in

Καιρός ήταν- Τελειώνει το «μπάτε σκύλοι αλέστε»; Τι δήλωσε επίσημα η Ελλάδα για το μεταναστευτικό- (BINTEO)

Óõóêåøç ôïõ Áíáðëçñùôç Õðïõñãõ Ðñïóôáóßáò ôïõ Ðïëßôç áñìüäéïõ ãéá ôç ÌåôáíáóôåõôéêÞ ÐïëéôéêÞ Ãéþñãïò ÊïõìïõôóÜêïò ìå õðçñåóéáêïýò ðáñÜãïíôåò ôïõ Õðïõñãåßïõ êáé ôçò áñìüäéáò äéåýèõíóçò Ã4 ôïõ Õðïõñãåßïõ Åîùôåñéêþí, åí üøåé ôïõ åðéêåßìåíïõ Üôõðïõ Óõìâïõëßïõ Äéêáéïóýíçò êáé Åóùôåñéêþí ÕðïèÝóåùí ôçò ÅÅ óôï Åëóßíêé, óôéò 18 êáé 19 Éïõëßïõ.--ÖÙÔÏ ×ÑÇÓÔÏÓ ÌÐÏÍÇÓ//EUROKINISSI

Αυτό ήταν και το κύριο θέμα συζήτησης, στη συνάντηση με τον επικεφαλής-εκτελεστικό διευθυντή του Οργανισμού της Ευρωπαϊκής Συνοριοφυλακής και Ακτοφυλακής – Frontex, Φαμπρίς Λεγκέρι, που είχε ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Γιώργος Κουμουτσάκος.


Ο κ.Λεγκέρι συνοδευόταν από τον επικεφαλής της Frontex στην Ελλάδα, Γρηγόριο Αποστόλου. Όπως έγινε γνωστό μέσα από σχετικό δελτίο τύπου του υπουργείου, ο κ.Κουμουτσάκος επεσήμανε την ραγδαία αύξηση των μεταναστευτικών ροών προς την Ελλάδα, η οποία είναι χώρα-σύνορο της Ευρώπης στην κρίσιμη ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου και της Μέσης Ανατολής.

Ο αν.υπουργός, ανέφερε επίσης, πως η Ελλάδα έχει εξαντλήσει τις δυνατότητές της και ότι κρίνεται αναγκαία η στήριξη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, των κρατών-μελών και της Frontex. «Οι κοινές προκλήσεις απαιτούν κοινές προσπάθειες και κοινές λύσεις», τόνισε ο κ. Κουμουτσάκος.

Στη συνάντηση αναζητήθηκαν τρόποι και κατατέθηκαν προτάσεις, σύμφωνα με το υπουργείο, για την επιχειρησιακή ενίσχυση της συνεργασίας της Frontex με τις ελληνικές αρχές στην αντιμετώπιση του μεταναστευτικού.

Την ίδια στιγμή, σύμφωνα με επίσημα στοιχεία του Λιμενικού Σώματος, υπερδιπλασιάστηκε ο αριθμός των παράτυπων μεταναστών το καλοκαίρι του 2019, συγκριτικά με το θέρος του 2018.

Συγκεκριμένα, τον Ιούλιο του τρέχοντος έτους στην Ελλάδα εισήλθαν 5.608 παράτυποι μετανάστες, ενώ αποχώρησαν 358.

2.501 ήταν οι παράτυποι μετανάστες που μπήκαν στη χώρα τον Ιούλιο του 2018.

Είναι η πρώτη φορά που ακούμε να λέγεται σε τέτοια συζήτηση πως η Ελλάδα έχει εξαντλήσει τις δυνατότητές της στο μεταναστευτικό! Μέχρι σήμερα, επί ΣΥΡΙΖΑ, ακούγαμε ότι πρέπει να συμβάλουμε και εμείς στην επίλυση του προβλήματος και ως εκ τούτου να συνεχίσουμε να ακολουθούμε την πολιτική των ανοιχτών συνόρων, που έφερε εκατοντάδες χιλιάδες μετανάστες παράνομα και μη στη χώρα μας, κάνοντάς μας να ασφυκτιούμε!

Επομένως, μεταξύ των άλλων, βλέπουμε μια αισθητή αλλαγή και στον τρόπο αντιμετώπισης, καθώς και τη στάση που κρατά η Ελλάδα απέναντι στο μεταναστευτικό ζήτημα. Φυσικά καλά είναι τα λόγια, αλλά περιμένουμε να δούμε τις πράξεις.

(φώτο: Eurokinissi)

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Written Από Κώστας Σαμαράς

Παθιασμένος αναλυτής αφοσιωμένος κοινωνικός συνθέτης μέσων μαζικής ενημέρωσης. Από μικρός τα έγραφε στα ίντερνετς. Εδώ θα τον δεις να μιλάει για όλα όσα αγαπάει: Lifestyle, Lifehacks Και με πολύ πίκρα για πολιτική. Χωρίς πλάκα!

Ο πρώτος πτυχιούχος Πανεπιστημίου με σύνδρομο Down, μιλάει για την «καθυστερημένη» κοινωνία

Αγοράκι 7 Μηνών Χρειάζεται Τη Βοήθεια Και Τις Προσευχές Μας