in

Καμία Αγάπη Σαν Την Αδελφική – Με Όλοι Την Σημασία Κάθε Λέξη!!

“Αδέρφια ενωμένα, σπίτια ευτυχισμένα”. ~Ελληνικό ρητό
Η ευτυχία ξεπηδά μέσα από κάθε σπίτι με αγαπημένα αδέρφια, διότι οι καρποί του παντρεμένου ζεύγους ριζώνουν, ανθίζουν και μεγαλώνουν με κοινές αξίες.

“Συμβίωση μονοιασμένων αδελφών είναι ισχυρότερη από κάθε τείχος”. ~Αντισθένης
Γιατί τότε, καμιά εξωτερική κακία και έχθρα δεν μπορεί να βλάψει την οικογένεια. Γιατί τότε διαφυλάσσεται μια δυνατή αρμονία μέσα σε ένα σπίτι, που δεν μπορεί να κλονιστεί από κανέναν εξωτερικό παράγοντα.


“Αδερφούλα μου! Γλυκιά μου Αδερφούλα! Αν ένα όνομα είναι το πιο λατρευτό και το πιο αγνό, αυτό είναι εσύ!” ~Λόρδος Βύρων
Αίσθημα που το νιώθει μόνο ένας αδερφός, που στα μάτια του πιο κοντινού του συγγενή εξ’ αίματος, βλέπει τον παράδεισο!

“Δεν υπάρχει φιλία σαν αυτή της αδερφής, σε ήρεμη ή ταραγμένη εποχή. Να φέρει τη χαρά σε στιγμές δύσκολες. Να φέρει πίσω αυτόν που παραστράτησε. Να σηκώσει κάποιον που υποφέρει συντριμμένος”. ~Ντάντε Γκάμπριελ Ροσέτι
Η αδελφική βοήθεια, η συμπαράσταση, είναι τόσο ανακουφιστική στις δύσκολες ώρες, που αποτελεί το πιο άμεσο παυσίπονο στα βάσανα.

“Πόσο ευχάριστο πράγμα είναι να ζουν τ’ αδέρφια μονοιασμένα”. ~Μένανδρος
Όσο καταστροφικό είναι να ζουν τσακωμένα, τόσο λυτρωτικό και πολύτιμο είναι να ζουν ενωμένα τα αδέρφια, να αλληλοστηρίζονται, να μη χωρίζουν για κανένα λόγο και ποτέ.

“Χρωστάμε στον άνθρωπο μεγαλύτερη συμπαράσταση από τροφή και φωτιά, χρωστάμε στον άνθρωπο αδερφοσύνη”. ~Ραλφ Γουόλντο Έμερσον
Εννοώντας αυτή τη δυνατή ώθηση αγάπης, την αγνή συμπόνια, την αληθινή υποστήριξη- αυτό δεν είναι άλλωστε η αδερφοσύνη;

“Τ’ αδέρφια όταν σμίγουνε, τριαντάφυλλα ανθισμένα”. ~Λαϊκή Παροιμία
Σαν ζωγραφιά διαβάζεται αυτή η παροιμία: φαντάσου τσακωμένα αδέρφια να δίνουν το χέρι και έπειτα μια ζεστή αγκαλιά, σαν δείγμα ανακωχής: μοιάζουν αλήθεια σαν λουλούδια ανθισμένα!

“Ο Θεός έπλασε δυο αδελφούς για μεγαλύτερη ωφέλειά τους. Κάτι, δηλαδή, συγκριτικά ανάλογο με την ωφέλεια που πηγάζει απ’ τα δυο χέρια, τα δυο πόδια, τα δυο μάτια κι όλα τα υπόλοιπα ζευγαρωτά όργανα, που χάρισε ο Πλάστης στους ανθρώπους”. ~Σωκράτης
Πόσο ουσιαστική η παραβολή του Σωκράτη: παρομοιάζει την αναγκαιότητα των 2 άκρων, με τη σπουδαιότητα των 2 αδερφών: μόνο αν μαζί λειτουργούν καλά, μπορεί να διατηρηθεί η ισορροπία.

Όποιος φροντίζει για τον αδερφό του, φροντίζει για τον εαυτό του”. ~Ξενοφών
Δεν μιλάμε για ιδιοτελή οφέλη. Αλλά για ανιδιοτελή αγάπη. Φροντίζω για εσένα αδερφέ μου είναι το ίδιο, ή καλύτερο, από το να φροντίζω για τον εαυτό μου.

“Αδέρφια χωρίς αγάπη, δέντρα χωρίς φύλλα”. ~Ελληνικό ρητό
Πράγμα που σημαίνει, πως από τη φύση τους, τα αδέρφια προορίζονται να αγαπιούνται. Πώς ένα δέντρο δεν αναπτύσσεται; Πώς μπορεί ένας αδερφός να μισεί τον αδερφό του; Πόσο επιβλητικό είναι ένα δέντρο ολάνθιστο; Όσο επιβλητική είναι η πηγαία, αδελφική αγάπη.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Written Από Κώστας Σαμαράς

Παθιασμένος αναλυτής αφοσιωμένος κοινωνικός συνθέτης μέσων μαζικής ενημέρωσης. Από μικρός τα έγραφε στα ίντερνετς. Εδώ θα τον δεις να μιλάει για όλα όσα αγαπάει: Lifestyle, Lifehacks Και με πολύ πίκρα για πολιτική. Χωρίς πλάκα!

Σοφία Κοκοσαλάκη: Σοκ στον κόσμο της μόδας από τον θάνατό της

Ματάκια Μου Όμορφα Δείτε Τον Κούκλο Που Μας Μάγεψε – Τ Όνομα Θα Του Δώσουμε