in

Κάποιοι το φωνάζουν: Χρειαζόμαστε δουλειές, ΟΧΙ ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ (Βίντεο)

Τα τελευταία χρόνια, βλέπουμε ότι η κυβέρνηση μοιράζει επιδόματα.

Αρκετοί άνθρωποι πράγματι τα χρειάζονται, γιατί δεν μπορούν να εργαστούν για διάφορους λόγους (κυρίως υγείας). Οι συνάνθρωποι που έχουν κάποιο πρόβλημα, είναι αυτονόητο ότι πρέπει να λαμβάνουν βοήθεια από το Κράτος. Επίσης, είναι λογικό όταν κάποιος άνθρωπος δεν έχει χρήματα, (για κάποιο εύλογο χρονικό διάστημα) να παίρνει κάποιο επίδομα, μέχρι να βρει δουλειά.

Πότε τα επιδόματα γίνονται πρόβλημα

Δυστυχώς, βλέπουμε να συμβαίνουν πράγματα παράλογα στην χώρα μας. Υπάρχουν ΝΕΟΙ άνθρωποι, οι οποίοι περιμένουν να μπει ο μήνας ώστε να πάρουν τα ψίχουλα που μοιράζει το Κράτος. Όταν ένας άνθρωπος δεν δουλεύει στην πιο παραγωγική του ηλικία, πότε θα δουλέψει;


Σαφώς, υπάρχει μεγάλη ανεργία αλλά υπάρχει και κάτι ΑΛΛΟ:

Οι περισσότεροι (όχι όλοι) θέλουν μια άνετη δουλειά, η οποία θα τους αποφέρει πολλά κέρδη.

Σκέφτεται ένας νεαρός:

Γιατί να πάω να δουλέψω για 300 ευρώ μερική απασχόληση (για παράδειγμα), ενώ με τα επιδόματα μπορώ να πάρω τα ίδια λεφτά χωρίς να δουλεύω; Έτσι λοιπόν, φτάσαμε στο σημείο η νεολαία, να μην βλέπει τον λόγο να πάει να δουλέψει. Σου λέει (ο άλλος), θα κάτσω να πάρω αυτά που μου δίνει το Κράτος. Ελπίζουμε ότι η επόμενη κυβέρνηση, θα δώσει κίνητρα στους πολίτες να θέλουν να δουλέψουν, και να παράξουν πλούτο. Η σημερινή κυβέρνηση, πιστεύει στην λογική των επιδομάτων, οπότε είναι δύσκολο να ακολουθήσει άλλο δρόμο

Για να μην κοροϊδεύουμε τους εαυτούς μας όμως, θα πρέπει να αναφέρουμε το εξής:

Φτάσαμε στο σημείο να έχουμε την λογική των επιδομάτων μέσα στο αίμα μας. Άσχετα από τις οικονομικές συνθήκες που αντιμετωπίζουμε, υπάρχει και ένα άλλο θέμα. Όλοι θέλουμε από την αρχή της εργασιακής μας ζωής, να βγάζουμε τα χρήματα που βγάζει ο διευθυντής μιας πολυεθνικής.

Αυτό δεν γίνεται αυτόματα όμως, ούτε χωρίς κόπο. Το να είναι κάποιος στέλεχος σε μια οποιαδήποτε επιχείρηση δεν είναι μια εύκολη υπόθεση. Έτσι λοιπόν, φτάσαμε στο σημείο να απογοητευόμαστε σαν κοινωνία συνολικά, επειδή δεν μπορούμε να πραγματοποιήσουμε αυτόματα τα όνειρά μας ή μάλλον τα όνειρα που υιοθετήσαμε.

Δεν είναι τυχαίο ότι:

Κάποιες φορές (σπάνια), βγαίνει κάποιος πολιτικός στα τηλεοπτικά παράθυρα και λέει τα πράγματα με το όνομά τους. Τότε, όλοι πέφτουνε να…φάνε αυτό το άτομο και μάλιστα αλλάζουν τα λεγόμενά του.

Δείτε μερικά ακραία (για κάποιους) παραδείγματα:

Αμέσως άρχισαν όλοι να λένε διάφορα, λες και η συγκεκριμένη κυρία είπε κάτι που δεν λένε πολλοί πολίτες μέσα στα σπίτια τους ή στις καφετέριες.

Πάμε και σε ένα δεύτερο παράδειγμα:

Βλέπουμε λοιπόν, ότι η λογική των επιδομάτων, είναι βαθιά ριζωμένη μέσα μας. Επίσης βλέπουμε, ότι εύκολα καταδικάζουμε τους πολιτικούς παράγοντες, αλλά δεν καταδικάζουμε τους εαυτούς μας.

Διευκρίνιση

Δεν βγάζουμε…λάδι τους πολιτικούς , Φυσικά και έχουν κάνει πολλά λάθη.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Written Από Κώστας Σάμαρας

Παθιασμένος αναλυτής αφοσιωμένος κοινωνικός συνθέτης μέσων μαζικής ενημέρωσης. Από μικρός τα έγραφε στα ίντερνετς. Εδώ θα τον δεις να μιλάει για όλα όσα αγαπάει: Lifestyle, Lifehacks Και με πολύ πίκρα για πολιτική. Χωρίς πλάκα!

Ιστορική απόφαση – ΕΛΜΕ Λέσβου: «Θα χρησιμοποιούμε τον όρο λαθρομετανάστης» – Μεγάλη νίκη κατά της δικτατορίας της «πολιτικής ορθότητας»

ΣΑΒΒΙΔΗΣ GATE: «ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ ΥΠΕΚΛΕΠΤΑΝ E-MAIL ΚΑΙ ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΕΣ ΣΥΝΟΜΙΛΙΕΣ ΤΟΥ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑ! ΤΟΝ ΕΙΧΑΝ ΚΑΝΕΙ «ΣΟΥΡΩΤΗΡΙ!» ΤΟ «ΜΑΚΕΛΕΙΟ» ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΝΕΤΑΙ ΜΕ ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΗ ΑΚΡΙΒΕΙΑ ΓΙΑ ΟΣΑ ΕΓΡΑΦΕ!