επιτελείς του Ελληνικού Υπουργείου Εθνικής Αμυνας, έχουν πειστεί ότι ο Ερντογάν δεν θα μείνει άπραγος.

Μπορεί ο λαός του να ψυχορραγεί απο τον Κορονοϊό και την μεγάλη οικονομική κρίση που έχει εδώ και οκτώ μήνες, όμως εκείνος ενδιαφέρεται για τις οικογενειακές και πολιτικές του μπιζνες!

Ενα είναι βέβαιο!

Οτι τον Ερντογάν, θα τον ξαναβρούμε μπροστά μας!”

Ιδού λοιπόν, ο Ερντογάν επανέρχεται!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Written Από Κώστας Σάμαρας

Παθιασμένος αναλυτής αφοσιωμένος κοινωνικός συνθέτης μέσων μαζικής ενημέρωσης. Από μικρός τα έγραφε στα ίντερνετς. Εδώ θα τον δεις να μιλάει για όλα όσα αγαπάει: Lifestyle, Lifehacks Και με πολύ πίκρα για πολιτική. Χωρίς πλάκα!

Αντιεξουσιαστές ξυλοκόπησαν νεαρό στη Θεσσαλονίκη,που φορούσε μπλούζα με το αστέρι της Βεργίνας

Ηλιάνα Παπαγεωργίου : Η αλλαγή στο Instagram που πρόδωσε το τι θα γίνει με το GNTM !!!