Ο νέος πρωθυπουργός της Ελλάδας Αλέξης Τσίπρας έχει τουρκική καταγωγή, γράφει η τουρκική εφημερίδα Sabah.

“Ο Αλέξης Τσίπρας του ΣΥΡΙΖΑ είναι εγγονός μίας οικογένειας που είχε μετακομίσει στην Ελλάδα από τη βορειοδυτική επαρχία της Τουρκίας Κιρκλαρέλι”, αναφέρει  η Sabah, επικαλούμενη δημοσίευμα τοπικής εφημερίδας που εκδίδεται στην βορειοδυτική επαρχία της Αδριανούπολης.


Η Hudut Daily ανέφερε την Πέμπτη ότι η αυθεντική καταγωγή του 40χρονου Τσίπρα είναι από την Τουρκία. Ισχυριζόμενη ότι ο Τσίπρας είναι το εγγόνι μίας οικογένειας που διέμενε στο χωριό Μπαμπέσκι του Κιρκλαρέλι πριν μετακομίσει στην Ελλάδα, η καθημερινή εφημερίδα σημειώνει ότι ο Nevzat Çolak, τοπικός επικεφαλής του αριστερού κόμματος της Τουρκίας ÖDP (Κόμμα της Ελευθερίας και της Αλληλεγγύης) στο Κιρκλαρελί, δήλωσε πως έχει συναντήσει τον Τσίπρα όταν εκείνος επισκέφθηκε την περιοχή Εργίνη το 2010.

Επικαλούμενη τον Çolak, η εφημερίδα αναφέρει ότι Τσίπρας του είχε πει ότι η πραγματική του καταγωγή είναι από ένα χωριό της Κιρκλαρέλι και ότι αισθάνθηκε ότι ήταν στο σπίτι όταν βρέθηκε στη βορειοδυτική Τουρκία.

Μάλιστα, στη συνέντευξή του ο Çolak περιέγραψε τον Έλληνα πρωθυπουργό ως έναν “ευχάριστη και προσγειωμένη προσωπικότητα”.