Για τον κιμά

Κιμάς μοσχαρίσιος εγώ προτιμώ από το μέρος ελιά.
2 μεγάλα κρεμμύδια
2 σκ σκόρδο
σάλτσα
μαϊντανός
αλάτι,πιπέρι άλλες φορές βάζω κανελίτσα και άλλες βάζω μπαχάρι.
ξίδι για το σβήσιμο του κιμά και ελαιόλαδο για το τσιγάρισμα.


Εκτέλεση
Βάζω πρώτα τον κιμά σκέτο στην κατσαρόλα μέχρι να απορροφήσει όλα του τα υγρά ,τον σπάω καλά με ένα πιρούνι να μην μένουν χονδρά κομμάτια,τέλος τον σβήνω με το ξίδι για να σπάει αυτή η μυρωδιά του κρέατος,ρίχνω το λάδι τα κρεμμύδια το σκόρδο τον μαϊντανό, και εγώ βάζω 4 μεγάλες κουτ της σούπας σπιτική σάλτσα ,τα μπαχαρικά μου λίγο νεράκι και στην χύτρα μου για 20 λεπτά Ανοίγω και αν έχει νερό μέσα συνεχίζω με ξεσκέπαστη την κατσαρόλα μέχρι να δέσει η σάλτσα του.
Γεμίζω τα κανελόνια και τα βάζω σε ταψί ρίχνω μπόλικο τυράκι και νερό περίπου να τα σκεπάζει ψήνω μέχρι να γίνει το φαγητό στους 180.

Συνταγή από Gogo Samiou-Οι χρυσοχερες-ηδες

loading...